Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

wv07scd6x

Az 1.2049 -et cseréltem le 1.2109 -re.

zt2c4wh9

Érdekes. Másoknál nem csinál ilyeneket, illetve nem is tudtuk egyelőre előidézni se.
Esetleg az UCCNC profil oldalán nézz rá kérlek a latency test-re, mert lehet a hálókártyával vagy a driverjával van valami gond, lehet valami fura kommunikációs hiba/késedelem az oka ennek.
A lényeg, hogy a grafikon nem mehet 20msec (max. érték a grafikon Y tengelyén) érték fölé. Ha fel megy teljesen, az probléma, akkor a számítógép nem megfelelő teljesítményű vagy valami hálózati hiba van, hálókártya probléma.

wv07scd6x

A gépem teljesítményével egészen biztosan nem lehet gond i5 proci 4 giga ram. És amint írtam ugyanaz a kód minden gond nélkül lefutott az újabb verzióval. A laptop közvetlenül közbeiktatott eszköz nélkül csatlakozik a vezérlőhöz. Hamarosan felteszem azt a kódot is.

000000000

tcp protokollra nem húznék ilyen állítás hogy hibás a kommunikáció adódik nagyon komoly crc csomag ellenőrzés van...

dezsoe

Így van. Ha meg hibás, akkor újraküldi. Ha meg újraküldi, az idő. Az pedig látszik az említett diagnosztikai ablakban. :)

zt2c4wh9

Nem TCP/IP protocollal működik, hanem UDP-vel. TCP-ben túl sok a felesleges sallang, ami csak feleslegesen növelné az adatforgalmat és nem ideális erre a feladatra. De igen, abban igazad van, hogy van CRC ellenőrzés és egyéb ellenőrzések is, de azért ez ennél jóval bonyolultabb, mint gondolod, de inkább nem is megyek bele, mert csak untatnálak benneteket. :)

zt2c4wh9

Azért nézz rá kérlek a latency tesztre. Nem tart sokáig, egy pillanat alatt meg lehet nézni.

000000000

UDP joval egyszeübb is ott lehet csomag vesztésről nincs visszajelzés csak a csomag ellenörzés (tartalmába)...[#kacsint]
igy jogos a ki jelentésed![#eljen]

wv07scd6x

Amint írtam, nálam a verziócsere megszüntette ezt a problémát. Az előzőnél, és az újabbnál is a default profilt használom, és csak a legszükségesebb paramétereket állítottam be, hogy a gép használható legyen. Innentől kezdve nem akarok senkivel sem küzdelmeket folytatni, hogy meggyőzzem arról, hogy esetleg hiba is lehet a verzióban. Én érzem kicsit hülyének magam, hogy a probléma megszűnt, és még mindig foglalkozok vele. Talán akkor kellett volna inkább a másik verzióra cserélnem a programot, és nem firtatni ezt a problémát. Az előző verzió mindig hibásan futott le ugyanazon a ponton. Itt most ez nem csinálja, és ennek örülök. A régi kuka, marad az 1.2109.

zt2c4wh9

Nem baj, hogy firtatod a problémát. Azért van a fórum, hogy firtatva legyen.
De azért jó lett volna ha meg tudod nézni a latency-t, mert szerintem nagy a valószínűsége, hogy ott lesz a probléma.
Persze értem én, hogy te meg nem hiszed és hogy emiatt nem akarod kipróbálni, de így nehéz segíteni, ha nem hagyod.

wv07scd6x

A programot már lecseréltem, és nem nagyon van kedvem visszatelepíteni azt amelyik nem jó. A latency problémát azért nem tartom valószínűnek, mert ha nincs csatlakoztatva a vezérlő, és demo módban futtatom, akkor bár azon az úton halad a szerszám ahol kell neki, de vagy dupla akkora sebességgel halad végig mint a többi íven ahol minden rendben történik. Tehát demo -ban futtatva is ki lehet szúrni ha majd a gyakorlatban probléma lesz. Pontosan ugyanazt a viselkedést látom mint a 1.2108 verzióban volt.

ium8w94xp

Nekem mindegyik verzió le van töltve. Kb 2 perc bármelyik másik verziót feltenni. Mivel külön profilfile és könyvtár van, ezért teljesen jól lehet bármelyik verziót tesztelni.

dezsoe

Ennél már csak az egyszerűbb, ha mind fel is van telepítve. :) A menüben 45 verzió látható (ha jól számoltam), de van még egy pár a Special-ban is... :)

wv07scd6x

Két percnél azért picit több. :) A vezérlő frirmware -ét is frissíteni kell, és én a profilt sem másolom, hanem egyesével állítok be mindent nehogy valami hibát is átmásoljak a profillal. Abban is lehet valami hibás beállítás. Amúgy meg minek is kísérletezgessek tovább vele, ha azzal hogy lecseréltem, a problémám meg is oldódott.

SándorP