Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Igen, valahogy úgy...

Még pontosan nem gondoltam át talán a saját Reset gombja is törölhetné ha már Reset a neve.

Most ugye nincs semmilyen külső lehetőség, funkciókód a leokézáshoz?

svejk

Hogy is kell makroban közvetlen kiolvasni egy adott bemenő port/pin értékét?

Csak egy szöveget akarok kiíratni a Message box-ba ha az adott bemenet aktívvá válik.

svejk

A bementre állított input trigger és simán a makro meghívása nem jó, mert ez a G-kód futása alatt nem működik.

dezsoe

Simán exec.GetLED()-del. A LED-es doksiban megtalálod a bemenetekhez tartozó LED-eket.

svejk

Ja tényleg! [#falbav]
Pedig csináltam már ilyet...
Köszi!

dezsoe

wv07scd6x

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy miként lehet azt megoldani, ha már egyszer az autoleveler plugin segítségével feltérképeztem a munkadarabom felületi görbületét, akkor azt ne csak arra az aktuálisan betöltött G-kódra tudjam alkalmazni, hanem ha mondjuk más művelet is el kell végezni egy másik szerszámmal ugyanazon a munkadarabon egy másik G-kóddal, akkor ne keljen újra a felületet letapogatni, hanem alkalmazni tudjam a legutóbbit?
Tehát szeretnék szerszámot is cserélni, és szeretném ha módosulna a szerszámhossznak megfelelően a Z-tengely magasságértéke is, de ha már a munkadarabom magasságából lemunkáltam, akkor a munkadarab érintésével nem tudom ismét felvenni a szerszám munkadarabhoz viszonyított nullpontját. Ezekre gondolom van megoldás, csak én nem ismerem. :)

dezsoe

Az Autoleveler-es kérdést passzolom, de a 2.0049 verzióban lehet menteni és betölteni a mérési adatokat. (Ez van nálam, ezt láttam a képernyőn.)

Szerszámmérés attól függ, hogy melyik verziót használod. Ha 1.2108 vagy újabb, akkor ott a probe képernyő, azon belül is a mobile probe üzemmód. Ha nem, akkor megméred a munkadarab nullpontját, nullázol, elviszed valahova a bemérőt (ott rögzíted), majd ott is mérsz egyet. A kapott különbséget felírod. Szerszámcserénél az új szerszámot beméred a rögzített bemérőn, majd a kapott eredményt módosítod a felírttal. (Ugyanezt csinálja a mobile probe üzemmódban a probe képernyő is.)

izbeki

A Jog Feed-et miért felejti el az UCCNC kikapcsoláskor?
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

dezsoe

Visszaáll egy biztonságos értékre. Nem te vagy az első, aki kérdezi, itt egy megoldás: [#t218p4472#]. (Illetve, mégis te vagy, mert 2017-ben is te kérdezted.)

izbeki

Jé tényleg, valami rémlett is. Köszi!
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

dtb

dezsoe

Ez kinek válasz és mire? :)

dtb

Nem válasz, csak az UCCNC-hez kapcsolódó link.
Screenset, Notepad style for uccnc macro, VFD plugin, Aspire postprocess for UCCNC.

dtb

A legutolsó verzióban az "A" axis beállításainál a softlimit értékének televágtam sok 9-cel, (amíg fért, hogy nagy legyen az érték) erre unhandled error-t adott, és elment boldog vadászmezőkre.
Egyébként, ha be van jelölve, hogy az axis rotary, akkor nem lehetne egy checkbox-al függetleníteni a soft limit beállításaitól?