Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ium8w94xp

Nem ismerem a te gépedet és a beállításaidat se tudom, de a plugin nekem minden képet teljesen jól éget. Semmilyen méretarány probléma nem volt vele.

wv07scd6x

A gépem mechanikáját sajnálom. :)
Ezért amennyire lehet próbálom kíméletesen mozgatni.
Tehát nem nagyon áll szándékomban a mozgását felgyorsítani.
Viszont azt gondolom, hogy lehetne létjogosultsága annak a gondolatnak is, hogy maga az uccnc végezze el ezt a PWM vezérlés korrekciót az elmozdulási sebesség függvényében. Ezáltal kiküszöbölhető lenne ez a probléma.
Nem lenne ez jó ötlet?

dezsoe

Nem. :) Az UCCNC-nek az a dolga, hogy a g-kódban leírtakat végrehajtsa, nem pedig, hogy azon bármit változtasson. Ha oda az van írva, hogy x%-on menjen a lézer, akkor a lézernek x%-on kell menni. Ennyi.

Ha a gyorsulást leveszed, akkor muszáj a programnak lelassítani a tengelyt irányváltáskor ahhoz, hogy ne haladja meg az általad beállított gyorsulást. Ha eközben a g-kódban az van, hogy x%-on lézerezzen, az nem az UCCNC problémája. :)

wv07scd6x

A méretarányra visszatérve, nekem az volt a tapasztalatom, hogy a plugin -ban gyári alapértéken hagyott paraméterezés mellett bármilyen képet töltök be, a lézergravírozás folyamán függőlegesen meglapítva viszi fel a gép a felületre.
Ha viszont mondjuk az Aspire programban rajzolok egy kockát,
az tökéletesen méretpontosan sikerül.
Tehát a tengely beállításom valószínűleg jó.
A plugi -ban a "Y scan distance (Units):" 0.2 -ről 0.08 -ra változtatásával tűnt szemrevételezés alapján jónak az eredmény.

wv07scd6x

Rendben van Dezsoe! :)
Ez végül is elfogadható magyarázat.
De azért megpróbáltam. :D
Lehet kissé felpörgetem a gépemet. :)

dezsoe

Hány lépés egy mm az Y tengelyeden? Érdemes olyan lépésközt beállítani, amit a mechanika is tud, lehetőleg egész számú step jellel. A lézer pötty átmérőjénél nagyobb felbontást nem tudom, hogy van-e értelme beállítani Y felbontásnak, de majd a nálam tapasztaltabb lézeresek megírják.

wv07scd6x

Lehet, hogy nem ésszerű, de mikor tesztelgettem így volt a legjobb. :)
A "Steps per unit:" minden tengelyen 400.

ium8w94xp

Ha y tengelyen  a kép pl 10cm, akkor teljesen mindegy a felbontás...a kép ugyanakkora lesz y:0.2 és y:0.1-nél is...pontosan 10cm. Nem is értem hogy változik ez nálad azzal.

wv07scd6x

A két kép között pedig csupán csak ennyi a különbség.

s7manbs8

ium8w94xp

Égesd mellé újra őket és csinálj egy printscreent mindkét égetés előtt. Nem akarom elhinni. Rengeteg képet égettem már. Sose volt ilyen.

wv07scd6x

És még egy ráadás. :)
Szintén Y:0.08 mellett.

wv07scd6x

Nálam úgy néz ki, hogy minden megtörténik ami másnál nem. [#vigyor]

ium8w94xp

Szerkessz egy négyzethálót aspire-ben. Csinálj belőle képet és azt égessd 0.2 és 0.1 beállítással. De előtte printscreent nyomj. Told ide a képeit a beállításnak és a végeredménynek.

j3cx5jtk6

Sziasztook!!

Kérdés, lehetséges, hogy a hideg miatt, baszkódik az mpg bemenet?! :D

mostanában mpg, multit képtelen vagyok használni[#nemtudom]

Amikor összeraktam, meg nyáron, mag úgy általában, még sose volt baja, de mintha ugrálna, vagy nem tudná mivan, elvész az éterbe a bemenet ?!

[#conf][#csodalk]