Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Béni

Ha jól láttam, az új verzióban megjelent a G93. Ennek használata kiemelten vegyes interpolációk használata esetén nyer értelmet.
A legtöbb vezérlő leírásában nincs részletezve, hogy igazából mire is való ez az első ránézésre nyakatekert funkció. (Talán azért, mert akiknek szüksége lehet rá, azokról feltételezik, hogy tudják.)
Hobbi CAM programokban nincs is lehetőség olyan szerszámpályákat létrehozni, ahol ennek értelme lenne. Viszont ott, ahol már valós szimultán 4 vagy 5 tengely dolgozik (feltételezve, hogy ebből legalább egy forgó tengely), nem lehet más előtolási móddal tartani az ideális technológia paramétereket.
Tehát aki rendelkezik komolyabb CAM programmal és a fenti feltételek szerinti 4 vagy több tengelyes szerszámpályákat használ, annak "kötelező" a G93.

dezsoe

Így van, pont a forgató támogatás megjelenése hozta magával a G93-at.

dezsoe

Milyen mozgásvezérlőd, milyen leválasztó kártyád van? A lézer 12V-ja milyen tápról megy és közös-e valamivel?

wv07scd6x

Jelenleg egy 2.5A -es 12V -os tápegységről próbálgattam. Valószínűleg ideális is lenne neki ez a táp. A moduláló bemenet átkapcsolható analóg, és TTL között. Nem néztem utána, de gondolom a TTL nem csak az 5V -os jelszintet jelöli, hanem a pwm üzemet is. Abba a kapcsolólásba tettem jelenleg. Aztán majd kiderül valóban így kell e.
Tehát uc400eth a vezérlő. A tápegység egy mindentől független kapcsolóüzemű adapter. Leválasztókártya az magában a cnc vezérlőben van, ami az egyes portra csatlakozik. én úgy képzeltem, hogy a 2 -es portot használom fel a lézer gyenge jelszintű bemenetén külön leválasztás nélkül, mivel elméletileg nem lép fel potenciálkülönbség. Maga az vezérlő is egy külön adapterről üzemel ami megint csak mindentől független.

wv07scd6x

dezsoe

Oké, akkor a TTL- az UC400 GND, TTL+ valamelyik kimenetre. Mivel 0V-ra kapcsol ki, a lézer kimenetet beállítod, nem kell Active low, és kész.

3ebj3bk8b

És ez mikor kerül be a végleges verzióba?
Teszt verziót nem szeretnék használni.

dezsoe

Ha egy teszt verzió kellő ideig jól viselkedik, megbízható, nem tesz tönkre semmit, akkor egyszer csak arra ébred, hogy stabil verzió lett belőle. :)

s7manbs8

Mennyi az a kellő idő ?

Egy ezerszer gyorsabb gépen le kell szimulálnia működést és akkor nem kell sokat várni. :)

3ebj3bk8b

Akkor majd élesen figyelek , hogy mikor jön ki

3ebj3bk8b

Ha kijön egy új verzió új G kóddal. Akkor pl. A Fusion 360 postprocia gondolom cssk akkor tudja legenerálni, ha ők is frissítenek valamit.
Amúgy szokták. Csak azt nem tudom, hogy figyelik e a friss UCCNC verziókat, vagy kapnak tőletek infot?

dezsoe

Figyelni is szoktak, szerintem, de sokan használják a Fusion-t, és biztos vannak, akik írnak nekik, hogy van új funkció.

dezsoe

Gyors gépen nem tudod leszimulálni, mert a valós helyzet kell valós vezérlővel stb. A látványos hibák nem nagyon szoktak kikerülni (bár előfordult már), inkább az alattomosak, amiket több hónap teszteléssel sem találsz meg. Egyszer jön valaki és csinál egy olyan műveletet, amit a többiek nem, és belefut valamibe, amire sosem jöttél volna rá, mert máshogy használod a géped. Az egyetlen működő teszt, ha minél többen nyúzzák. :)

svejk

Hmmm... azért már az sem semmi hogy egy olyan komoly szoftverfejlesztő csapat mint a Fusion figyeli az UCCNC fejlődését! [#eljen]

dezsoe

Gondolom, hogy nekik is biznisz, ha minél több rendszerbe tudnak postolni. Jól felfogott érdekük. :)