Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Ahogy látom az Appearance képernyő is lassan megtelik lehetőségekkel.

Lehetne-e arra mód, hogy -itt vagy valahol máshol- ki lehessen választani, hogy a toolpath milyen nézetben jelenjen meg induláskor, illetve file betöltése után ne ugorjon vissza az alapértelmezett felülnézetre.

Nekem most nagyon jól jönne a balnézet (oem 141)...

Nem...nem esztergálok vele. :)

dezsoe

Tessék! Tedd be macroloop-ba.

// ================================================================================================
// Check file change and press button 141
// ================================================================================================

string sFileName = exec.mainform.filenametoload;

if (!exec.GetLED(54) && System.IO.File.Exists(sFileName))                       // Check cycle start and valid file name
{
  if (++counter == 20)                                                          // Check every second
  {
    counter = 0;
    if (sFileName != lastFileName)
    {
      lastFileName = sFileName;
      exec.Callbutton(141);
    }
  }
}

#Events

string lastFileName = "@";
int counter = 0;

svejk

Tíz perc alatt nem is lehet ilyet írni! :)

Mondom én, hogy "baj" van a programozókkal. :)

Köszönöm! [#worship]

dezsoe

Csaltam: egy része már megvolt. Eredetileg azt vizsgálta, hogy változott-e a megnyitott file tartalma, és ha igen, akkor megkérdezte, hogy betöltse-e. (Külső szerkesztő használata esetén hasznos.) Íme az eredeti (szintén macroloop):

// Check file change

string sFileName = exec.mainform.filenametoload;

if (!exec.GetLED(54) && System.IO.File.Exists(sFileName))                       // Check cycle start and valid file name
{
  if (++counter == 20)                                                          // Check every second
  {
    counter = 0;
    if (sFileName == lastFileName)
    {
      if (lastDateTime != System.IO.File.GetLastWriteTime(lastFileName))
      {
        if (MessageBox.Show("Reload file?", "Loaded file changed!", MessageBoxButtons.YesNo) == DialogResult.Yes)
          exec.Callbutton(555);                                                 // Reload file
        lastDateTime = System.IO.File.GetLastWriteTime(lastFileName);
      }
    }
    else
    {
      lastFileName = sFileName;
      lastDateTime = System.IO.File.GetLastWriteTime(lastFileName);
      // exec.AddStatusmessage("Opened file changed");
    }
  }
}

#Events

string lastFileName = "@";
int counter = 0;
DateTime lastDateTime;

svejk

Aha!

Esetleg lehetne bővíteni még, hogy a betöltött file szerkesztése és mentés/kilépése után is visszakapcsoljon a bal nézetre?

dezsoe

Hümm. Elvben igen, de problémába ütköztem. :)

svejk

Nagyon ne töltsd vele az időt, hátha vevő lesz az ötletre a fejlesztő csapat.

svejk

Jéé... ha ki van pipálva az Appearance mezőben a "Don't reset toolpath view on reload"

Akkor szerkesztés és mentés után nem vált vissza az alapértelmezett felülnézetre, hanem abban a nézetben marad amiben volt.

Akkor ezt kérést ki is pipálhatjuk. :)

svejk

Még egy ötlet a fejlesztők felé.

Ha a főképernyőn a gombokkal, vagy G kódból a G54-59 paranccsal kiválasztunk egy koordinátarendszert akkor célszerű lenne ha az Offsets képernyőn is egyből az a koordinátarendszer választódna ki ami éppen aktuális.

Illetve még egy dolog, ha itt az offsets-nél véletlen mellényom az ember vagy rossz értéket ír akkor nagy segítség lenne egy visszavonás gomb.

Gyakorlott felhasználóknak persze ezek lehet nem jelentenek gondot, hülyeség akkor vegyétek semmisnek.

zt2c4wh9

Szia Svejk,

Ezt amit írsz azért nem igazán tudjuk megcsinálni, illetve bonyolult, mert a képernyő szabadon szerkeszthető. Bármelyik tab oldal tartalmazhat bármit. Szóval az nem fixált, hogy XY számú tab oldalon van mondjuk a G54 offsets képernyője.
Emiatt nem igazán tudjuk kiválasztani automatikusan az offset gomb nyomásra. Illetve úgy lehetne megcsinálni, ha csinálnánk egy olyan beállítást amivel meg van adva, hogy a G54,G55 stb. gombok nyomásakor csináljon-e tab oldal váltást és ha igen akkor melyik számút válassza ki a progi.
Legalábbis egyelőre ezt az egy lehetséges megoldást látom...

svejk

Értem, köszönöm a választ.

svejk

Valamit nagyon elnéztem, szerkesztés-mentés után mégis visszavált a nézet alapértelmezettre. :(

svejk

Balázs bácsi!

És ha karácsonyra nem kérnék semmit akkor nem kaphatnánk egy felfelé X+, jobbra Z+ nézetrendet a toolpath-ben?
No... léccé-lécci! :)

svejk

A Lubricator pluginnal kapcsolatban lenne észrevételem.

A működéséről nem találtam leírást, így csak a próbákra hagyatkozom, abból hámoztam ki a működést.

Ha jól gondolom a ciklus startra indul és a beállított időintervallum felénél jön az első impulzus majd a beállított időközönként a többi.

Ezzel csak az a baj, hogy egy ilyen szánkenő valós működése úgy néz ki. hogy kb. 5-30 percenként kell mennie 2-5 másodpercet.

Rövid ciklusidejű munkadaraboknál sosem lesz így szánkenés. :(

Szerintem úgy kellene működnie, hogy a főorsó indulásakor rögtön ad egy impulzust, aztán rendre a többit amíg forog az orsó.
Lehetne bonyolítani a tényleges szánmozgás figyelésével de az szerintem felesleges.

A ciklus start figyelése azért nem szerencsés, mert beálláskor lehet órák telnek el a kézi mozgásokkal, és csak utána nyom az ember a ciklus startra.
A főorsót viszont talán elindítja párszor.

No meg azok a milliszekundumok.... :)

Szerintem szerencsésebb lenne átírni az intervallumot percre, az impulzushosszot meg másodpercre.
Ez jobban feküdne a gépipari műszakiaknak.

Rab Zoli

Üdv! Szerintetek mekkora az a felbontás ami jól használható a Z tengelyen? NEkem most 310 ez gondolom sok, állítsak a jumperen? Egy tól ig-ot írna valaki mind 3 tengelyre ami a tapasztalat alapján jól használható? A recés kontúr kizárólag felbontás beállítás hiba? Nyilván nem egy erőművel hajtom, de uc100-as van felrakva ha ez számít valamit.