Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

fvmbs7r7e

Köszi a gyors reakcíókat először is.
Sajnos nem engedi ez felé állítani beírok egy nagyobb értéket és enter és save settings vagy apple sttings mindegy is de vissza ugrik az érték....[#wilting]

dezsoe

Milyen vezérlőd van, mennyi a kernel frekvencia és mennyi a step/unit értéke? Valószínűleg itt lesz a bibi.

v33um54ki

Helló!

Új vagyok a fórumon. UCCNC-t használunk mi is.

1. Szeretném frissíteni a programot, ha ezt megteszem, akkor elvesznek a macro-k és presetek?

2. Mivel fordítva programozták nekünk fel az XY tengelyeket, van presetünk ami megfordítja, de ezt minden indulásnál át kell állítani. Meg lehet oldani, hogy alapból a számunkra megfelelő presetet húzza be?

Köszi!

dezsoe

Szia!

Üdv a csapatban! [#integet2] A frissítésről itt írtam: [#t218p3928#]. Ugyanebben a bejegyzésben olvashatsz új parancsikon létrehozásáról, amivel közvetlenül profilt tudsz választani. (Egyébként a kézikönyvben is le vannak írva a parancssori kapcsolók. :))

fvmbs7r7e

UC300ETH-5441 ,1281 step/unit,a mach3 nem problémázik vele biztos itt a probléma,de mi?

dezsoe

Nem írtál kernel frekvenciát, azt is kéne tudni. (Configuration/General settings fülön van.)

dezsoe

1180 mm/perc az 19,67, szorozva a step/mm-rel az 29193, tehát a kernel frekid 25 kHz. Ezért nem tudod feljebb venni a sebességet. Gondolom, a Mach-ban 100 kHz-en van.

dezsoe

1180 mm/perc az 19,67 mm/s akart lenni. :)

dezsoe

Nem hiszem el, hogy mindent elírtam, bocs. Akkor az egész mégegyszer:

1180 mm/perc az 19,67 mm/s, szorozva az 1281 step/mm-rel az 25197, tehát a kernel frekid 25 kHz.

fvmbs7r7e

Meg kellett néznem 25Khz.

fvmbs7r7e

Köszönöm a segítséget!
amúgy a mach 3 ban is 25khz nem értem de ott feljebb ment,most 100Khzre állítottam most feljebb engedi vinni.
Ha frissítem a az UCCNC akkor a beállításaim hogy tudom visszahozni?.

dezsoe

Nincs mit. Ma már egyszer idéztem magam, de akkor mégegyszer: [#t218p3928#]. :)

ium8w94xp

Csaba, azért jut idő a fejlesztésre is? :D

sufnituning

Nekem az I/O TRIGGER rész nem világos,(ide jutottam) eredetileg azt szeretném, ha Z tengely mozgatását hozzárendelné  a program két általam választott billentyűhöz. Egyik számítógépen megy az Fn+felfele-lefele nyilakkal a Z tengely mozgatása, a másik számítógépen nem megy.[#nemtudom]
Nem is fontos, hogy billenytyűkombinációval menjen a Z, csak mondjuk 2 egymás alatti-felettivel.

A másik kérdésem?: sima mezei ethernet kábellel megy a gép árnyékolttal egyszer megy egyszer nem megy, a teszter nem mutat hibát az árnyékoltnál, pedig közben csavargatom is az   zsinórt, mindkettő crossoverbe van kötve.[#nemtudom]