Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Köszi. Bíztam benne, hogy csak a magyar fordítás használhatatlan, de az angol is ugyanaz. Van tehát egy ábra a csatlakozóról, meg alatta egy táblázat a lábkiosztással. A kettő egyáltalán nem egyezik meg. Ez alapján én azt tudom mondani, hogy gőzöm sincs, hogy mit tud a gép. (Az ábra alapján van THC fel és le jeled, míg a táblázat szerint van ARC OK jeled. Igazából mindhárom kéne, de hogy mi lehet a csatlakozóban... [#nemtudom])

TBS-TEAM

A kis ív a pilot. Gyújtás visszajelzés elég ritka az a THC aminek kell ez a jel 10-11
Nagy ív: ARC 13-14
A dip kapcsolókkal beállíthatod a fesz osztó kimenetét. 6-7
Plazma start 8-9
József

dezsoe

Ez nem jó hír Ádámnak...

TBS-TEAM

Igen mivel nincs az UCCNC-nek Belső THC programja. [#eplus2]
József

j3cx5jtk6

Nos, én is hasonló kis kaoszban vagyok, àm biztos vagyok benne, hogy a dolog nem annyira borzasztó.

Mivel nincs elég jel,a gepen de van egy analóg érték, tegyük fel

Analog in read- ezt ki skalazza az uccnc szerintem erre tuti kepes.

Utana meg
 If analog read> x = Z move up
 If analog read< x = z move down

Valami ilyesmire szerintem az uccnc hadra fogható, abban meg biztos vagyok, hogy dezsoe kepes ezt a kódot leîrni nem ilyen balfaszul mint èn.

Vagy egy nano ra ugyan ezt megírni es digitalis jeleket visszaadni a kártyának.

Tényleg az uccnc csak egy helyről kaphatja a mozgasi jeleket?
Azt látom, hogy csak 1 step es 1 dir van, beirom a port/pin adatokat.
De masik bemenet is lehet mozgas?!

Vagy na értitek amit akarok?!

dezsoe

Az analóg jel beolvasása, skálázása stb. mind megoldható, de a magasság szabályos állításához nem használható, mert nem így van kitalálva a működése.

Viszont a Nano nem rossz ötlet! Ha bírja a környezetet (elektromos zajt), akkor alkalmas lehet a feladatra.

j3cx5jtk6

Oksi, tegyük fel megoldom az analogbol a jeleket.
Kell 3 jel? Kicsi, nagy , îv ok.

Es abból mar tudja az uccnc hogy mozgassa a Z motort?!

Mert ez sokkal szimpatikusabb számomra. Latni, hogy mit művel, nem pedig egy kulso eszköz piszkalja a Z iranyt...

dezsoe

Így van, pont ez a dolga. :)

TBS-TEAM

Ez máris külső THC vezérlés, mert az UCCNC-nek csak a fel le ARC OK adod.
József

f7pbhicb

Sziasztok ,tudna nekem valaki segiteni M6 makróirásba?

remrendes

En egy kicsit azt nem ertem, hogy ez szemmel lathatolag nem egy hobbi gep. Egy kb 1 millios gep es egy 150-200 ezres munkakabel mellett egy 60 ezer Ft-os THC nem fer bele?

j3cx5jtk6

De beleférne, de ez itt számomra elvi kérdés lenne, illetve, hogy az uccnc képes-e rá?! /mármint az analog érték lett volna érdekes/

Megszeretném érteni ennyi.[#crazya]

svejk

Ha jól rémlik már egyszer szóba hoztam az alábbit, csak nem emlékszem mi lett a végkifejlet.

UC300ETH-5LPT esetében valami varázslattal meg kellene oldani, hogy az egyik analóg bemenettel -vagy csak akár kapcsolóval 3-4 állásban-  lehessen a gyorsjáratot is override-olni.
Vagy legalább összekapcsolni az FRO-val mint ahogy a Mach3-ban is van rá lehetőség.

Komoly gépezet 20 m-es gyorsjárattal.
Beálláskor soronkénti futtatásnál nagy biztonságot jelentene.
Az ipari gépeknél is van rá lehetőség.

Bocs

Sziasztok!

Nemsoká egy kicsi cnc eszterga építésébe fogok. Balázséktól fog jönni egy adag cucc. Lenne pár kérdésem.
Használta már valaki az UCCNC-t esztergálásra?
Biztos vagyok benne, hogy használható rá, de jól jönne pár olyan hozzászólás, ami mögött van ilyen tapasztalat vagy tudás.
G18 síkon szépen ábrázolja a szerszámutat, de például a nagyolás megoldásaiban mik a megoldások? Én vagy a G73-hoz hasonló megoldásként arra gondoltam, hogy G52-vel járatnám le a kontúrt többször, egyre közelebb az X0 felé amíg eléri a kész átmérőt.
Másik megoldás, hogy kézzel megírom a nagyolást, de az elég melós.
Harmadik megoldás a CAM-elés.
Sajnos ugye az UCCNC nem jeleníti meg a G52-t, pedig itt is nagy haszna lenne, ha látnám az eltolásokat.

Bocs

Bocs a béna szóismétlésekért!