Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

b7gwr90m6

Ő van amit értettem es van amit nem:)
Pl ha a 3 induktív sorbavan akkor ha az X elérte a home pozíciót de a tobbi még nem, akkor az x nemfog tovább menni?
Illetve a 0 pont felvevőről még nemtudok semmit:/
Hogyan működik?

TBS-TEAM

Az  Iduktív érzékelőket nem lehet sorba kötni.

Configuration / General setting /

Homing sequence: Referencia (Home) felvétel sorrendje. Az egyes tengelyek sorrendjét adhatja
meg, amely szerint lezajlik a referencia felvétel. Az 1. sorszámon beállított tengely lesz legelőször
végrehajtva, majd sorban a többi. Ha nem használja mind a 6 tengelyt, akkor a nem használt
tengelyeknél "None" opciót válassza.

(Home all gomb) Mindig csak egy tengelyt mozgat referencia pontra.
Ha azzal végez jön a következő és igy tovább.

Ha a Home érzékelőt használod végállásnak is akkor előfordulhat, hogy az érzékelőn áll a gép és elinditod a Homolást akkor túlmegy az érzékelőn és nem áll meg csak a mechanika végén és megvan a baj.

Elöszőr olvasd el a használati leírást és értelmezd.
József

dezsoe

"Ha a Home érzékelőt használod végállásnak is akkor előfordulhat, hogy az érzékelőn áll a gép és elinditod a Homolást akkor túlmegy az érzékelőn és nem áll meg csak a mechanika végén és megvan a baj."

Nem. Nem fordulhat elő, mert ha rajta áll az érzékelőn, akkor tudja, hogy le kell róla jönni.

remrendes

Jol ertem? Ha vegallasonkent hasznalsz 1-1 bemenetet kozosen a Home es a vegallas kapcsolokkal, akkor az osszesen 6. Ha a Homokat kulon veszed es a vegallasokat sorban, akkor az 4. Megoldhato a ketto kozositve? Kozos Home es vegallas kapcsolok, 4 bemenetre.

dezsoe

Igen, lehet közösíteni, csoportosítani a bemeneteket. Annyira, hogy ha nincs valami spéci okból szükség a külön bemenetekre, akkor egy lábon viszem be az összeset.

Nem sokszor futottam még végállásra, de amikor igen, akkor mindig láttam, hogy melyik tengelyen, nem kellett külön megnézni. (Jó, még látni sem kellett, mert szinte mindig kézi mozgatással sikerült.)

svejk

A végállás mindig(!) NC érintkező tehát párhuzamosan nem lehetnek.

"Az induktív érzékelőket nem lehet sorba kötni."

De lehet, -igen a 3 vezetékeseket is- végszükségen 2-3 db sorolása általában nem okoz gondot.

remrendes

A nullpontokat is? Mind NC es meg lehet adni valahol, hogy mikor melyiket varja?

dezsoe

Az NC kapcsolókat simán sorbakötöd. Ha valamelyik kinyit, akkor azt a bemenet érzékeli. A programban ugyanazt a bemenetet állítod be home-nak és limitnek minden tengelynél. A program tudja, hogy most éppen referenciát vesz fel, tehát ha jön a jel, akkor elérte a home kapcsolót. Én sima NPN résoptókat használok. (TCST2103-2) Ha mind zárt, tehát egyik résben sincs ami kitakarja, akkor a bemenet testen van. Ha bármelyiket kitakarod, vagy megszakad a kábel, akkor aktív lesz a bemenet. (A bemeneten felhúzó ellenállás van.)

remrendes

Koszi! Ezt meg atgondolom. Eddig ugy gondoltam, hogy az egyik oldalon tengelyenkent fuggetlen kapcsolo lesz, a masik oldalakat pedig sorba kotom.

dezsoe

Sokáig csak UC100-am volt, amin 5 bemenet van. Home/limit, probe, e-stop, MPG-A, MPG-B. :)

b7gwr90m6

Sziasztok
Bekötöttem a motort a vezérlőkártyába azt pedig az axbbe-be, beallitottam a portokat, de valami kis halk kattanást hallok , ha elakarom indítani, azt is csak egy iranyba!
Nincs valakinek valami leírás , hogyan kellene 0rol beallitani a dolgokat

svejk

TBS-TEAM, inkább itt válaszolok mint magánban, hátha mást is érdekel.
A háromvezetékesek sorbakötése úgy történhet, hogy az első kimenete adja a következőnek a tápot és így tovább.
Nem időkritikus helyekre és nem határértékre kihegyezett terhelésekre megfelel, az iparban is lehet vele találkozni.

TBS-TEAM

Alkalmaztad már? Végállás kapcsolásnak?
József

b7gwr90m6

Azért furcsalottam, annyira erőltették hogy nemlehet!
Én is  hasznalom napmindt nap a gyárba, robotlapokon pneumatikus munkahengereken a reedreléket szoktuk így sorba kötni.

TBS-TEAM

6858 te irtad:

Minden tengelyen van egy home, és kettő végállás kapcsoló(induktív) (PNP).

Hogyan kellene bekötni?

Induktívokat sorbakötni végállásnak [#csodalk]
József