Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

nwmewgze

A lényeg lényege, lényegében lényegtelen"
:)

dezsoe

Abba a steps per rotation mezőbe azt kell beírnod, hogy hány lépés kell egy fordulathoz. Ez a vezérlő beállításától függ.

vadember

Klasszikusokat csak pontosan! [#nyes]
"Ez kizárt dolog, mert nem tudom" (Polgár Jenő)
 https://www.youtube.com/watch?v=vXrs5FVEhsI

Miki2

Ugyan nem UCCNC, de szorosan kapcsolódó téma.
Mi okozhatja az UCBB elosztó panelnél a következőt:
A kimenetek jelszintje nem változik.
A hozzájuk tartozó ledek rendesen működnek, de a kimeneten a jelszint a 0V-hoz viszonyítva csak 0.2-0.3 V változást mutat.
A leírás szerint a változás mértékének 24 V-os nagyságrendűnek kellene lennie.
A bemeneteknél minden rendben levőnek mutatkozik.

zt2c4wh9

A kimenetek nyitott kollektorosak.

Miki2

Akkor ha egy mondjuk 2.3 kΩ-os ellenállással felhúzom a +5 Vos feszültségre, akár egy optikailag leválasztott bemenetű relét is tudok működtetni?

zt2c4wh9

Felhúzni akkor úgy érdemes, hogy 5V--ellenállás---opto LED---UCBB kimenet.

Ha a kiemeneten a tranzisztor be van kapcsolva, akkor folyik áram az optocsatoló LED-jén, ha meg ki van kapcsolva a transztor akkor pedig nem folyik áram.
Az ellenállás értéke értelemszerűen az optocsatoló LED-jétől függ, hogy mit bír, mit ajánlanak, mekkora árammal kell meghajtani.

Relét is ugyanígy meg lehet hajtani az UCBB kimenetekkel.

Egyébként az UCBB adatlapban le vannak ezek rajzolva, a 9.oldalon: http://cncdrive.com/downloads/UCBB_manual.pdf

zt2c4wh9

Ja és persze fel lehet húzni a kimenetet 24V-ra is, nem muszáj 5V-ra, csak akkor más értékű soros ellenállás kell, hogy ugyanakkora árammal meghajtsa az optocsatoló LED-jét a kimenet.

Miki2

Köszönöm a gyors választ.
Erre ment el ma kb. 2 órám.
Ahogy említetted a nyitott kollektort, már beugrott a dolog.
Pedig néztem a rajzot, csak nem láttam.

b7gwr90m6

Sziasztok

Ismét segítség kellene, hiába olvasom el ötször akkor se értem:/ Egy alap beállítással szeretném megmozgatni a kis motort, hogy legalább legyen sikerélményem, amíg a mechanika nem készül el. :)
uccnc,AxBB-E, örülnék ha valaki konyhanyelven tudna segíteni.

KÖszönöm

b7gwr90m6

Megint hamarabb pötyögtem, mindt gondolkodtam volna, sikerült :D

dezsoe

flac72

Sziasztok!

Lenne egy olyan problémám, hogy jelenleg UCCNC program fut a gépemen, és egy UC300 Eth kártyám van. Ha a vészstop gombot bekötöm, akkor folyamatosan a kártyáról beveszi a jelet annak ellenére, hogy helyesen van konfigurálva, és bekötve, és nem lehet a programban kikapcsolni a Resetet. Ha kikötöm a vészstop gombot, akkor elindul a vezérlés, de a program futása közben a tengelyeken gyorsjárati sebességgel néha ugrik az éppen aktuális tengely néhány tized millimétert, ami a megmunkált felületen is látszik. A hajtásom servo hajtás, minden hajtáson zavarszűrő, árnyékolt kábelekkel, amik ki vannak kötve a földre. A hiba egy servo leállás, valamint átkábelezés óta jelentkezik. Sajnos már nem tudom, az előző állapotra visszakötni, mert nem készült róla rajz.
Esetleg valakinek van ötlete, hogy hogyan orvosolható a hiba.[#nemtudom]
Farkas László

dezsoe

Szia!

Úgy tűnik, hogy mégis csak valami zajt szed össze. Mit jelent a "kártyáról leveszi a jelet"? Ha a programban nem tudod a reset-et oldani, akkor annak oka van, amit egyrészt a státusz ablakba kiír, másrészt megnézheted a diagnosztika fülön. Ha át lett madzagolva és az árnyékolást is kiemelted, akkor még azt nézd meg, hogy az árnyékolások csak az egyik végen legyenek bekötve, mert egyébként földhurkot csinálhatnak. Így elsőre ennyi ötletem és kérdésem van. Esetleg tehetnél fel fotó(ka)t, hogy hogy van elrendezve a szekrény, hátha látszik valami.

flac72

Szia!

A diagnosztika fülön időnként bevillan a reset bit, ezért nem lehet törölni a Reset gombbal. A dobozban elég nagy a káosz, nagyon sok vezeték keresztezi egymást, de idáig működött, és pont azért nem értem, mert pont egy kicsit próbáltam csökkenteni a káoszt. A kábelek árnyékolása is csak a vezérlő felőli végeken van kiföldelve. Ezért nem értem, hogy eddig hogyan működött.

Laci