Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ewgnpw6in

Szia! Köszönöm a gyors választ.

Előbb ezt fogom tenni:

- kikötöm az enablet
- kikötöm a második port szalagkábelét
- leresetelem gyári beállításokra az UC400ETH-t jel elosztó nélkül
- leresetelem UC400ETH-t csatlakoztatott jel elosztóval

- átconfolom az UCCNC programot

Ha ezek után sem ok, akkor jelentkezem a pontos bekötés leírásával, és az UCCNC profillal.

Köszi!

dezsoe

Ezeket bátran kihagyhatod:
- leresetelem gyári beállításokra az UC400ETH-t jel elosztó nélkül
- leresetelem UC400ETH-t csatlakoztatott jel elosztóval

Az aggaszt inkább egy kicsit, hogy mennyire örült az UC400 és az UCBB egymásnak, amikor a 2-9-es lábakat a kábel mindkét oldaláról vezérelni akarták. [#csodalk]

ewgnpw6in

Nos, kikötöttem az enablet, es az egyes portot kötöttem be csak. Az UC400ETH-n nincs a nyákra írva, de a leírásban szerepel, hogy az egyes port a 24Volt tápfesz felől eső port.

Az UCBB1-en pedig rá van írva, hogy: CN1 normal port, erre kötöttem a szalagkábelt.

reset után is a helyzet változatlan, a motor nem vezérelhető.

UCBB1:

- 5 voltos kimenő táp kék státusz led világít
- 24volt táp státuszled világít
- 01-től 017-ig világítanak a piros ledek, 016-os kivételével.

UCCNC beállítás: csak AXIS X Step pin:1 Dir pin:2, mindkettő 1-es porton.

-x +x irány nyomogatásakor gyorsan villognak:
04 07 014  
kialszik, vagy olyan gyorsan villog, hogy nem látszik: 08

az érdekes az, hogy egyiken sincs bekötés, és nincsenek is beállítva a programban

dezsoe

Hümm. Az én UC400 doksimban a másik az egyes port és a tapasztalat is ezt támasztja alá. :) Ettől függetlenül nem igazán értem a jelenséget, csak küldd el nekem azt a .pro file-t, belenéznék.

dezsoe

Hát, nem lettem okosabb... [#nemtudom] Érdemes lenne a kártyákat külön letesztelni, hogy rendben vannak-e, mert ez így elég érdekesnek tűnik.

ewgnpw6in

igen.

Sajnos nincs a közelemben olyan ember aki ilyennel foglalkozna vagy ért hozzá. (Kaposvár)

Nekem 2db UCBB1-em van. Az egyik egy régebbi javított, egy optokapu lett cserélve. A másik egy vadonat új, ami ezt a hibát produkálja. Igazából a javított is és a zsír új UCBB1 ugyan úgy működik, szóval sehogy.

Ebből az következne, hogy az UC400ETH a hibás.

Nem tudom az természetes-e, hogy az UC400ETH 24voltról működtetve tűzforró. A 2db elko forró, valamint a rajt lévő 2db proci is, annak ellenére, hogy egy alulapon van hűtve a nyák.

Én sajnos ennyit tudok megállapítani...

Tudsz ajánlani nekem az UC400ETH helyett egy másik fajta mozgásvezérlőt amivel tudom tesztelni? Laptopom van, USB és ETH csati az elérhető. Megveszem ami kell, aztán ha kiderül, hogy tényleg rossz vmi, akkor visszaküldöm cserére a forgalmazónak...

zt2c4wh9

Szia,

A probléma az, hogy az UC400ETH nem kompatibilis az UCBB elosztó panellal. Az UC400ETH-nak ugyanis 2db normál LPT port lábkiosztású portja van, míg az UCBB-nek egy normál és egy bemeneti kiosztású portja. (2...9.pinek bemenetek)
Szóval a 2 kártya nem fog jól együttműködni, legalábbis az UCBB bemeneti portján biztosan nem fognak működni azok az I/O-k, amiknek az iránya nem megfelelő.

Az UCBB az UC300ETH-5LPT-hez lett kifejlesztve és azzal kompatibilis. Az UC300ETH-5LPT vezérlőhöz max. 2db UCBB csatlakoztatható.

Az UC400ETH vezérlőhöz pedig az UCSB elosztópanel használatát javasoljuk. Max. 2 darabot lehet rácsatlakoztatni.

zt2c4wh9

Az AXBB-E csak az 1.2109 UCCNC verzióval működik, ami a legutolsó development release (fejlesztői verzió).
Itt letöltheted, a 3. pont a listában:
http://cncdrive.hu/UCCNC.html

Ha nem látod az oldalon a linket amit mondok, akkor nyomj egy F5 gombot a böngészőben, mert akkor régi tartalmat látsz, a böngésző cache-ből szedi az adatokat, amit az F5 frissítés meg fog oldani.

zt2c4wh9

Valaki kérdezte múltkor tőlem, hogy az AXBB-E vezérlő kompatibilis-e a Mach3-al. Jelentem elkészültünk a Mach3 pluginnal, szóval mostantól az AXBB-E Mach3-al is működik.
A plugin bekerült az UCx00 automatikus telepítő alkalmazásba. A weboldalunkról letölthető.

b7gwr90m6

Sziasztok
Valahol megtalálom az UCCNC softver rendszer követelményeit?
Csak mert kevesli a laptop alaplapi integrált vidikártyát.

gaben

dezsoe

Nemcsak a neten, hanem a telepített program Documentation mappájában is ott vannak a doksik.

zt2c4wh9

Pontosan mi a hibaüzenet szövege?

b7gwr90m6