Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Inkább ezt javaslom nézni: https://shop.cncdrive.hu/termek/cncdrive-1-uc100-mozgasvezerlo2

A másik webáruház angol nyelvű, EUR pénznemben vannak az árak és ráadásul nem tud szállítási költséget sem számolni.
Több mint 12 éves az a webshop szoftver, már dolgozunk a lecserélésén. Szóval a lényeg, hogy a fenti linken lévő webáruházunkat érdemes látogatni Magyar vevőknek.

svejk

Melyik verziónál változott a szoftverkövetelmény netframework 4-esre?

dezsoe

Itt megnézheted: [#t255#], egyébként 1.2102 volt a .Net 4, 1.2103 a 64 bites átállás. Tehát jelenleg csak teszt verzió van, ami .Net 4-es.

svejk

...és oda vagyon írva [#falbav]

Bocs

Sziasztok!

Zsoltyfm [6497]-es hozzászólásában közölt progiban van egy érdekes mondat:

N160G00G43Z5.000H1

Arra gondolok, hogy a Cam programok által generált G kódok bizonyos feldolgozó gépekre vannak optimalizálva. Amikor Cam-elést tanultunk, feladat volt, hogy a feldolgozó gép (Pl.: Fanuc akármi marógép) szempontjából nézzük át a teljes programot, mivel a Cam-elés elején hiába állítottuk be az adott gépet, vagy a leginkább hasonlót, a generált kódban minden alkalommal voltak hibák. Tehát a Cam programok által létrehozott kódokat szerintem nem szabad tökéletesként kezelni. Legrosszabb esetben olyan kódot ír be, ami mást jelent az egyik gépen, mint a másikon, és ilyen esetben szerszámtörés a vége.
Természetes, hogy minden mindennel nem lehet 100%-ig kompatibilis.

Szóval az idézett mondatot jó esetben figyelmen kívül hagyja az UCCNC, de ha nem tévedek arra mindenképpen utal, hogy nem optimális a Gkód. A többi részét is érdemes talán átnézni. Vagy ha nem, akkor is érdemes tudni a jelenségről.

Bocs

Mivel igen kis átmérőjű szerszámról van szó, és szerszám sugár korrekciót a jelenlegi tudásom szerint még nem hajt végre az UCCNC, az idézett mondatban szereplő munkadarabot érdemes lenne tolómérővel ellenőrizni. Ez szemmel nem feltétlenül észrevehető eltérés, azonban más esetben okozhat még meglepetést.

Bocs

Mondjuk D érték nincs meghívva a mondatban[#nemtudom]

Bocs

Bocs mindenkitől! (Amikor a hülye okoskodik.)
Benéztem a hosszkorrekciót a sugár korrekcióval. Nem használom, ezért nem eléggé automatikus. Szóval a hozzászólásom ezen része tárgytalan.

Viszont a többi részén talán érdemes elmélázni, mert a Cam programok valóban hibáznak.

Bocs!

zt2c4wh9

Szia Svejk,

Igen, annál a verziónál változott .NET 4.0-ra és az 1.21xx széria még mindig csak teszt verzió, bár remélhetőleg hamarosan át tud majd menni hivatalos kiadásba.

A .NET 4.0 egyébként fut ugyanazokon az OP rendszereken mint a .NET 2.0, vagyis Windows XP,8,8,8.1 és 10.
Sőt Windows 10.-en alapból telepítve van a .NET 4.x keretrendszer, ahol az x helyén bármilyen szám állhat. Ebben az a jó, hogy az x helyén bármilyen szám van az kompatilis az UCCNC-vel.
Szóval Windows 10-en egyáltalán nem kell telepíteni a .NET framework-öt, mert alapból benne van, az OP rendszer része.
És még egy jó dolog, hogy a .NET 4.0 képes .NET 2.0 dll-eket is betölteni és futtatni, ezért a régebbi UCCNC pluginok is gond nélkül futnak az új .NET 4.0 alapú UCCNC-vel.
Na és egy harmadik jó dolog, ami ugyan kevesebb embert érint, hogy .NET 4.0-ban lehet hozzá plugin-t fejleszteni, ami azért jó, mert több library áll rendelkezésre, például a LINQ, ami a .NET 2.0-ban még nem volt és egy sok esetben hasznos könyvtár.

svejk

Jó-jó, csak én szombaton megindultam a tanyavilágba zsebemben a legújabb tesztverzióval és csak néztem amikor az XP-n nem indult el.

Még mobilinternet sem volt a közelben. :(

Most már megjegyeztem.

zt2c4wh9

Szia Svejk,

Azt nem tudtam, hogy a világ végén is szoktál járni, ahol még a 4G és a wifi sem jár. :)

frob

Sziasztok,
Defender mai riasztása : Trojan:Win32/Azden.A!cl
és azt mind az uccnc re
gondolom most frissült és ezt dobta

azt írja hogy
Érintett elemek:
file: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\CNCdrive\UCCNC software\UCCNC.lnk
file: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\CNCdrive\UCCNC software\UCCNCplasma.lnk
file: C:\UCCNC\UCCNC.exe
file: C:\Users\Public\Desktop\UCCNC.lnk
regkey: HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\MICROSOFT\WINDOWS\CURRENTVERSION\UNINSTALL\UCCNC_is1
startup: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\CNCdrive\UCCNC software\UCCNC.lnk
startup: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\CNCdrive\UCCNC software\UCCNCplasma.lnk
uninstall: HKLM\SOFTWARE\Wow6432Node\MICROSOFT\WINDOWS\CURRENTVERSION\UNINSTALL\UCCNC_is1

remélem semmi komoly csak a win defender baromkodása, mert pár napja nem telepítettem semmi warez-t csak olyat ami digitálisan aláírt nagy gyártóktól származik...

De azért kíváncsi lennék másnak is beugrott e ilyen...
R.

dezsoe

Valószínűleg hülyeség, volt már ilyen. Melyik verzió van fent?

frob

1.2108 verzió

okés lehet, mert már régóta itt van , csak gondoltam szólok, mert ha nekem ez megjelent, lehet másoknak is fog...