Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

b7gwr90m6

muller93

őrülT-Tudós

Üdv, segítséget szeretnék kérni UCCNC + AXBB-E vezérlésem beüzemeléséhez. Van esetleg itt valaki, aki használ ilyet? Illetve hiba nélkül üzemel is neki?

dezsoe

Szia!

Persze, mi a kérdés? :)

őrülT-Tudós

A már jól ismert hibaüzenet (képen). Betölt az UCCNC program. Felismeri a vezérlőt. Random, egyszer rögtön indítás után felugrik a hibaüzenet, de van, hogy 1 perc működés után csak.

1.2109 verzió, 5V-24V biztosítva, a géppel közvetlenül kábellel összekötve, 64 bites oprendszerrel. PC-ről és Laptopról is kipróbálva , cserekábellel is próbáltam, ugyan ez a jelenség. Lassan kifogyok az ötletekből... [#nemtudom]

őrülT-Tudós

dezsoe

Érdekes jelenség. A múlt héten találkoztam egy pont ilyennel, ott a másik gépre költözés megoldotta. Valami volt az első géppel, mert sem közös, sem közvetlen hálókártyával nem működött. A másikon csont nélkül. Hálókártya illesztőprogramja fent van? Nem mindig elég, amit a Windows felrak, hanem a gyártótól származóra gondolok.

zt2c4wh9

Ha indulás után szakad meg a kapcsolat, akkor nagy valószínűséggel hálózati beállítási probléma (például IP konfliktus vagy túlterhelt hálózat.), vagy hálózati kártya probléma. Esetleg a számítógép túl lassú, amit okozhat például fel nem telepített videó kártya driver.
Ugyanis a hibaüzenet amiatt jelenik meg, hogy a vezérlő és a számítógép között nem működik jól a kommunikáció. Az adat csomagok késve, túl későn érkeznek meg, emiatt a vezérlő megszakítja a kapcsolatot, mert nem lenne biztonságos folytatni, hiszen nem kap elég adatot a vezérlő a megfelelő működéshez.

TyuTyu68

Ma megprobaltam osszedugni en is. (csak az AXBB + tap)

I7-4770K proci, 16G ram, ssd, gigabites halozat.
(internetrol 350Mbps, sajat halozatrol ket gep kozott ennel tobb az adatforgalmi sebesseg...)
Jelenseg ugyanaz mint elobb jeleztek, hogy elindulni sem tud :(

Az, hogy lassu nehezen fogadom el....

A halozatrol kap ip cimet, utkozes nincs, tudom pingelni (100 csomagnal nincs vesztes,  <1ms)

Hogyan tovabb ?

TyuTyu

zt2c4wh9

Teljesen mindegy hány Giga RAM és hány GHz proci, ha mondjuk nincs fenn a hálózati kártya driver az problémát fog okozni nagy valószínűséggel. Vagy ha nincs fenn a videókártya driver az pedig túl tudja úgy terhelni a gépet, akármilyen erős is, hogy az szintén probléma lesz.

Ha nincs hálózati kártya hiba, akkor valószínűleg a videó kártyával lesz a gond. Próbáld meg felrakni azt a drivert amit a gyártó adott a géphez, vagy töltsd le a legfrissebbet a gyártó oldaláról.

dezsoe

Nincs összefüggés, hacsak nem neked is kontakthibás az 5V-os tápod, ugyanis az előző hozzászólónak ez volt a problémája.

TyuTyu68

ha a tap kontaktos, akkor ping sem megy nem ?

TyuTyu68

Fura, mert a UC300-5441M Center ETH maggal siman ment rajta.

dezsoe

A működéshez két dolog kell, ha a gép rendesen fel van telepítve: UCCNC minimum 1.2108-as verziója (jelenleg az 1.2109 a legfrissebb) és az AXBB-nek az 5V-os táp. Ha ez megvan, akkor jöhet az UCCNC\Util\UCxx_utility.exe, amivel beállítod a hálózatát. Innentől működnie kell.

TyuTyu68

Koszonom, ramutattal a hibara.
A amit kaptam leirasban levo link az 1.20xx verziora mutatott es en nem vettem eszre csak felraktam, mint legujabb. Ez nem teljesiti az altalad irt minimumot (1.21xx)

Megy. Kezdodhet a jatek. :-)

Koszonom megegyszer.

TyuTyu