Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svager

Nem erre gondoltam, hanem ha nem írtam a G52 elé G0 vagy G01 a szerszápálya nézőben 180° elfogadott a megjelenés.

Kipróbáltam ha G68-al elforgatom akkor normálisan mutatja.
Tehát a kérdés,hogy szükséges bármit írni,vagy a megjelenített ablaktól függetlenül helyes a kód.

dezsoe

Csak a megjelenítés hibás, de jól hajtja végre. Viszont továbbra sem értem a kérdést. Ha az elejéről kiveszek mindent és a G52-vel kezdődik a kód, akkor sem mutatja elforgatva. Mit csinálok rosszul? [#nemtudom]

Bocs

Én kipróbáltam élesben is, és nálam is rendesen megcsinálja, bár demoban is jó az irány, nem fordítja át.
Kipróbáltam I-vel is R helyett, és ugyanaz a vége.
Bocs, ha butaságot kérdezek, de a megjelenítőben nézted a koordináták irányát? Mármint az origóbol mutató nyilak előjelhelyes irányát. Nem lehet, hogy az tévesztett meg?
(Vagy csak kotnyeleskedek...[#vigyor1])

G0 Z50
(--- G0 X0 Y0 ---)
G52 X10 Y0
M98 P100
G52 X20 Y0
M98 P100
G52 X30 Y0
M98 P100
G52 X 0 Y0
M30

O100

G0 X0 Y0

G1 X-2,5 Y0 F300
G1 Z0 F150
G2 X-2,5 Y0 Z-2 I2,5 F300
G2 X-2,5 Y0 Z-2 I2,5
G1 Z0 F150
G0 Z5
(--- G0 X0 Y0 ---)
M99

svager

Értem akkor csak a megjelenés hibás.
Majd délután/este megmutatom mire gondoltam.

svager

Megnéztem a napokban általad feltöltött fúró kódnál nálam az X+ Y+ X-Y- ént jeleniti meg.
Valószínűleg ezért is gondoltam,hogy valami nálam nem okés.

svager

Kipróbáltam(természetesen csak légszántásban)és valóban helyesen működik. [#rolleyes]

Az vitt be a sűrűbe,hogy a szerszámpálya megjelenítőben elfordítva mutatja.

az első képen a helyes működés van,a másodikon ahogyan valójában lennie kell

wv07scd6x

Sziasztok!
Azon gondolkodom, hogy beszerzek egy lézert. Ha ez megtörténik, akkor miként kapcsoljam össze az uc-cnc  -vel?
Mármint hogy milyen beállításokra van szükség. Gondolom a marómotor sebességszabályzására használt pwm jelet itt most a lézerre kell kötnöm.

dezsoe

Szia!

Nem, ez nem úgy működik. Nincs egy hónapja, hogy leírtam: [#t218p6096#] 1. pont. :)

dezsoe

wv07scd6x

Üdv!
Én elolvastam a "3." -ban leírtakat. Többször is. :)
De sajnos ebből én alig értettem meg valamit.
Nem ismerem a G kódokat. Annyi fogalmam van, hogy vannak bizonyos vezérlőkódok, de hogy mi mit csinál, arról nem sok.

dezsoe

Akkor gondolom, hogy az 1. pont az tiszta, tehát nem a főorsó vezérlésébe kell beleerőszakolni a lézert, hanem van neki saját kimenete.

A 3. pont lényege, hogy olyan programmal generáld a g-kódot, ami ismeri az UCCNC-t és tudja, hogy a lézer vezérléséhez M10/M11-re van szükség. Elég sok ilyen program van. Ami alapból nem tudja, de lehet hozzá posztprocesszort írni, ahhoz általában találsz a neten kész megoldást. Melyik programmal/programokkal szeretnél kódot generálni?

happisusu

Szia, Próbálkozz meg evvel: Cnc Praktikum
 illetve a gkod .jpg-vel

wv07scd6x

Nem volt eddig konkrét elképzelésem, hogy milyen programot használnék.
Az igazat megvallva nem is néztem utána ennek.
Jelenleg az Aspire programot használgatom, de az meg ilyesmit tudtommal nem támogat.
Szóval nem tudom mit lenne érdemes alkalmazni.

dezsoe

"Keresés ebben a témában" eredménye: [#t218p4807#], az oldalon keresd a "STEPCRAFT (UCCNC) PWM Option" bekezdést. :)

wv07scd6x

Nekem az Aspire 9 van fent.
Köze nincs a mappastruktúrának ahhoz amit ott a leírásban, és a képeken látok. Hiába pipálom ki a rejtett elemek megjelenítését, akkor sem látok arra érdemes mappát ahol a fájlt elhelyezhetném.
Az Aspire 9 -hez meg ragaszkodom, mert az már támogatja a kétoldalas megmunkálást is ha marni akarok.