Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Az alapértelmezett profilban a Z a PgUp/PgDn gombokhoz van rendelve, ami bizonyos laptopokon az Fn fel/le, de egyáltalán nem mindegyiken. Ehhez van a 151/152 funkció hozzákötve.

Előfordul, hogy nem tökéletesen passzol az RJ45, főleg, ha egy kicsit nagyobbra nyomott csatlakozó elhajlítja az érintkezőket. Utána már a rendesen megcsinált kábellel lehet kontaktos.

sufnituning

Köszönöm![#integet2]

Még 1 kérdésem jött. Hogy lehet leszedni a végálláskapcsolókról a szerkezetet?

dezsoe

Ha végállásra futottál, akkor elmegy reset-be. Ilyenkor a Run képernyőn a Reset mellett ott van egy Override Limits gomb. Megnyomod, engedi a reset-et oldani és lejöhetsz a végállásról.

sufnituning

Nekem egy imbuszkulccsal végül is sikerült![#nyes]
De azért így egyszerűbb![#worship][#worship][#worship]

svejk

No, volt már érte a Jézuska? :)

istvan58

Sziasztok,

UCCNC képarány beállítással lenne egy kérdésem:
A monitoromnak 1280x1024 a felbontása. Igy is van beállítva a képarány. UCCNC esetében a default képarány miatt torzult pl. egy kör kijelzése.
A general setting-be beállítottam az 1280x1024 main screen resolution-t ezután már arányos volt a kép de kisseb a kép mint a monitor felülete, kb a 2/3-át tölti csak be.
Mit nem csináltam jól?

dezsoe

Szia!

Azért, mert a képernyő 1024x692-re van megtervezve. A teljes méretet hiába állítod át, ha az összes vezérlő, amit megjelenít, maradt, ahol volt. Máshogy fogalmazva, a keret méretét állítottad át, de a keretben levő cuccok helye és mérete nem változott, így egy adag üres területet adtál hozzá.

istvan58

Ok, értem.
De miért 1024x692?

dezsoe

Gondolom, hogy 1024x768 mínusz a taskbar. 4:3-as monitoron így lesz kör a kör. :)

istvan58

Még egy kérdés ezzel kapcsolatban:

Ha bármilyen ablakot bezárok win10 allat, pl. a mach3-at is újranyitáskor a bezárás előtti méretben, pozícióban nyílik újra, de az UCCNC mindég teljes képernyőn. Ezt miért nem jegyzi meg a Windows?

dezsoe

Mert nincs rábízva. :) A megjelenítési beállításokban tudod kapcsolni, hogy teljesképernyősen induljon-e.

frob

Ha már win 10 használd a plusz asztalokat, sokat könnyít a dolgon ctrl+win gomb+ jobbra balra gombok
új tiszta asztalt kapsz
legalább is én így szoktam, egyiken fut a uccnc, másikon meg a szerkesztő, harmadikon meg szól a spotify... csak hogy legyen munkája a gépnek, mert még így is csak 5-6% körül mozog a terheltsége
R.

frob

win gomb+tab és adhadsz hozzá plusz asztalokat, ha nem ismerted volna...

svejk

No, akkor most 3D nyomtatózzak vagy UCCNC-zek? :)

Jó nagy falat lett ez az új verzió megint funkcióügyileg!
Köszönjük!

dezsoe

Szerintem pezsgőzzél! [#pias]