Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Te tudod..., de az 50-51 eltérés arra hasonlít mintha nem 1024 hanem 1000-es lenne az encodered.

A tesztet hány egész körön mérted?

3ebj3bk8b

1 körön ill egyszer 720fokon. Meg negatív irányban.

Az enkoderen levő típus szám alapján 4096-os a felbontás.

svejk

Célszerű ellenőrizni 10 vagy több körön keresztül, hogy az apró eltérések is kijöjjenek.

Egy biztos, az UCCNC nem téveszt, a HD sem fogja a fogait megváltoztatni idővel, és a szervo is pontos, tehát a hiba csak a felhasználóban lehet. :)

ecp4rs0md

Lehet,hogy egyszerű kérdés de olyant lehetne csinálni (UCCNC-vel),hogy bemérem egy tárcsa középpontját és megadom az osztókört ill. az osztást pl. fúráshoz?

dezsoe

Szétnézek a gyűjteményemben: emlékeim szerint az angol fórumon valaki már megírta, csak meg kell keresnem.

svejk

Én ilyenkor a Mach3 varázslót használtam. [#oooo]

ecp4rs0md

Ebben segíthetnél ha van időd,hogy az hogy működik mert nem ismerem.

dezsoe

Nem szégyelled magad?! [#vigyor2]

svejk

Tudod, a cél szentesíti az eszközt! :)

dezsoe

No, megtaláltam, itt van a legfrissebb verzió. Kicsomagolod, bemásolod a .dll file-t a Plugins mappába. Az UCCNC-ben engedélyezed a QuickCAM plugin-t, a képernyőszerkesztővel kiteszel egy gombot 6333-as buttonnumber-rel. Van benne egy pár varázsló, többek között az is, amit szeretnél. Én soha nem használtam, úgyhogy nem tudok róla tapasztalatokat írni, de másoknál bevált, ahogy olvastam.

Képek, hogy hogyan néz ki

A képernyőszerkesztő leírása a kézikönyvben található.

svejk

[#finom] szebb is, jobb is mint a Mach3-é. :)

D.Laci

Biztos, hogy HD?
Nem Ciklo drive?

3ebj3bk8b

100% hogy az, még a gyártója is.

D.Laci

Akkor nem tudom, mi lehet az eltérés, Ciklo drive van 51-es áttétellel.

lari

Ha nem rakunk ki gombot a képernyőre, akkor is el lehet indítani?
Ha igen, akkor hogyan?

Köszi!