Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Miki2

Ha már képernyő fejlesztés és magyar fejlesztő csapsttól:
Nem lehetne ezzel párhuzamosan magyar nyelven is beírni a feliratokat?
Esetleg választható módon.

000000000

Szia!
Szerintem a jobboldali Cycle start, Single line, Feed hold, Run from here, Override limits és Cycle stop gombok jobb lenne ha legalább akkorák lennének mint a Reset gomb. Egérrel is, és újjal is gyorsabban lehetne megtalálni és nyomni ha nagyobbak lennének. Azok szerintem úgy lennének nagyon jók ha magasságuk annyi lenne mint jelenleg a Reset + Cycle stop magassága együtt.

dezsoe

Nem először kerül elő és nem is először válaszolok. :) Technikailag semmi akadálya, viszont elég sok munkával jár. (Az összes olyan képet meg kell módosítani, amin szöveg van. A képernyőleírókban át kell írni a szövegeket. A makrókban át kell írni a szövegeket. Az elérhető forrású plugin-okban át kell írni a szövegeket.) Eddig nagyjából öten hiányolták, de biztos, hogy 10-nél kevesebben. Egyszer valaki elkezdte lefordítani (ha jól emlékszem, akkor még a régi képernyőkészletet), de nem rémlik, hogy azóta írt volna erre a fórumra. Én nem érzem a valós igényt. De, hangsúlyozom, ez csak az én privát véleményem.

(Megjegyzem, minél több képernyőkészletet kell kezelni, annál több a hibalehetőség. Jelenleg, ugye, négy "gyári" van: marós és plazma, mindkettőből régi és új. Bármilyen módosítást mindegyiken végig kell vezetni. A nemsoká megjelenő 2116-os verzióban még mindig lesz olyan javítás, ami a régifajta plazmás képernyőben javít egy évek óta ott figyelő hibát. Akkor most duplázzuk meg a képernyőkészletek számát?)

dezsoe

Persze, minél nagyobb, annál biztosabban lehet eltalálni. Csak az a baj, hogy nem fér el, mert akkor a többit kell még kisebbre venni.

Miki2

Én nem ennyire átfogó dologra gondoltam.
Elég lenne a kezelő felületen megjelenő feliratokat magyar nyelven elérhetővé tenni.
Én ezt a Mac3 eszterga felületén íg oldottam meg:
Megváltoztattam az ikonok feliratait és egyéb feliratokat.

dtb

Isten bizony, nem a "kíbicnek semmi se drága" beszél belőlem, de többnyelvű programoknál alap, hogy nem a tényleges szöveget drótozzák bele a programba, hanem csak egy referenciát, amit utána egy megfelelő szöveges file-ból bárki kénye kedve szerint saját nyelvére cserélheti, -ha van megfelelő translate file. Jó néhány olyan oldal is van, ahol az ilyen fordításokat közösségek csinálják (pl. WordPress, DRUPAL, stb...) Ha az UCCNC nem ilyen, akkor talán ideje lenne váltani...

dezsoe

A plugin-ok kivételével minden így működik. A szövegek benne vannak a profilban. (Jelenleg nagy részük, talán a következő kiadásban már mind, mert dolgozunk rajta.) A többi szöveg a képernyőleíróban és a képeken van. Tehát bárki tudja módosítani. :)

000000000

Természetesen azt tudom. Viszont szerintem semmi probléma nem lenne ha azok a nagy széles fekete ablakok kisebbek lennének. Nem tudom azokat ki hogy használja, én csak indulás előtt szoktam átnézni hogy minden rendbe van, amikor elindult akkor a G-kód olyan gyorsan fut hogy úgysem lehet látni hol van. Újra akkor nézek rá ha megállt a futás. Szerintem fontosabb hogy azokat a gombokat könnyen lehet megnyomni.

frob

ez már elég letisztult
Lényeg, szerintem, hogy átlag felhasználáshoz mi kell
ha már be van állítva a gép jóformán start stop, na jó persze pár apróság még
bemérés külön képernyő ahogy most is, de ott is kicsit szűkösebben, és utána meg el lehet ereszteni a gomb káoszt a többi lapon

átlagosan, mivel minden be van állítva, talán 3-4 gombot nyomogatok , néha ha eltolom az előtolást és a fordulatszámot azt állítom, home és a nullázás, , program betöltés, és start stop

többi ott van és foglalja a helyet :)

Tibcsi

Én kerestelek meg a fordítással, és neki is álltam, de, iszonyatos munka, és nem beszélve arról, ha valamit újítanak, variálhatod át.... A gomboknál, egy pixelt elszínez az ember, rögtön furán néz ki a képernyőn. Sajna a fordítás is nehézkes, mert van hogy, nem fér bele az adott gombba, változtatod a betű méretet, de akkor olyan butus az egész. Szóval nem egyszerű... Megcsináltam a régi fő képernyőt, de mikor kijött az új verzió, akkor adtam fel... Persze nem vagyok programozó, biztos vannak hatékonyabb progik, én Photoshop-ban mókoltam a gombokat egyesével.

dezsoe

Mi sem csináljuk máshogy, és igen, pont erre céloztam, hogy iszonyat nagy munka és lehet minden változásnál átvezetni az összes képernyőn. Nem beszélve arról, amit írsz, hogy milyen nehéz értelmes magyar feliratot kitalálni, ami oda is fér és azt is jelenti. :)

j3cx5jtk6

Sziasztok!
Kérdőjel, ha az összes tengelyem be van allitva limit +, - vegallasra, szoval nem reset hanem mind a 6 bemenet dedikalt, van ra mod hogy ne resetbe fusson? Elerte a vegallas, jo oké stop,  de attol mozgatni szeretnem a masik iranyba..[#nemtudom]

Köszönöm a válaszokat.

Ui./en meg mindig a 19 es képernyőn nyomom[#rolleyes]

svejk

Erre való a soft. limit funkció.
Persze ehhez kell bekapcsolás után referencia felvétel is.

A végállás egy biztonsági dolog a gép védelmében, ezt normál esetben sosem szabad aktiválnia a gépnek.

Ott lett elcseszve a dolog amikor anno a Mach progi és társai ezeket nem követelték meg.
Sajnos a hobbisták jelentős része nem tulajdonít ezeknek jelentőséget, nem is értik, nem használják.
A szűk környezetemben is úgy kell az ismerősökre ráerőszakolni ezeket a funkciókat.

svejk

Ráadásul az UCCNC-ben frappánsan meg vannak ezek a dolgok oldva plusz kapcsolókat sem kell felszerelni, gyakorlatilag 1 db bemenet felhasználásával minden megoldható.

j3cx5jtk6

Ebben igazad van nem is vitatom.
Softlimittel jatszok majd, de ugy ertem hogy a gepeken is van Admin meg operator esetleges bejelentkezès..
Amugy a gépeken amikkel talalkoztam siman ez van elèri a vegallast es lelèphet a masik iranyba. Nyomjon resetet en akarok tudni rola csak kenyelmesebb lenne.
Na softlimit ..nezem