Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Szia!

Configuration/Appearance/Disable the virtual mouse.

Rab Zoli

Nekem nincs ilyen opció. A legújabb verzióban sincs :(

Rab Zoli

Rab Zoli

2110-ben megtaláltam, Köszi Dezső!

svejk

Tudom, tudom nem támogatott az eszterga üzemmód... :(

De a felvetésem hasznos lehetne a két vagy több főorsóval dolgozó marós/gravírozósoknak is

Nem lehetne Tools fülnél bepájszerolni a másik két tengely (X és Y) offset lehetőségét?

Akkor nem kellene a G54-G59-ekkel kavarni mint Gbalázsnak is a [#t218p6854#]-ben.
Nem utolsó sorban a fentiekkel csak max. 6 szerszám lehet.

ha meg lenne oldva a másik két tengely offsetje akkor egyszerűen csak a szerszámváltás parancsot kellene kiadni.

Ha esetleg történne valami hasonló a későbbiekben akkor előremutató kérésem lenne a gyors korrekciózás lehetősége érdekében, egy +- gomb a korrekciós érték bevitelére.

Egy 5-6 jegyű szám újraírásánál ugyanis nagy a tévesztés lehetősége, egyszerűbb ha csak hozzáadunk vagy elveszünk az előző értékből.

(az iparban az is beállítható, hogy ez a korrekciós érték maximum mekkora lehet, ez is a katasztrófát okozó elütést akadályozza meg)

svejk

Természetesen a +- gomb  a mostani "Z" offset és szerszám átmérő korrekciózásnál is hasznos lenne.

fa_kukac

Üdv mindenkinek. Nézzétek el nekem hogy ezt nem tudom. Mach-ban a kommentek elött % jelet irtam itt mit kell tennem? Köszönöm.

svejk

Kerek (normál) zárójelek közé kell tenni.

svejk

Idézet a használati utasításból:
"... az RS274NGC nyelvezetében a '(' és a ')' kerek zárójel karakterek a megjegyzéseket jelentik..."

fa_kukac

Köszönöm, sokat segítettél, biztosan megtaláltam volna megfelelő helyen, de így a Mesterektől gyorsabb. Most tartok ott, hogy elkészült az új gépem is, és a régi is totál felújításra került, és sok év után a Mach progit lecseréltem UCCNC-re. Van "némi" minűségi különbség. Csak a meglévő progijaimat kell kicsit formázni. Köszi!

itx0mtw4i

Sziasztok, vezerlo bemenetere kotott nyomogombbal hogyan tudok elore megirt makrot elinditani? Kepernyore kirakott gombrol mar mukodik a makrom, de nem tudom bementen levo gombhoz rendelni.

dezsoe

Szia!

Input triggert állíts be a bemenethez a gomb kódjával.

svejk

Configuration / i-o trigger...
A megfelelő port/pint kiválasztod és a makro számát beírod a Function rublikába.

svejk

1.2111 verzióban:

"- Új: OK gomb kód a Reset- és kérdés ablakok bezárásához"

Hányas Button number is lett hozzárendelve?

svejk