Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Ha beszélsz angolul, akkor kérdezd meg ott Eric-től, hogy találkozott-e már ilyennel és ha igen, akkor meg tudja-e csinálni, hogy működjön. (Eric írta a plugin-t.)

hunfzwse

Kösz, megpróbálom. Hátha.

dezsoe

Szeretnék egy kis közvéleményt kutatni. Többen jelezték, hogy a probe képernyőn a Start probing gomb nagyon közel van a ciklus starthoz, különösen érintőképernyős használatkor könnyű mellényomni. Az lenne a kérdésem, hogy megcseréljem-e a mérési eredményekkel a gombcsoportot? (Első kép: jelenlegi állapot, második kép: ahogy megcserélném.)

Messer

TBS-TEAM

A csere praktikusabb és biztonságosabb kezelést biztosít.
+1 szavazat.
József

nyiszi

Igen, szerintem is jobb lenne.

dtb

Nekem csak egy észrevételem lenne. Ha van lehetőség több oldal (page1, page2,...) létrehozására, akkor miért kell ennyire átláthatatlanul összezsúfolni mindent?
Óhhhh, ott még van 2cm2, oda még befér egy mérés? :-)
Mind áttekinthetőség szempontjából, mind a help szempontjából egyértelműbb felület lehetne, ha nem lenne ennyire telezsúfolva. Szerintem.

Miki2

frob

Tulajdonképen már kellene egy második érintő monitor amire csak a gombok mennek
mert lassan sikerül a teljes átláthatatlanságig  bonyolítani a képernyőket

vagy mivel nem mindenki vérprofi ( meg idős sincs rá hogy elszórakozzam vele napokat) , lehetne szép letisztult felület 3 tengelyre... stb

mert pl én még mindig használom inkább a régi felületet ahol még méretes gombok vannak az adott feladatra...

dezsoe

Mindenkinek válaszolok egyszerre. Előszöris, köszönöm a hozzászólásokat!

A lapok csak a mérési módok között váltanak. Hiába van több lap, az alsó rész, amiről beszélünk, az minden oldalon ugyanaz, hiszen mindegyikre vonatkozik. (Ettől még gondolkozni fogok rajta, hogy hogyan lehet kicsit fellazítani.)

A gombok sűrűsége erősen függ a képernyő méretétől. A 10"-os tabletemen én sem találok el semmit. :) Rendes méretű érintőképernyőn azért nem olyan gáz a helyzet.

Egyelőre úgy tűnik, hogy csak a csere mellett volt szavazat, de még várok egy kicsit.

Addig is köszönök minden építő ötletet. :)

svejk

Én is a cserére szavazok, bár nem használom ezt a funkciót.

Igazából a 2019-es képernyő eleve nem valami jó ilyen szempontból, a gombok közt alig van inaktív felület.
Régi fajta touch-os képernyőkkel szinte használhatatlan, az újabb lézeresekkel meg más a probléma, ott ugye hozzá sem kell érni a képernyőhöz.
Egérrel persze jó és szeretik is az emberek a plusz információk miatt.

A gombok méretét csökkenteni kellene -nem kell hogy ki legyen írva minden, elég jó piktogrammokat vagy rövidítéseket használnak az iparban is- így kisebb lenne a tévesztés esélye.
Inkább koppintson kétszer az ember ha nem találja el, minthogy a szomszéd gombot aktiválja.

A zsúfoltság elkerülése miatt az iparban is a képernyők oldalán, alján elhelyezett un. softkey gombokat használják, amik dinamikusan változtatják a funkciójukat.

De ha már itt tartok akkor van pár gomb ami inkább bosszúságot okoz mint hasznot.

Pl. a referencia és a zero gombokhoz lehet nem ártana egy megerősítő kérdés, vagy a zero-khoz egy visszavonás gomb.
A referencia gombokra normál esetben csak a gép bekapcsolásakor van szükség utána már feleslegesen van kint.

Vagy csak én vagyok ilyen béna hogy néha mellényúlok?

gaben

Nekem pl. így jó, ahogy van.
Durván 5 éve használom laptoppal és megszoktam már az új kezelőfelületet is.

[#eljen]

dezsoe

Olyan is van már, csak még nem publikáltam, mert olyat használ, ami még nagyon béta állapotú. De egyszer ez is eljön. :)

dezsoe

Egyébként jó ötletet adtatok a gombok átrendezésével. Megpróbálok valamilyen érintőképernyő-barát megoldást kitalálni.

svejk