Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

"Nem, eszterga támogatás nem szerepel a közeli tervben,"[#falbav][#falbav]

svejk

No, jó akkor várjuk a G95-öt...

Az "S" görbés gyorsítás nem fogja a munkadarab ciklus idejét növelni?
Külön ki lesz választható a gyorsulás mikéntje tengelyenként?

zt2c4wh9

Szia,

De, természetesen növeli a ciklusidőt, hiszen mindenképp gyorsabb a trapézos gyorsítás, amikor nincsen S görbe.
Viszont S görbével a gyorsítás változása egyenletesebb.
Úgy tervezzük, hogy lesz egy S paraméter ami ha 0, akkor nincs S görbe, akkor trapézos a gyorsítás, ha meg nem 0 akkor minél nagyobb érték, annál nagyobb sugarú a görbe.

svejk

Nehéz okosnak lenni.
Ráadásul ki tudja mit hoz a jövő, vajon merre mozdul el a kínai, hobbystákat célzó hajtástechnika.

- Az S görbe kíméli a mechanikát, ami ugye a hobbyban mindig gyenge.
- A start-stop freki használata gyorsítja a léptetős gépet

A step-dires szervok meg átlagolnak, vagy megbolondulnak.

Most ugye Kína elkezdte nyomni a visszacsatolt léptetős hajtásokat, de mi lesz holnap?

frob

Sziasztok
van valami kacifánt a mostani win verzióban vajon ami miatt nem indul el a 1.2049 verzió uccnc?

Gondoltam már nem csattogok le a masina mellé, itt kipróbálom a gépemen mit mutat, frissiben hopp letöltöm az uccnc-t és nyomatnám, erre sajna mindenféle mellébeszélés nélkül el sem indul...

hát ha van valami jó kis ráolvasás vagy valami vajákos trükk? :)

előre is kösz!

nwmewgze

Sziasztok!
Tömören narráltam a problémám a videóban!
Ha valakinek van ötlete szivesen kipróbálom :)

dezsoe

Szia!

Kicsit menj bele a részletekbe. :) Az mit jelent, hogy el sem indul? Pontosan mi történik? Van-e bármilyen üzenet?

dezsoe

Szia!

Amikor a tapintóval beállsz, akkor a tapintónak megfelelő szerszám van kiválasztva, korrekcióval együtt?

prinx

Szia, sztem ott van a hiba hogy a taszternek a hossza nincs bent az offszetbe. De lehetséges hogy tévedek. Elsőnek sztem a taszter hosszát mérd meg, ezt rakd be a tárba pl.bemerő vagy bármi más néven és minden bemérésnél ezt hívod meg a korrekciójával együtt.Így minden szerszámod  bemérőhöz képest pontos lesz. Nyilván +- mérési hiba. Remélem tudtam segíteni.
Üdv H.Attila

dezsoe

A szerszámok hosszát a bemérő hosszához képest méri, ez rendben van. Csak az a gyanúm, de a videón nem látszik, hogy a nulla pont felvételekor nem a megfelelő szerszámhossz korrekció az aktív. (Konkrétan G43 H0.)

prinx

Még egy észre vétel amit nem értek a Taszterrel a munkadarab nullpontját veszed fel nem a szerszámét. A videó elején azt mondod hogy a T2 Szerszámod -31.88. Ez sem tiszta számomra.  Ami nem világos hogy lehet a szerszám hossza negatív az Offszetbe, illetve a taszternek külön korekcióval kell rendelkeznie amit meg is hívsz a bemérésnél.
Igaz nem értek az UCCNC-hez de siemens vezérlőn dolgozok és ott is ugyanilyen taszterrel mérem be a munkadarab nullpontot.

nwmewgze

A jelenség a kovetkezo!
Ma már 1x mukodott a rendszer, tobb szerszámnál is!

Invontor 2016hsm-et használok, be is rakja szépen a korrekciot(g43)

Mikor betoltom a gcode-ot rá állok a tasterrel mindenki 0-0-0, ugye csinaltam egy alvanyt hogy be tudjam mérni a szerszamokat, jelen esetben a T2 volt (H2) ami -31.81-volt a sz. Hossz az orahoz kepest!
Elinditom a programot es valahogy megvaltozik a Z magassag, de nem a korrekcio szerint.Mar nincs benne a videoban, de ha le megyek a Z tengelyel addig kb ahol kellene lennie a 0pontnak olyan 22-23 mm-t irt negativban.Nekem az a meglatasom, hogy ha pl csak siman keziben feljebb alok a z tengellyel akkor mashonnan kezdi a korrekciot..
Igazabol mas otletem nincs...... :/

prinx

Visszavonom az ezelőtti írásomat mert dezsoe által írtnak megfelelően már értem hogy lehet negatív érték.Csak mikor írtam a hozzászólást ezt nem vettem észre.

nwmewgze

Jo a kérdés!
Ezt a technikat nem én találtam ki!
Egy itthoni kollégám használja ugyan igy az ő maró gepét(haas tm1)
Tőle lestem el a dolgot.
Szóval amikor ráállok a munkadarabra Z- irányban ugye a tasterral 0-0 -ig megyek majd nullázom a tengelyt az uccnc-ben.
Van egy bemérő állvány-szerkezet amibe a tasternek a 0-0 hoz van kinullazva a tolomérő, és ha beleraksz bármilyen más szerszámot, meg is kapod azt a hosszt amivel a gepi 0-pontot kellene eltolnia a G43-nak, de csak ha a H-is stimmel!!
T2-H2
Ha igy sem világos nyomatok még egy prezentációs videót a dolog működéséről :)

prinx

Esetleg a referenciára állással probálkoztál? És újból bemérni a taszterrel?