Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Nincs Aspire-m, de pl. itt egy videó a bemásolásról:

wv07scd6x

Oké, így már meglett, köszi.
Én a program fájl mappában kerestem.

Bocs

Sziasztok! Szia Dezsoe!

Sokat barkácsoltam a G68-al az UCCNC-ben, mire jó lett. Lehet, hogy a saját bénázásom derül ki ismét, de ha így is van, leírom, hogy más is tanuljon belőle.
Egy 120 fokonkénti elforgatással szenvedtem, és folyamatosan hibát jelzett a progi, mire kitaláltam, hogy oda küldöm a főórsót, ahol szerintem van. Tehát ha a koordinátát el is forgatom, az ezek szerint nem jelenti azt, hogy a főorsó aktuális pozícióját az új koordináta rendszerhez frissíti a program. Nem emlékszem, hogy erről tanultam vagy olvastam volna, de tévedhetek.
A G68 mondat utáni G0-ról "beszélek"

G0 Z50
G0 X-18.4 Y80
G0 Z5
G1 Z-5 F500
G3 X-12.45 Y88.64 R10
G2 X12.45 R12.47
G3 X82.99 Y-33.54 R155
G68 A0 B0 R-120
G0 X-12.45 Y88.64
G2 X12.45 R12.47
G3 X82.99 Y-33.54 R155
G68 A0 B0 R-240
G0 X-12.45 Y88.64
G2 X12.45 R12.47
G3 X82.99 Y-33.54 R155
G2 X90 Y-40 R28.21
G0 Z50
G69
M30

és a képen a már helyes mozgások.
Ez csak számomra újdonság? Így van a Fanucban, Siemensben stb is?

Üdv.: Bocs

Bocs

A G68 mondat előtti pozíció az elforgatással a G68 utáni pozícióvá válik, amit a G0-val megerősítek.

dezsoe

Szia!

Köszönjük a részletes esettanulmányt! :) Utána kell néznem, hogy ez jó-e így, fejből nem tudok válaszolni. Első ránézésre így éjfél körül azt tippelem, hogy kéne neki tudni, hogy mi lett az új koordinátája, de a tévedés jogát fenntartom. :)

ium8w94xp

Sziasztok.

Nem tartozik ide, de mivel UCCNC-t használok, ezért bátorkodnék itt feltenni a kérdésem.
Mindenféle gkód projektjeim vannak maró munkáimhoz. A gkód szerkesztésnél a munkadarabot és megszoktam rajzolni, hogy vizuálisan lássam a kész eredményt. Ezeket a formákat csak a szerkesztő programban látom. Az UCCNC-ben nem. Mivel néha kell régebbi projektet használnom, ezért nehezemre esik rájönnöm az UCCNC-ben, hogy annó a munkadarab hogyan volt rögzítve a térben, mivel a gkódban az nem látható. Ezért vissza kell mennem a szerkesztő programba és frissíteni a memóriám. A kérdésem az lenne, hogy nem lehet valahogy a munkadarab formáját gkódba berajzolni, amit az UCCNC megjelenít, de fizikai munkája nincs a formán?

Zentechproject

Üdv mindenkinek!
Tervben van UCCNC szoftver vásárlása bár felmerült egy-két kérdés.
Gyakorlatilag 3db mozgásvezérlőhöz szeretném használni (2db u400eth és egy uc300) természetesen külön külön.
Erre van lehetőség vagy egy mozgásvezérlőhöz kötött a licenc?
Illetve, hogy Mach3 beállításokat lehet-e importálni beleértve a kivezetett gombokat, szenzorokat vagy az egészet újra kell konfigolnom?

A válaszokat köszönöm előre is. Üdv Márk

zt2c4wh9

Röviden: Az UCCNC szoftver mozgásvezérlőnként van license-elve.
Hosszabban: A kérdésre az UCCNC használati utasítás 1.6. pontja pontos választ ad: http://www.cncdrive.com/UCCNC/UCCNC_hasznalati_utasitas.pdf

Zentechproject

Köszönöm a választ!
Tehát nekem akkor 3db licenckulcsot kellene vásárolnom a 3 külön mozgásvezérlőhöz?

zt2c4wh9

Amennyiben mindhárom mozgásvezérlőt UCCNC-vel szeretnéd használni, akkor igen.

Zentechproject

Értem köszönöm a felvilágosítást.

dezsoe

Szia!

Próbálom felfogni a kérdést, talán már valamit sejtek... :) Azt szeretnéd, hogy a szerszámpályán kívüli részek is megjelenjenek? [#nemtudom] És azt mi alapján tenné? [#csodalk]

guliver83

Próbáld ki az Universal Gcode Sender

zt2c4wh9

Nem, nem lehet hiszen a g-kód nem tartalmazza a szerszám átmérőjét, így a szoftvernek nincsen információja arról, hogy a g-kód mivel lesz elkészítve, így értelemszerűen a munkadarab formáját sem tudja meghatározni.

dezsoe

Én ma semmit nem értek? [#zavart2] Ez hogy jön ide? [#conf]