Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

prinx

De így világos, elnézést hogy nem figyeltem oda. És a mi rendszerünk volt elsőnek képbe.

nwmewgze

Super!
Akkor már csak arra kellene rájönni, hogy miért "veszti el vagy állitódik" el a Z ha pl feljebb állok a tengellyel, mert kicserélem a szerszámot?
[#conf]

nwmewgze

Sajnos a H is stimmel —>T2-H2

prinx

Esetleg a programba a szerszámváltás után hívd meg a hossz korrekciót és utána a Z koordinátát.
T2 M6
G43 H2

Esetleg még egy próbát megér hogy beméred a nullpontot lenullázod. Felírod ezt hogy tud hogy mennyi volt. Utána reset újra behívód a bemérőt és újból leellenőrzöd a nullpont. Hirtelen más ötletem nincs.Vagy talán nem lett rögzítve a nullpont. Ezt a részét nem tudom hogy az UCCNC-be hogy müködik.

dezsoe

A T2-H2 az stimmel, de mielőtt a kódot elindítod, akkor melyik szerszámkorrekció aktív? Tehát tételesen:

- G43 H0
- ráállsz a munkadarabra az órával
- nullázod a Z-t

Így nézd meg, hogy mi az eredmény.

nwmewgze

Most egyenlore csinaltam egy full full restartot!
Az inventorban is kitoroltem minden szerszamot, majd ujra definialtam oket szamuk hosszuk stb alapjan.
Irtam egy olyan programot amin az osszes szerszamommal vegig kell menni!
Amit valtoztattam, hogy a kezdo es vegso Z poziciot felraktam 100mmre, hogy ki tudjam cserelni a szerszamot!
És paramm sikerult :)
Gond nelkul vegig csinalta a programot, mindenki ott volt ahol kell!
Sovany véleményem
1vagy valami kufirc volt az inventor szerszam listában
2 vagy nem szabad fel le járkálni a Z tengellyel menet kozben
Bár szerintem az inventor-ban a mix!

Köszönöm, hogy ismét foglalkoztatok a bajaimmal!
Remélem egyszer én is tudok majd újat mondani nektek :)

sastas

Most aktiváltam a licenszemet, összedugtam routeren keresztül az UC300 ETH-mat a géppel. Ahogy indul a program, firmware update-et ír ki, lefut, majd elindul a progi és kiirja, hogy szétkapcsolta magát, mentem-e az offseteket. Minden egyes alkalommal.

dezsoe

Ugye, nem wifivel kapcsolódsz?

sastas

Hmmm, wifis UC300. Jól hangzik... ;)  
Amúgy Isten ments. Kábel CAT5E. A upc-s modem-router kombó eszköz. Kábel-kábel.

dezsoe

Errefelé nézz szét először: [#t218p6718#]. Ha az mind rendben, akkor töprengünk tovább. :)

mma6fim4

Sziasztok!

A számítógépen indításakor a hűtővíz szivattyú kimenete aktív, és csak azután kussol el hogy megnyitottam az UCCNC-t. Nem azt mondom hogy nagy probléma, de örülnék neki ha nem kellene a csapot állandóan elzárogatni amikor indul a rendszer. Lehet ezzel mit kezdeni?

Miki2

Tegyél a charge pump kimenetre egy relét, ami csak a rendszer fel állása után tud mehúzni.
Ezen keresztül engedélyezd a többi relé működését.

mma6fim4

k2rf792ud

dezsoe!
kérlek ha ráérsz nézd meg az üzenetemet!
hálás lennék! :)
köszönöm!

dezsoe