Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

gaben

Szia Csaba,

szerszámcseréhez gépi koordinátákban kell megadni a parkolópályát?
Illetve gondolom itt makróra is szükség van.

Köszi, Gábor

dezsoe

Szia!

Igen, persze. A munkakoordináták mászkálnak. :) Az automatikus szerszámcsere kicsit összetettebb makrót igényel, amihez kellenek a szerszámok koordinátái, meg egy részletes ütemterv, hogy mikor melyik kimeneten kell szelepeket nyitni-zárni. Nem árt, ha mindenféle hibakezelés is van benne.

gaben

Értem köszi, minden rendelkezésre áll és le is teszteltem a kimeneteket, működik a manuális és az UCCNC-ből történő szerszámcsere vezérlés is.
Illetve egy fontos dolog azért még nincs meg, a szerszámtár, ahol az ISO10-es befogók lesznek.

ANTAL GÁBOR

Mások szócsöveként ( elég jól megy csípőből a műszaki angol és a fiam profi angol és francia tolmács Brüsszelben )  
De egy Magyarországon forgalomba hozott termékhez nem jár  magyar nyelvű műszaki leírás ?   Vagy én vagyok a béna és nem találom ?   ( minthogy vettem egyet )

ANTAL GÁBOR

Lemaradt a lényeg : UCR201  távirányító

zt2c4wh9

Viszonylag új termék és sajnos még nem érkeztünk lefordítani az adatlapot.

mma6fim4

Sziasztok! Egy régebbi UCCNC-t használok, és van egy olyan bajom, hogy az M30 után a szervós step/dires főorsót olyan hirtelen állítja le, ami feleslegesen odaver a hajtásnak. Ha jól láttam az újabb verziókban már meg van oldva ez a probléma. Szóval lecserélném a cuccot.

Logikusan az merült fel bennem, hogy a profil fájlomat nyilván kimenetem és használom az újnál. Na de a makró fájlomat is felülírjam a régivel? Abban van az M30 is nem? És akkor ugyanott vagyok. Vagy a profil írjam felül, a macró meg maradjon az új?

zt2c4wh9

Igen, volt ilyen hiba/probléma. Valamikor meg lett oldva, hogy pontosan melyik verzióban arra most nem emlékszem, de a fórumunkon vissza lehet nézni a kiadások logjából.

Teljesen mindegy, hogy hogyan csinálod. Az M30 alap beépített funkció, vagyis program vége visszatekerés.
Ezután hajtódik végre az M30 macro text fájl. Alapból ez a fájl üres, vagyis semmit sem csinál. Ha nálad lett bele írva valami kód, akkor értelemszerűen azt be kell másolnod ha azt szeretnéd, hogy az új verzió végrehajtsa azt.

mma6fim4

dezsoe

Segítség a frissítéshez: [#t218p3928#].

mma6fim4

svejk

Lett végül megoldás ezeknek a felugró win-es ablakok eltüntetésére?
Mármint az Enter, egér/touch-on kívül valami külső triggerrel.

svejk

Nohát!
"- Új: Cycle check home opció, amivel tiltható a ciklus start, ha nem volt referencia felvétel
- Új: Reset deref. homes opció, amivel a referencia felvétel érvényteleníthető reset hatására"
[#taps]

Végre nem kell ilyen makrókat irkálnom...

svejk

Szerintem praktikus lenn ha pl. a reset gomb kezelése egyben le is okézná ezeket az ablakokat.

zt2c4wh9

Ezt pontosan hogy érted? Hogy a külső reset gomb megnyomásakor le OK-zódna a modális ablak ha éppen van ilyen felugorva? Vagyis mintha megnyomtad volna a képernyőn az OK gombot?