Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Azért nem talál semmit, mert régi szoftver verziót használsz, ami nem ismeri az új vezérlőt.
Ahogy már írtuk az 1.2109-es verziót kellene letölteni a weboldalunkról.

b7gwr90m6

Basszus tényleg azt még nem javítottam , ezer bocs.

b7gwr90m6

"Egy" RTA PAvia NDC 06.V kártyával szeretném házasítani remél jó lesz.:D

nwmewgze

Üdv Fórum társak!
Segitségre lenne szükségem!
Mellékelt képeken van a főorsó szervójának az 50-es csati bekötésének a rajza.A kérdés, hogy sign és puls +- jelein kivül a 24v ot melyik lábkiosztásra tegyem? Én a 7(+) és a 41(-) ra gondoltam.
Valamint az uccnc-ben ugye step diresként szeretném üzemelni és a beállításaiban kellene egy kis segitség!
Valamint maga az uccnc software néha megszakad a kapcsolat és újra kell indítanom a rendszert, erre valami ötlet esetleg?

dezsoe

Szia!

Írj egy szervo vezérlő típust. A kép alapján a 24V-ra csak akkor van szükség, ha a kimeneteket is használod, de ez nem derül ki a kérdésből.

Mi a kérdés a step/dir beállítással?

A kapcsolat megszakadása köthető valamilyen eseményhez? Közvetlen a kábel, vagy valami más eszközön megy keresztül? Nézz be a statisztika gombra, ott van egy késleltetés figyelő. Eléri-e a vonal a 20ms-os határt?

designr

A 29.-re is illene..legalábbis én mikor próbáltam igy ment..

nwmewgze

Köszönöm a segítséget!

nwmewgze

Beszéltem a Tiborral, felvilágosított a panasonic servo-val kapcsolatban!
A software probléma akkor jelentkezik, ha pl kikapcsolom a vezérlő dobozt!
1 lépésként kilépek az Uccnc-ből majd lekapcsolom a vezérlőt .
Vissza kapcsolom a vezérlőt majd indítanám a programot és a képen látható nincs kapcsolat üzenet jelenik meg, de pl ha kétszer háromszor meg próbálom a programot újraindítani akkor elindul, de volt már, hogy a pc restartjával sikerült csak a programot futtani!

nwmewgze

Azt ki felejtettem, hogy a kis kék led nem világit!

dezsoe

Persze, a kis kék LED akkor világít, ha van kapcsolat. Nem írtad, hogy a gép közvetlenül van-e összekötve az UC300-zal. Érdekes még, hogy a gépen hogy van beállítva az IPv4 és az UC300-ban hogy van a hálózat beállítva. Ha elsőre nem indul, akkor a gépen és/vagy az UC300-on nem jó a beállítás.

frob

A dobozban minden egyszerre kap áramot?
Esetleg érdemes lenne úgy megoldani, hogy egy kis időzítő a táp fel után, miután már a szervók felálltak, adja rá a delejt a mozgásvezérlőre.
Az is lehet hogy a szervón is van ilyen ellenőrző kimenet és arról is meg lehetne hajtani azt a relét...

így a bekapcsolási tranziensektől óvnád az uc300-at...

nwmewgze

Köszönöm a tanácsot, nem kizárt, hogy can benne valami :)

zt2c4wh9

Hogy a klasszikusokat idézzem: "Az biztos hogy nem, mert nem tudom." :D

zt2c4wh9

Bekapcsolás után megvárod, hogy felálljon a rendszer? Az UC300ETH-nak mint ahogy bármely más ethernetes eszköznek is kell pár másodperc mire felépíti az etherneten a kapcsolatot. Amíg villog a panelon a zöld LED addig nem fog menni, addig még kapcsolatépítés van folyamatban. Miután folyamatosan kezd világítani a zöld LED onnantól kezdve működőképes a kapcsolat és tud az UCCNC csatlakozni.

nwmewgze