Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Ez a G0 sebesség override olyan dolog amit a mozgásvezérlő API-ban kellene megoldani. Ezt Polgárdi Balázs tudná megcsinálni. A FRO-t az API kezeli teljes egészében.

Az egyébként megfelelő lenne, ha lenne egy pipa a beállításoknál, hogy az FRO felülbírálja-e a G0 sebességet.
És ha az be lenne pipálva, akkor a mostani FRO % vezérelné a G0 sebességet is. Például ha egy mozgásnál a G0 gyorsjáratot 10000mm/perccel tudná végrehajtani és az FRO 50%-on van akkor az a mozgás 5000mm/perccel hajtódna végre.

svejk

Akkor nyújtsunk be neki közösen petíciót  :)

A semminél több lenne az is amit írsz, bár a fémiparban általában nagyobb a G1-G0 aránya 10-nél, tehát még így is gyors lenne.

Vagy talán ha a Single Line be van kapcsolva akkor automatikusan lejjebb vehetné a G0-t a töredékére.

A készülő eszterga /felületnél/vezérlőnél is nagy szükség lesz majd erre a funkcióra. Ugye?? [#papakacsint]

Autotec1

Lehet vele esztergálni, de egy kínszenvedés
https://youtu.be/9rKTwLY9Ux0

dezsoe

Nem érzem a kínt a videón. Vagy valami felett elsiklottam. [#nemtudom]

hegedűs györgy

Gyuri

svejk

Nem azt mondom hogy ujjgyakorlat, de ha én meg tudtam rá írni egy-két külső-belső menetes munkadarab progit ugyanilyen TCFM 100-as gépen ráadásul első-hátsó késtartót használva akkor nem lehet ez olyan nagy dolog.

Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni.. :)

Mi lent a fúrókat gépi koordinátában programoztuk a 6 késhez meg  G54-G59-et rendeltünk.

svejk

Persze volt segítségem, a gép lekezeléséhez a makrókat jól ismert fórumtársunk írta.

Autotec1

Itt is így van , de egy makró sincs zavaró, hogy a x tengelyt felezni kell
De már megvan a vezérlő utódja , elhagyom a hobby kategóriát

hegedűs györgy

Szeva "Svejk"!
A "jól ismert fórumtársunk", ki is valójában? Ha publikus az infó . . . [#kacsint]
Gyuri

eduard

UCCNC funkció?
Egy ilyet találtam egy külföldi fórumban és nagy segítség lenne sokszor. Lehetne implementálni?

"MPG sim ! In this mode, you control program speed with the MPG, don't move and the spindle stay still, rotate the MPG slowly and the program goes forward at low speed, the more you speed up the MPG the faster the program goes on (up to 100% speed), you can even go "back in time" going in reverse direction on the MPG. I find it the most safe way to prove a new program, because I can control speed and in case something goes wrong, your brain is a lot faster at stopping movement than pressing a button or turning a FRO knob."

Mit gondoltok?

hunfzwse

Üdvözletem.
Segítséget kérnék. Van egy WHB04B kézikerekem, és nem tudom összehozni az UCCNC-vel. Egyedül egy ShuttlePro.dll fájlt találtam, amit bemásoltam a Plugin könyvtárba, de nem kommunikál. Plugint engedélyeztem. Kihagytam valamit? Youtube on van kis video, abban rendesen kommunikálnak együtt.
Ez egy vezetékes USB -s kézikerék.
Köszönöm.

dezsoe

A Shuttle Pro az nem WHB04, mint ahogy a képen látható LHB04 sem. Az angol fórumon találsz WHB04-hez plugin-t, ami szokott működni, de amennyire tudom, csak a WHB-vel.

hunfzwse

Köszi, megpróbálom. Egyébként Whb van a készüléken, nem LHB.

dezsoe

Az jó. Csak a csatolt képen LHB van, ezért gondoltam, hogy gond lehet. :)

hunfzwse

Igazad van, a hátulján meg LHB van. Persze nem is jó. Azért köszi. Akkor most eszerint kuka...
Kösz.