Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Tibcsi

Úgy találod meg, hogy bekapcsolod a rejtett fájlok láthatóságát, aztán c:  user/All user/Vetric/Aspire és ott van a Postp mappában az összes postp. Már csak át kell írni, és kész is.:))

guliver83

Lett csinálva egy ilyen fájl kimondottan vágásra és betűk gravírozására alkalmas.
Itt van valahol az oldalon!

Tibcsi

A postP-ban "S" átírod "Q"-ra, és az Aspirban, a főorsónál, csak 0-255-ig írsz, és már megy is a szabályzás, én így használom, és tökéletes.

wv07scd6x

Jelenleg úgy oldottam meg a G -kód módosítását, hogy megnyitottam jegyzettömbben, és szövegcserével javítottam át. Egyenlőre azt kell mondjam, hogy a Kínai lézerrel meg vagyok eddig elégedve. :) Hamarosan töltök fel néhány képet a próbálkozásaimról.

wv07scd6x

A nagy betűs Próba felirat az Aspire progival készült, és ahogy leírtam, úgy szerkesztettem át a G -kódot hogy ne égesse túl a lapot. A többi az UCCNC -ben lévő plugin -al készült. Azt a több soros apró betűs szöveget kép ként mentettem el, és úgy importáltam a plugin -ba. A tapasztalatom az, hogy sokkal szebb a minta, ha folyamatosan pásztázza sorrol sorra a felületet a lézer, és csak ott kapcsol be ahol kell. Aspire -ből generált kódnál sokszor megáll a lézer bizonyos pontokon, és emiatt ott jobban megégeti a felületet. Tehát nem egyenletes a gravírozás.

wv07scd6x

Egy picit közelebbi kép az apró betűs szövegről, hogy látszódjanak valamelyest a pontatlanságok is.
Itt 11% -on ment a lézer.

dezsoe

Csak kíváncsiságból, milyen anyag ez, amire nyomtatsz?

sufnituning

Szerintem ilyen lehet, de lejjebb van több féle.
anyagok

dezsoe

Köszi! Ismerem ezeket, csak a fényképről nem tudtam kinézni. :) Már csak abból is sejteni lehetett, hogy jól fogja a lézer, mint amit erre találtak ki.

wv07scd6x

És akkor már el is várható. :)

wv07scd6x

A "post process" -t megtaláltam, de nem igazán tudom mit kellene benne átírnom. Keresek viszont olyasmi programot, ami sokkal inkább lézeres megmunkálásra van kitalálva mint az Aspire. Az UCCNC -ben lévő plugin jó, de elég szerény lehetőségekkel rendelkezik. Valami olyasmi kellene amivel valóban szépen lehet dolgozni.

guliver83

Először is mit szeretnél? Az UCCNC vel lehet fotót gravírozni!
Az Aspire meg jó betűk vágására esetleg gravírozására mi kell még?

wv07scd6x

Például az kellene, hogy képet pontosan méretarányosan is tudja felületre égetni. Az UCCNC -ben lévő plugin -nál játszanom kellett a beállításokkal, hogy közelítsen a valósághoz a kép és ne deformálja el. Másrészről viszont mivel sorról sorra pásztáz, emiatt a pásztázásra merőlegesen rajzolandó egyenes vonalon látszódnak a mechanika pontatlanságából adódó apró hibák. Jó a plugin, de nem mindenre. Apire viszont valóban jó betűk gravírozására, de sajnos vannak olyan helyek a betű gravírozása közben, ahol lassul a mozgás, és a lézert mivel a lézer intenzitása ott is ugyan olyan erős mint gyors menetben, ezért ott a felület jobban megég. Szerintem ez lenne az ideális, ha ahogy lassul a mozgás, úgy a lézer teljesítménye is csökkenne. így ez ki lehetne kompenzálni. Ha PWM vezérelt a lézer, akkor nem lenne lehetetlen megvalósítani azt, hogy jó közelítéssel optimalizálva legyen a felületet érő hőbevitel. Minden bizonnyal már más is gondolt erre, és létezik olyan program ami ezt a tényezőt is figyelembe veszi.

dezsoe

A tengelyek gyorsulási beállításait kéne átnézned, meg a pályatervező tűrési beállításait. A kézikönyvben részletesen le van írva, hogy hogyan kell beállítani ahhoz, hogy ne lassítson feleslegesen, feltéve, hogy a mechanikád bírja.