Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Mindkét dolog elképzelhetetlennek tűnik számomra. Ezeket videó nélkül nehezen hiszem el.

zt2c4wh9

Kedves Robsy, ahogy már többször megkértelek legyél kedves más topikokban "okosítani" és hagyd meg nekünk a saját topikunkat. A saját topikodat annakidején már tönkretetted ezzel, nem kérjük, hogy a miénkkel is ezt csináld. Köszönjük.

dtb

Biztos csak egy rossz álom volt.
Majd megpróbálom reprodukálni, de tegnap (bár eszembe volt, hogy előkapom a telefont és videózok,) a 6os vaciúj kétélű marómat jobban féltettem, mint, hogy a videózással foglalkozzak.
Azt már korábban is észrevettem, hogy a VészStop gomb állapota  nem mindig mérvadó, vagyis korábban is előfordult már, hogy a szoftveres és hardveres vészstop eltérő állapotban volt, de ezek szerint valami más bibi is van.

zt2c4wh9

A vészstop gombot a mozgásvezérlő "hardveresen kezeli", vagyis maga a mikrovezérlő mindent megállít, ha a vészstop bemenet aktív és miután ez megtörtént szól a PC oldali szoftvernek, hogy vészstop van. De még ha a PC nem is kapná meg ezt az üzenetet (ami amúgy szintén nem lehetséges, de ebbe nem megyek most bele), a mozgásvezérlő akkor sem generál több mozgást és a koordináta kijelzéshez a koordinátákat is a mozgásvezérlő küldi. Szóval lehetetlen, hogy benyomott vészstop gombbal pörögnek a pozíció DRO-k.

De egyébként a vezérlődobozt is úgy célszerű (kell) kialakítani, hogy a motorok ne legyenek képesek mozdulni, ha vészstop állapot van. Ezt célszerűen egy relével szokták megoldani, ami vészstop esetén "kiesik" és elveszi a motorvezérlőktől a tápellátást. Egyébként előírás (viszonylag új, pár éves) az is hogy 2 db alaphelyzetben zárt kontaktusán kell sorosan átvezetni a vészstop kört.
Na de kicsit elkanyarodtam...csak érdekességképpen írtam le, hátha valakit érdekel. :)

A lényeg, hogy nem tűnik hihetőnek a dolog az alapján ahogyan működik a rendszer, valószínűleg hibás volt részedről a történések megfigyelése, de ha megmutatod videón, akkor persze elhiszem.

ium8w94xp

Én eleve nem értettem a z tengely túl magas beállítása után, hogy miért kell rohanni a stop gombhoz, ha már a z tiltotta a dolgot. Nekem használva vannak a enable pin-ek a drive-okon. Mind egy pint használ. Akár szoftveres, akár hardweres stop érkezik leáll minden. Persze a program se megy tovább.

000000000

Bocs, de a hibás program működésre miért ne reagálhatnék?
Azért vagyunk egy műszaki Fórumon, hogy a jogos műszaki észrevételeket az UCCNC-vel kapcsolatban megbeszéljük, és kijavítsátok. Így inkább érdemben válaszoljál, és ne próbálj engem utasítgatni csak azért, mert hibás a programotok, és meglátva a Robsy nevet csak ennyi telik tőled.

zt2c4wh9

Ismét köszönjük az észrevételed, de ahogy már írtam nem állok le veled vitatkozni. Ha gondolod rondíts bele a topikunkba ahogyan máshova is bele szoktál, a te dolgod, én nem foglalkozom többet veled...

designr

Hátha van 10 jóérzésű (vagy 12 dühös..) ember aki rányom a törlés gombra ha nem idevaló írást lát..

gaben

Azt nem mondanám, hogy nem a topikba vágóak a hozzászólások, de gondolom Balázsék tudják kezelni a felmerülő problémákat, hiszen Ők készítették. ;)
Ellenben ha engem valaki megkérne, hogy ne szóljak többet hozzá egy adott témához, eszembe nem jutna "csakazértis" szúrkálódni.

designr

Na jó Gábor..De az Te vagy..

kr97pwss2

El tudod küldeni a kódot, amivel előjön a hiba az E-mail címemre?

000000000

Az is egy stílus, hogy még vitázni se állsz le velem, én erre azért nem lennék büszke a helyedben.

Persze nekem így is jó, a sok "lojális" fórumos haver UCCNC felhasználó is biztos imádja és elfogadja zokszó nélkül a "csodás" magyarázatodat, hogy "ne programozzunk teljes köröket, hanem helyette fél, vagy negyed köröket."

Hajrá emberek, legfeljebb pár kör megmunkálás kimarad, hiába van ott a G kódban, nem érdekes az nektek, a "főnök" megmondta, ne is programozzatok ilyeneket. A fő hogy közben mindenek feletti élmény biztosít nektek a virtuális képernyő szépsége. A valóság, meg a tények ne zavarjon benneteket, ezek századrangú kérdések egyeseknél. [#conf][#nyes][#csodalk]

További szép napot kívánok mindenkinek, téma lezárva részemről.

svejk

svejk

Feszültséglevezetőnek segítsen valaki nekem ebben!
Ki hogy oldaná meg, no légyszi! :)

[#t218p6809#]

svejk

Természetesen nem a sült galambot várom, már vagy 30 féle variációt kipróbáltam de nem értem őket és nem vagyok kibékülve az eredményekkel.

Itt van pl. ez:
(a sarkoknál a maró lefordulását kikapcsoltam a General configban, hogy könnyebbe legyen érteni a koordinátákat)

G17 G40 G49 G50 G69 G80 G90 G98 G99
G0 Z2
M3 S3000
G0 X-5 Y0

G42 D1

G1 Z-1 F300
X60 F1000
Y60
X0
Y-5
G0 Z2

G40

X0 Y0
M5
M30

Soronként futtatom, de pl. a fentinél miért megy a maró a 3. sor után az X-8 Y-3 koordinátán amikor csak a következő, 4. sorban kapcsolom be a korrekciót?

Előreolvassa a G42-őt?