Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

2am4nwzib

Ahogy a képen is láccik ;
kék vonal az  G1(xy)
lila vonal G2/G3
valamiért levágja a G2/G3 at

wv07scd6x

Aspire 9 a g -kód forrása.

ium8w94xp

Én csak azt nem értem, hogy ezt a gkódot az alap demó módban az alap beállításokkal a látott rajz alapján csinálja meg, ha neked ennek ellenére másmerre megy és att is mutatja, akkor nyilván a beállításokkal lehet összefüggésbe. Ami lehet a program hibája is, hogy azokkal a beállításokkal rosszul végzi. De az alappal biztosan jól. Majd az okosabbak átnézik.

ium8w94xp

Mondjuk ahogy Csaba is írta elég érdekes a gkód. Én mondjuk azt se értem miért kell 3 menetben égetni 5-ös erősséggel. Miért nem lehet 1 menetben erősebb lézerrel?

2am4nwzib

Próbáld más postproceszorral (amiben nincs ,,ARC,, felirat)

wv07scd6x

Első körben mielőtt nekikezdtem volna élesben a dolognak, előtte egy másik anyagon tesztelgettem. Nem akartam még vele vágni, csak látni akartam mi történik. Utána természetesen felvetem volna a teljesítményt valamelyest. egyébként meg jobb több menetben vágni kisebb teljesítménnyel szerintem, mert nem ég úgy az anyag. Keskenyebb a vágás is. legalábbis nekem így tűnt.

wv07scd6x

ium8w94xp

Az se világos nekem, hogy a korábban linkelt gépef elméleti maximális sebessége 4000mm/min itt meg 60000 meg 120000 sebességek szerepelnek a gkódba.

wv07scd6x

Nekem ezt generálta a rendszer. Hogy miért vannak benne irreális értékel az jó kérdés.

ium8w94xp

Nem feltétlen irreális az, csak elvileg a te géped a tizedét tudja. Gondolom uccnc-be is a 4000 van beállítva a tengelyekhez. Ezeket meg valahol neked kellett megadni és az alapján generálta. Ez nem jelenti azt, hogy a végeredmény javulna, csak érdekes.

dezsoe

Az én kedvencem a kód vége:

M11
G1Z0.001F120000.0
M5
G0Z20.000M30
G0X0.000Y0.000
M2

Két sorral az M2 előtt van egy M30, ami a program vége és visszatekerés. A maradék két sor már csak dísznek van. [#fejvakaras]

2am4nwzib

Az én kedvencem a kód eleje , értem hogy lézer de akkor is
egy  G91.1/G90.1 (ha  már van; I,J )
-----------------------------------------------
T1
G17
G21
G0Z20.000
G0X0.000Y0.000

wv07scd6x

Ennek igazán örülök, hogy mindenki talál benne kedvérevaólt,
de én mitévő legyek, mert szeretném ezt rendesen megcsinálni. :)
Esetleg valamelyik korábbi uccnc verziót próbáljam ki?

ium8w94xp

Én kíváncsiságból kipróbálnék valamit. Elvileg azt írtad, hogy a gkód rajz jól jelenik meg az uccnc-be...a mozgást roszul csinálja, de ilyenkor mutatja is, hogy rossz helyen jár....?! Én lehúznám a kártyát róla, indítanám demó módban alap beállításokkal (gondolom saját profilod van)...megnézném alap beállítással mit mozog. Nekem úgy teljesen jól.

wv07scd6x

Amint írtam, a gép, és az uccnc -ben a szerszám szinkronban mozog. Tehát az uccnc -ben is látom, hogy nem jó helyen mozog a szerszám. Próbáltam én is a demo módot, és ott valóban a vizualizációban a vonalon mutatja, hogy mozog a szerszám. Viszont ott is kicsit furcsállom, hogy azon az íven amit a gyakorlatban elront, a vizualizációban is látványosan gyorsabban meg végig az íveken mint máshol.