Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Milyen laptop ez? Videokártya driver fent van?

dtb

zt2c4wh9

OpenGL 1.1-et mond a hibaüzenet, hogy csak azt a verziót ismeri a grafikus kártya. Ez nagyon nem valószínű, hacsak nem egy több mint 20 éves laptopról van szó.

Szóval az a probléma, hogy nincs feltelepítve a grafikus kártya driver, fel kellene telepíteni.

A driver nélkül a grafikus kártya nem tud a Windows-al OpenGL nyelven kommunikálni. És mivel ez nem megy neki, ezért mondja, hogy csak OpenGL 1.1-et ismeri, mert az az alap amit minden grafikus kártya ismer.

zt2c4wh9

Az OpenGL-t nem lehet letölteni. Az OpenGL csupán egy ajánlás arra, hogy hogyan működjön a grafikus gyorsítás a videókártyákon. Az ajánlás folyamatosan bővült, így lett az OpenGL 1.1, 1.2, 1.3 stb. verziók.
Az ajánlást a videó kártya gyártók konkretizálják és beépítik a videó kártyába, illetve illesztőprogramot írnak hozzá (driver), amit a számítógépre kell telepíteni, hogy az adott operációs rendszer (pl.Windows) tudja azt használni és tudjon OpenGL nyelven kommunikálni a kártyával.

Az OpenGL mivel nem egy szoftver, nem is letölthető és nem is frissíthető. Amit a gyártó bele égetett a kártya chipset-jébe azt az OpenGL verziót ismeri a kártya, ezen nem lehet változtatni.
A verziók visszafelé kompatibilisek és a gyártók mindig a legújabbat teszik a kártyákba.
Szóval ha egy szoftver (pl.UCCNC) mondjuk OpenGL 1.3-at kíván és a kártya 1.5-ös OpenGL-el készült, akkor az fogja tudni futtatni azt a szoftvert, mert a szoftver által megkívánt OpenGL verziószám alacsonyabb mint amit a kártya ismer.

ewgnpw6in

Én a Variometrum ajánlásával vásároltam ezeket, ők mondták, és le is írták e-mailben, hogy mit ajánlanak mihez, ez alapján adtam le a rendelésem.

Meg fogom reklamálni, visszaküldöm.

Köszönöm a segítséget!

ewgnpw6in

Azt szeretném kérdezni, hogy nem-e tehették tönkre egymást kölcsönösen?

Mert van egy javított jel elosztóm, és egy zsír új, mindkettőt rádugtam az uc400eth-ra, egy darabig látszólag jól működött minden, majd heptikus rángásba kezdtek a motorok, és ekkor inkább lekapcsoltam a tápot .

Azóta nem tudom ráconfolni a program értékeit a be és kimenetekre.

Ha azt feltételezzük, hogy semmi sem ment tönkre, akkor van két jól működő jel elosztóm és egy darab jól működő mozgásvezérlőm, melyek csak simán nem kompatibilisek.

Ilyenkor talán kézenfekvő lenne egy az általad javasolt mozgásvezérlőt vásárolnom:) és akkor lesz pót jel elosztóm, és egy felesleges UC400ETH-m.

b7gwr90m6

KÖszönöm megoldodott.

b7gwr90m6

Viszont itt az új probléma, nem látja a csatlakoztatott kártyát (AXBB-E), a kulcsot is bemásoltam már.

dezsoe

Az UCxx_utility-vel beállítottad az AXBB hálózatát?

Béni

Elővettem ismét az egy évvel ezelőtti kódot, amelynél tapasztaltam az akkor leírt hibát.
Kicsit leegyszerűsítettem és teszteltem az 1.2108 verzióval DEMO módban, különböző eszközöket választva.
Minden esetben az alprogram hívásig az aktív G1 mód az alprogramba lépve G0-ra változott. (Programozott G0 nélkül.)

G0 X0 Y0 Z10
G1 Z1 F1500
Z0 F200
M98 P100 L2
G0 Z20 M5
M30
O100
X11 Z-2 F500
X-11
Y5
G1 Z2
M99
%

zt2c4wh9

Igen, ez így működik, nem fogjuk tudni megoldani egylőre ahogy a múltkor is szerintem leírtam,m ost is csak ugyanezt tudom mondani. Alprogram elején programozni kell a Mod.0-t és akkor nincs ilyen gond.

zt2c4wh9

1.) Be kell állítani a hálózati paramétereket (IP cím, alhálózati maszk) ahogy az adatlapban le van írva részletesen.
2.) Az UCCNC 1.2109 verzió (vagy majd későbbi, ha lesz majd ilyen) kell az AXBB-E vezérlőhöz. Korábbi UCCNC verzióval nem fog működni.

b7gwr90m6

A kábel az biztos jó, kimértem.
egyenesen a laptopba megy, nem routeren keresztül.
Tehát akkor a Crossover kell nekem.
24V -ot rákötöttem!
Az UCccc utility nem látja.
És a 1.2049 verzió van letöltve.

Sry de az infó nem az erősségem:/

dezsoe

Ha AXBB-ről beszélünk, akkor kell az 1.2109-es verzió. Az AXBB 24V-os bemenete a leválasztott oldalt hajtja, kell neki az 5V-os táp ahhoz, hogy tudj vele kommunikálni. A gépeden állíts fix IP-t, az UCxx_utility-vel pedig ugyanabba a tartományba állíts be egy másik IP-t az AXBB-nek. (Lásd doksi.)

b7gwr90m6

Sikerült közbe tovább jutnom, beállítottam az ip-ket a doksi szerint, eljutottam az ucxxx utilityhez-hez, de az nemtalál semmit :/