Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Hmm, ezek szerint egyre "jobb" lesz ez a Defender. Nemrég a régi 1.20xx verziókra kezdett vak-riasztani, amit megoldottunk némi extra nem használt kód beiktatásával az UCCNC.exe-be. Akkor valami Zpevdo vírust riasztott. Akkor ezek szerint most meg valami másik vírust vél felfedezni...
Na, én ezért nem használok se antivírust, se Defendert már vagy 10 éve.

Egyébként az UCCNC zárt környezetben kerül lefordításra forráskódból minden kiadásnál. Zárt környezet alatt azt értem, hogy egy olyan PC-n fordítom le, amin semmi mást nem csinálok, semmi nincs rajta telepítve sem és internet sincs rajta, ráadásul le is van butítva, hogy csak a Visual Studio-t és néhány más a fordításokhoz szükséges programot tudjon futtatni.
Szóval abszolút kizárt, hogy vírus kerüljön a kiadásokba.

Egyébként most gyorsan megnéztem Virustotal-al és az 1.2108-ra ma már valóban vírust jelez a Microsoft (Defender) vírusirójával. Legutóbb lefuttattam akkor még nem volt semmi gondja.
Megnéztem az 1.2109-es verziót is és arra nem jelez semmit.
Szóval gyors megoldás lehet az 1.2109-es verziót használni, bár egyik sem vírusos, de ha gondot okoz a Defender...

frob

Gondoltam hogy valami ilyesmi van, csak mondom jelzem...

zt2c4wh9

Szia,

Igen, jól gondoltad és sajnos ilyenekkel kell egyre többet foglalkoznunk mostanában (régen nem nagyon voltak ilyen gondok), ami már csak amiatt sem jó dolog, hogy az ilyen vírusirtó bug-ok más programoknál is ugyanúgy problémát okozhatnak és egy átlag felhasználó nem is tudja eldönteni hogy most akkor mi van és mit kéne tennie.

Egyébként köszönjük, hogy jelezted.

nwmewgze

Üdv!
Olyan kérdéssel (kéréssel) fordulnék hozzátok, hogy van e köztünk olyan uccnc felhasználó aki vagy Komárom Esztergom Megyében, vagy Győr Moson Sopron-ban tartózkodik és megszánna egy kis segítséggel, akár telefonon vagy ami még jobb lenne személyesen tudna segíteni!

Elértem a gépítésének abba a szakaszába, ahol ismeretlen területre értem!
Sajnos nem vagyok olyan jártas az uccnc és a servo vezérlés összeállításában mint amennyire ti!
Ezért is lenne jó ha találnék egy segítőkész kollégát akinek igénybe tudnám venni a szakértelmét, és a környéken tartózkodik!
Én Komárom Esztergom Megye, Ászáron vagyok fellelhető, aki esetleg készséget érez magában kérem jelezzen vagy itt a fórumon, vagy megadnám az elérhetőségem szívesen visszahívom!
Köszönöm a figyelmet!

Tel:06203260054
Lengyel Tamás
Pár kép a jelenlegi állapotról

dezsoe

Szia!

Van itt segítség, csak kérdezned kell. A válaszhoz viszont kevés pár fotó, konkrét típusok kellenek és az, hogy mit szeretnél elérni. Az látszik, hogy egy UC300ETH_5LPT és egy UCBB van a vezérlés oldalán, de a másik oldalból semmit nem tudok kinézni.

svejk

Jó kis könnyű szerelésű szekrény lesz.[#kuss]

svejk

Azt bonyi lenne megoldani, hogy a régi CNCdrive-os weboldalak átirányítsanak egyből az új aktuálisra?
Vagy legalább figyelmeztetés lenne rajtuk, hogy "Van mááásik!.."

