Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Sziasztok!

Írtam egy plugin-t, ami az aktuális profilról készít egy másolatot az UCCNC indulásakor. Csak engedélyezni kell és kész.

Alapértelmezés szerint a másolatot a Profiles mappába teszi, de meg lehet adni más útvonalat is a profilban. Az útvonal lehet teljes elérési út vagy relatív az UCCNC mappájához képest.

Példa a relatív útvonalra:

[AutoBackupProfile]
BackupPath=.\ProfileBackups

Példa a teljes elérési útra:

[AutoBackupProfile]
BackupPath=E:\CNCsCuccok\Profilok

Letöltés innen - vagy - innen

000000000

"Exup kicsit pongyolán fogalmazott"

Nem kicsit, nagyon, és ezt tetézte is az előbb, amikor ismét sikerült azt írnia: "Egy autó gyorsulását vmiért pl másodpercben adják meg."[#csodalk][#nyes][#conf]

Arra is megkérnélek, hogy ne minősítsél "kötekedőnek" azért, ha jóindulatúan felhívom a figyelmet pl. az unit/s2  mértékegység értelmetlenségére, amikor ehhez már egy konkrét számérték is megadható mindaddig, ameddig a programban nincs egy olyan ablak, hogy az unit az micsoda konkrétan. Mert ugye értem én, hogy bármi lehet, neked pl. még a "nádszál" is.
Azonban gondolom azt tudod, hogy a CNC világában a szabvány G kódok koordináta adatai a lineáris tengelyeknél alapvetően (az esetek 99 %-ában) CSAK 2 féle mértékegységet (mm, vagy inch) jelenthetnek, azaz az unit is csak ez a kettő lehet itt. De ezt illik közölni, és definiálni egy külön setup ablakban.
Ezek az érvek pedig nem a "tetszik vagy nem tetszik" kérdéskörhöz tartoznak, hanem ahhoz a tényhez, hogy egy számmal megadott mértékegységnek egyértelműek kell lenni egy vezérlőprogramban is.

dezsoe

Az a baj, hogy a tudásod és kreativitásod alapján nem teszem többre pár tizedmásodpercnél, hogy átlásd a beállítások működését, csak nem és nem akarod. :(

Kicsivel feljebb ugyanott találsz egy steps/unit mezőt is, ahol megadod, hogy hány lépés lesz egy egység. Innentől egyértelmű, hogy mire állítottad be a gépet.

És itt fejezzük be végre, nagyon szépen kérlek, mert megint csak a szemét gyűlik, amire senki nem kíváncsi. Köszönöm, a többiek nevében is.

svejk

Nagyon okos, és hasznos dolog, köszönjük!  [#eljen][#worship]
Az ördög sosem alszik...

sufnituning

Én az profilokat kitettem az asztalra, attól függően, hogy, melyik gépet indítom el, vagy gép nélkül használom, arra is van egy.
induláskor csak behúzom a profilba az aktuálisat.

wv07scd6x

Meg lett a hiba! [#vigyor]
Nincs koppanás, és megszűnt a fénykép nyomtatási jelenség is.
A lényeg, hogy a gép doksi alapján elmenve, kipipáltam a
"Step pin Actiove low" -ot minden tengelyen. Gondolom nem kell ecsetelnem, hogy milyen hatással lehet ez a dolgokra, ha az irányváltás pin, és a léptetés pin fázisa nincs szinkronban. És ez csak most, hogy meglett a baj tűnt fel csak.

ium8w94xp

De jó...kössz az infót.

dezsoe

dezsoe

Elég bonyolult módszert választottál. :) Nem lenne egyszerűbb, ha minden profil a helyén lenne és parancsikonjaid lennének? A parancsikonoknál meg tudod adni, hogy melyik profilt indítsa, melyik vezérlővel (ami lehet demó is) stb.

sufnituning

dtb

Az új UCCNC verzió kezeli a rotary axis-t is. Ha esetleg valaki Aspire-t használ, nyugodtan válassza a postprocess-nek a Mach3 Wrap scripteket (több is van tengelytől függően) teszteltem, tökéletesen működik vele!

sufnituning

Kipróbáltam, de nem megy. Létrehoztam a parancsikont, megjelöltem a plasma.pro-t , kérdezi milyen programmal akarom megnyitni,  csak az UCCNC-t ajánlja fel tallózáskor, az UCCNCplasmát nem, .[#nemtudom]

zt2c4wh9

Igen, a legfrissebb UCCNC teszt kiadás kezeli a forgótengelyeket és a G93 inverse time feed-et is.
Egyébként az Aspire az említett post procival milyen kódot csinál? G93-al dolgozik? Tudsz esetleg felrakni egy példa kódot? Sajna nincs Aspire-m és szívesen megnéznék egy ilyen kódot.

zt2c4wh9

Ha kérdezi, hogy milyen programmal akarod használni az ikont akkor valamit rosszul csináltál. A cél mezőbe pontosan mit írtál? Az kell, hogy C:\UCCNC\UCCNC.exe /p Plasma , persze feltéve, hogy a C meghajtó UCCNC mappájába van telepítve nálad az UCCNC. Ha máshova, akkor azt az elérési utat kell beírni.

Béni

A G93 csak szimultán 4 és több tengelyes szerszámpályáknál szokott felmerülni. Ilyet a hobbi vagy "művészi" CAM programok nem tudnak létrehozni. (Ezek közé tartoznak a Vectric programjai és az Artcam is.)

Tehát alapesetben az Aspire nem fog működő kódot generálni G93-al. (Megtehetné, de a posztprocesszor rendszere ehhez nagyon fapados.)

Találtam viszont egy alkalmazást, amivel kis munkával meg lehet erőszakolni. A bemutató videó "parasztvakítás", nem  az a lényeg. (Nem teszteltem a programot.)

https://www.ganotechnologies.com/cnc/rapidrotary/