Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

b7gwr90m6

Igen, de uttánna írták hogy nemlehet, és nem értettem:)

TBS-TEAM

Most irta Svejk

A háromvezetékesek sorbakötése úgy történhet, hogy az első kimenete adja a következőnek a tápot és így tovább.

Az elsőpl: +X a második a -X és igy tovább...

Ha a géped -X végállás irányába küldöd meg fog állni?
József

svejk

Khmm...
(ugyan ez már inkább az elektronika topicba való)

Mint írtam délelőtt: "A végállás mindig(!) NC "
Tehát megáll bármelyik is érzékel.

Az más kérdés, hogy induktívot nem használunk végállásra- nem megbízható-, hanem csak is mechanikus N.C. kapcsolót.

Ahol meg fémforgács van ott meg az miatt sem igazán nyerő az induktív.

Van egy HAAS DT-10-es gépünk induktív kapcsolóval, elég jó burkolással.
Fél-egyévente ki kell takarítani mert a forgács olyan helyekre képes bejutni ahova csipesszel nem tudnánk berakni. :(

Végezetül  itt egy link a kötésekről. érdemes a magyarázatokat is elolvasni.

0a8msa7ip

Szervusztok!
Az MDI-be hogyan kell úgy beírni az utasítást, hogy az x és y tengelymozgásokat két egymásutáni lépésben hajtsa végre, mintha külön programsorba írnám.(Ne egy ferde mozgás legyen a végeredmény)
Köszönettel: Takács Péter

dezsoe

Szia!

Egymás után. Ha egy sorba írod, akkor egyszerre hajtja végre, mert azt az utasítást kapta. Ugyanúgy, mint a g-kódban: ott is az egy sorba írt mozgás egyszerre történik.

István83

Hogy tudok egyszerre több sort írni,mert én demo módban
entert ütök és végrehajtódik ?

D.Laci

Kézi Adatbevitel (Manual Data Input=MDI).
Csak sorokat lehet létrehozni.

Több sorhoz már szerszámpályát kel létrehozni.

István83

Szia!
Köszönöm!
Csak azért bátorkodtam kérdezni mert,nekünk
Van egy acramatic 2100 es vezérlésű gépünk ,és ott több sort enged az MDI ablakba.kb 50 sor

dezsoe

UCCNC-ben egy sort tudsz. Ha többre van szükség, akkor vagy g-kód, vagy makró a megoldás.

István83

Értem.
Köszönöm a  választ, csak azt hittem hogy én nem csinálok valamit jól.

0a8msa7ip

Köszönöm a választ.
Bár nekem is a több sor lehetősége volna a megoldás, mert néha gyorsabban meg lehetne oldani vele egyszerű feladatokat. A szoftvert nem lehetne ebbe az irányba fejleszteni?
Jó lenne egy olyan lehetőség is, hogy ha valamelyik irányba el kell mozdulni pl.52,25 mm-rel, akkor ne hozzáadogatni kelljen a pozíció koordinátájához, hanem külön kis ablak állna erre rendelkezésre, ahova az értéket beírva előjelesen, az aktuális koordinátához ez hozzáadódna.
Üdvözlettel: Péter

dezsoe

Erre több lehetőség is van. Ha keveset kell mozdulni, akkor ott a jog képernyő: step módban megadható, hogy mennyit lépjen. Ha többet kell mászkálni, akkor G91, G0 relatív mozgás, majd G90 MDI-ből.

0a8msa7ip

Nagyon köszönöm a segítséget. Van még minek utánaolvasnom. Üdv Péter

ydwu0cx0

Üdv!
Megnéztem a videot szuper gratulálok.Én most probálkozom
e tevékenységgel ,segitséget kérnék a szerszám bemérést hogy oldottad meg?Vagy esetleg készitesz arról is vidit.előre is köszi.

Rab Zoli

Üdv! Hol tudom kikapcsolni a tab billentyű által bekapcsolódó virtual mouse funkciót. Programváltáskor mindig bekapcsol és nagyon idegesítő :( Köszönöm