Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

zt2c4wh9

Még egy kép a taliról. :)

Bocs

Én is szeretnék gratulálni!!!
Nem győzöm mutogatni ismerőseimnek, hogy mekkora sikeretek van technikai tudással igen jól ellátott országokban is.

Az idegen logo már nekem is régen feltűnt, és most választ kaptam a még fel nem tett kérdésemre. A bejelentkező képernyő azért náluk is maradt, ugye? Jó lenne, ha nem ők aratnának le minden babért, hanem azért a német gépekkel is terjedne a híretek.

svejk

A két képet megnézve azért egy valami vigasztal, a fehérvári talin többen voltak. :)

svejk

A hírnevet már az is bizonyította, hogy a kínaiak adtak ki UC100 néven USB-s vezérlőt. [#boxer]

Bocs

Érdekes társadalom érdekes törvény felfogással.

Bocs

Volt egy kérdésem a  [6143] hozzászólásban a G68-al kapcsolatban. Csaba reagált rá, de konkrét választ nem tudott adni. Balázs, hozzád eljutott a dolog? Nagyon ráér, csak hátha mások elkerülik a kísérletezgetést.

zt2c4wh9

Neked is köszi. :)
OK, el fogom olvasni, amit írtál, de egy kis időre szükségem lesz, mert most eléggé el vagyunk havazva az év kezdés miatt.

s7manbs8

Ha az alap op rendszer megy rajta, ami alatt az UCNC is az már jó jel, mostanában elég sok a microgép ezek is szaporodással osztódnak vagy fordítva. :)

s7manbs8

Arduinon nem fut még ?

zt2c4wh9

Igen, ez sajnos elég sok problémát okoz nekünk, mert sokszor előfordul, hogy UCCNC license-t akarnak vásárolni az UC100-hoz de kiderül, hogy kínai hamisítványt vettek az ebayről mondjuk és hát akkor magyarázkodnunk kell, hogy az nem UC100, nem a mi termékünk.
Ráadásul ugye rontja az üzletet és a termék hírnevét is, ha egy félig meddig működő valamit kap az ügyfél kínából UC100 néven. :(

Egyébként amikor ez megtörtént, hogy kirakták e-bayre a hamis UC100-at, akkor egyeztettünk 2 amcsi ügyvéddel is, hogy mit lehetne tenni, de mindketten azt javasolták, hogy nagyjából semmit, mert úgy látják az internetet végignézve, hogy az UC100 név már egybeforrt a CNC vezérlővel és mi ezt anno nem védettük le sajnos, ezért nem sok esélyt látnak ha pert akarnánk indítani az e-bay ellen. Szóval nem javasolták a pert, pedig fontolgattuk, ezért is kérdeztünk utána.

Amúgy az e-bay fel lett szólítva legalább 10x, de a fülük botját sem mozdították, illetve legalább 100 ügyfél jelezte már nekik, akikről én tudok, hogy hamis UC100 terméket kaptak, de az e-bayt ez sem zavarja láthatóan.
Eléggé vadkapitalista cég sajnos, amíg pénzt látnak valamiben és nem fenyegetik őket perrel, addig szerintem nem igazán érdekeltek, hogy bármit is tegyenek a hamisítás ellen.

zt2c4wh9

Nem, Arduino-n nem fut és nem is fog, mert azért ehhez jóval nagyobb teljesítmény szükséges, főleg grafikai oldalról. (OpenGL)

Viszont Linux-on gondolkodunk, lehet egyszer azon is fog futni, meglátjuk...

zt2c4wh9

Haha, igen, bár félrenéztem a képet, csak miután írtam ide a fórumra utána olvastam el a hozzávaló post-ot, hogy ez a második kép nem is az a kiállítás, hanem már egy másik.
Az első kép Németországban van. A második kép pedig az USA-ban. A Német tali már megy, az USA talinak ez pedig még csak az előkészülete, az ma kezdődik.

Ja és a "hobbycnc talit" csak viccnek szántam, ez valójában nem az, hanem valami expo, nem csak CNC-ről szól. :)

Egyébként Fehérváron tényleg sokan voltak, remélem a következőn is így lesz.

wv07scd6x

Sziasztok!

Sikeresen tudtam több tónusú képet gravírozni lézerrel a plugin segítségével. Most viszont megkíséreltem volna az Aspire programmal generált szövegforma gravírozásával. Remekül megy, viszont arra eddig nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan tudom a lézer teljesítményét visszaszabályozni, mert így 100% powerrel üzemel. Hogyan tudom ezt megoldani?

wv07scd6x

Az Aspire M10Snnn -el dolgozik és nem M10Qnnn -el. Ezt hogy tudom az Aspire  -ben megváltoztatni?

dezsoe

Szia!

Át kell írni a posztprocesszort. Elvileg a C:\ProgramData\Vectric alatt kéne lennie valahol.