Reklámozgatom mindenkinek ezt új vezérlőt, de nem találják meg a magamfajta lúzer mókusok.

zt2c4wh9

Szia Svejk,

Nem, nem lenne bonyolult, sőt eredetileg úgy volt megcsinálva. A probléma az vele, hogy a régi webáruházat szereti nagyon a Google, az újat meg nem.
Ennek az eredménye az lett, hogy lecsúsztunk a találati listában a google-ön amikor beüzemeltük az új webáruházat, ami végzetes probléma hiszen a vevők nem találnak meg bennünket, ha hátul kullogunk a találatok közt.
Ezért csináltuk meg egyelőre úgy ahogy most van, hogy ha beraksz valamit a kosárba, akkor átirányít az új webáruházba.
Nem egy túl elegáns megoldás, de egyelőre így tudtuk csak megoldani.

Egy feliratot majd megpróbálok felrakni a főoldalra, hogy át tudjanak menni a vevők rögtön egy link-el.
Illetve amint tudjuk megpróbálunk majd valami jobb megoldást találni erre a problémára.

svejk

Értem...
Csak ugye ha nem találják az ajánlott terméket ott, akkor nincs mit berakni a kosárba. :(

Ergo akkor kerüljön fel a régire is az új termék.

svejk

Visszavonom, ott van!
A múltkor nem találtuk...

Bocsi!

nwmewgze

Igyekszem amennyire a lehetőségeim engedik :D

flac72

Sziasztok,

most állok az előtt, hogy szeretnék vásárolni egy UCCNC licencet, és első körben feltelepítettem a demo verzió módban. Betöltöttem néhány Mach3 alatt futó programot, amelyek ott jól futottak, és a G2, és G3 parancsok teljesen fordítva működnek. (ahol csak kis rádiuszt kellene csinálni, ott a másik irányba a kört csinálja meg) Lehet, hogy az én hibám, de nem értem.[#conf]

Laci

dezsoe

Szia!

Melyik verziót töltötted le? Esetleg tegyél fel egy g-kódot, ahol a hiba jelentkezik. Volt már erről szó, csak nem találom a hozzászólásokat...

flac72

Szia

este tudok feltenni képet is, mert a gépem otthon van. Ez a kód a Mach3 alatt hibátlanul lefutott, de UCCNC-nél a belső rádiuszok átfordultak.

Laci
G21
F250
G0 X0 Y0 Z2

G0 X60,98
G1 Z-0,5
G1 Y-5
G1 Y-136,15
G2 X59,04 Y-138,96 I57,98 J-136,15
G3 X51,84 Y-141,76 I196,18 J-501,91
G2 X47,96 Y-140,13 I50,72 J-138,97
G1 X34,81 Y-108,73
G3 X5,9 Y-119,94 I20,5 J-114,72
G1 X20,02 Y-153,68
G2 X19,1 Y-157,21 I17,26 J-154,84
G3 X46,12 Y-200,16 I34,76 J-177,33
G2 X346,24 Y-200,16 I196,18 J-501,91
G3 X373,37 Y-157,3 I357,59 J-177,33
G2 X372,5 Y-153,7 I375,23 J-157,3
G1 X386,98 Y-122,06
G3 X358,79 Y-109,17 I372,97 J-115,43
G1 X344,55 Y-140,3
G2 X340,7 Y-141,83 I341,82 J-139,05
G3 X150 Y-116,67 I196,18 J-501,91
G2 X130,98 Y-99,79 I147,98 J-99,79
G1 Y-5
G1 X60,98
G1 Y0

G0 Z3

G0 X0
G0 Y0
M30

dezsoe

Ha a mellékletben látható kép a cél, akkor a kód generátorát kell rábeszélni, hogy ne használjon abszolút I és J értéket az íveknél. (Szabvány szerint az I, J és K az aktuális pozícióhoz képest relatív.) Ezt a legtöbb posztprocesszor tudja kezelni, illetve lehet még sugár mód is, ahol nem I, J, K a középpont, hanem R a sugár.