Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

"X-8 Y-3 koordinátán"  helyesen: X-8, Y-3 koordinátákra...

ANTAL GÁBOR

Kell a probléma felvetés , kell a kritika mert ez ösztönzi Balázsékat a finomításra ( persze ha kritika jelez és nem "döfköd" akkor az hasznos mert inspirál )
[#kacsint]
Én várok , várok és drukkolok ... Ha kört akarok marózni akkor acad , artcam és igaz törtvonallal de megy  .Ha kopik a maróm és nem azt kapom amit szeretnék akkor kompenzáció  ( igaz időt-rabló )  De az eredmény korrekt ...
Nem küldik vissza a partnereim a termékeket mert képtelenség  
kimérni a hibát.
Drukkolok hogy egyszer áttérhessek az UCCNC szisztémájára
( megítélésem szerint igen közel vagyunk.... )  

A maró UCCNC alatt megy , Mach elfelejtve

000000000

"Nem küldik vissza a partnereim a termékeket mert képtelenség
kimérni a hibát."

Csak óvatosan, én ilyet azért nem írnék, hogy mi a képtelenség. Ugyanis ha véletelnül egy ilyen Mitutoyo mérőgéppel nézik majd meg a munkadarabodat, akkor szembe találkozol majd a valóságos 4 tizedesjegynyi munkadarab méretekkel a CNC vezérlőd kijelzőjén szaladgáló virtuálisokkal szemben.

kaqkk007

Aki egy ilyen mérőgéppel rendelkezik, vagy csak akár egy mérés sorozatot ki tud fizetni szerintem már minimum egy országos céggel fogja legyártatni a munkadarabot , szerintem elképzelhetetlen hogy egy ilyen géppel találkozzon egy kisiparilag készített munkadarab .

ANTAL GÁBOR

Ok  igazad van  ( tippem is volt rá ,hogy lesz negatív reagálás a részedről  )
 De egy (nano) malomban a rotortárcsa ami a beszereléstől számítva 1 percen belül elkezd kopni  az (őrlőgolyó jótékony hatása miatt )  számomra indifferens .  Mindent olyan pontossággal igyekszem elkészíteni ami illeszkedik a felhasználáshoz .
 Nem hinném hogy a felhasználóim bevetnének egy Mitutoyo mérőgépet [#kacsint][#kacsint]

Esetemben egy szempont van  : korrektül illeszkedjen a tengelyen .. No azt ha kell korrekciózom...

ANTAL GÁBOR

Nem félek a 4 tizedestől.[#kacsint]
 Tudom teljesíteni a 4 tizedest . A nemzetközileg elfogadott SI mértékrendszer szerint a hosszméret mértékegysége: a MÉTER

svejk

offtopicba mentek át![#ejnye1]

dezsoe

Szia!

Sütöm a galambot, szólok, ha elkészült. :) Csak szólok, hogy nem vagy elhanyagolva. [#circling]

svejk

Béni

Nem írtam privátban, de egy órát elszórakoztam vele.

Ahogy láttam, csak tesz verziókban van, tehát még nincs működőképesnek elfogadva a G41/G42.
- a figyelmeztetés, amit említesz, olyankor is megjelenik, amikor a ráállás helyesen van megoldva. A program futtathatóságát viszont nem befolyásolja.
- ha a program végén a G40 után, vagy annak mondatában nincs XY pozicionálás, a kontúrkövetés nem lesz helyesen kikapcsolva. Emiatt a következő futtatás pozicionálása először nem programozott XY koordinátákra megy. (Az sem segít, ha a program elején G40 van. Hasonló hibával találkoztam egy Fanuc 18i-nél.)

A legtöbb vezérlőnél az M30 gyakorlatilag minden beragadt funkciót, transzformációt alaphelyzetbe állít. (Paraméterezhető kivételekkel.) Eszerint az UCCNC esetében nem így van.

svejk

Aha!
Köszönöm, hogy foglalkoztál vele. [#worship]

Először gyanakodtam én is a G42 különálló mivoltára, de mivel nem láttam változást egybe írva sem, így a G40 ig el sem jutottam.

Jól tudom, Te a Heidenhain vezérlőket preferálod, de szerintem neked nem gond egy Fanuc kompatibilis kódot sem megírni.
Ha van kedved, energiád írd le légyszi ott hogy nézne ki a programocska.

Én sokszor az NCT90-es vezérlő leírásából puskázok, de szégyen- nem szégyen abban sem igazán értettem meg a kontúrkövetést. :(

Mentségemre legyen, hogy most nincs semmilyen gépem itthon, tehát csak a DRO-kra és a Toolpath képernyőre tudok hagyatkozni, bár még ott is látok furcsaságokat.

noctiluxx

Sziasztok!
Mennyire szentségtörés mach3 pluginnel használni az uc400-zat? :) Belőttem, jön megy, de ahogy rádugom a frekiváltót és elindul a program, pár sor után megáll midnen, a sorokat veszi, de a dro is úgy néz ki, mintha állna és a plugin ablakban sem látszik, hogy kapna jelet.ezen kívül a bemenetek sem látszanak. Egy probe van szerszámhoz és végálláskapcsolók...
Szimpi az UCCNC, 100 hogy váltani fogok, csak most dugtam össze a gépet és vágnék keveset....

dezsoe

Szia!

Valami zavart szed össze, nézd át a vezetékezést, árnyékolást.
(Itt az UCCNC-ről van szó, a kérdésed ide való: [#t219#].)

noctiluxx

Igen, béna vagyok, a bob-ba nem kötöttem be a gép testét..

dezsoe