Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

wv07scd6x

Majd utánanézek a részleteknek. lehet, hogy csak az uccnc -t nem konfiguráltam jól. Az lenne a vicces, ha ez megmagyarázná az "Autoleveler" hibás viselkedését is. :)

dezsoe

A koppanva indulás lehet összefüggésben a probe problémával, ezt el tudom képzelni, de nem hiszem, hogy konfigurációs hiba lenne.

sufnituning

Nézzél már lécci utána, hogy jól konfiguráltad-e az UCCNC-t[#nyes], szegény dezsoet fölöslegesen terheled!

dezsoe

No, ezért azt' gépelhettem ennyit... [#email] Mondom, hogy nem konfig hiba! [#vigyor2]

sufnituning

Szalai György

Hoppá. Újdonság.
tgf9q7xw739pwdvtnsj4_3977.jpg kép jobb oldalán függőlegesen látható kockáslyukas tartóelemekről volna valami infó?
Mi az, ki gyártja, hol használatos, ilyesmi.
Köszönöm.

Tetszik a fióksínek védett elhelyezése. Miért van egy oldalt kettő? Egyik nyílik, másik csukódik?

svejk

Polcállvány oszlop.
Nálunk a Manutan-tól szokták rendelni.

dezsoe

Ahogy [#66@svejk] is írta, az egy polcrendszer sarka, csak alacsonyabban vannak a polcok a szokásosnál, hogy kényelmes magasságban legyen a gép. Ha jól emlékszem, akkor BauMaxos, ha nem, akkor Praktikeres, de rég volt már...

A sínek azért vannak duplán, mert egyik irányba kotyogott egy picit, így mindenhol dupláztam.

Tegnap kerestem egy fotót az előző telefonom mentésében. Azt nem találtam meg, de az első fotókat a gép építéséről igen. Ha valaki kérdezi, hogy mióta foglalkozom CNC-vel, akkor 3-4 évet szoktam mondani. Áprilisban lesz 6 éve, hogy ez a gép elkezdett növekedni, októberre 99%-ban elérte a mai állapotát. :)

3ebj3bk8b

000000000

"Minél könnyebb mechanika. Azzal szinte nulla lehet a gyorsulás."

[#csodalk][#conf]
Az igazság pont fordítva van, kisebb tömegű CNC tengely esetén  maximális lehet a gyorsulás, amit még a hajtás/mechanika elvisel.
A "szinte nulla" gyorsulásnak azért sincs értelme, mert nulla sebességről így a mechanika szinte végtelen idő alatt érné el a gravírozási sebességet, a lézer közben meg szénné égeti a munkadarabot.

zt2c4wh9

Szerintem 0 idő alatti gyorsulást (egységugrás) akart ő írni.

ium8w94xp

Szerencsére rajtad kívül van még, aki érti.

000000000

Írtál egy hatalmas műszaki sületlenséget, én ezt kijavítottam, és még te sértegetsz ahelyett, hogy pl. egy bocs, tévedtem-et írtál volna.

Mellesleg az hogy nem tudod a konkrét műszaki tartalmát, nagyságát a gyorsulásnak az érthető, hiszen az UCCNC "unit/s2" (ilyen gyorsulás mértékegység ugyanis nem létezik) gyorsulás mértékegysége alatt akármit is érthetünk, a ~0 és az egységugrás között, attól függően, hogy a felhasználó a nanométer és a fényév között mire gondol.Ideje lenne ezt is már végre javítani a programban.[#csodalk]

ium8w94xp

Egy autó gyorsulását vmiért pl másodpercben adják meg. Az hogy te másra gondolsz, mint én az nekem nem pobléma. Nem neked próbáltam segíteni. Nem írtam sehol, hogy a programban a gyorsulás mezőbe kell szinte nullát írni. A végsebesség elérésének az idejére gondoltam. Te nem tanácsot vagy segítséget adni jössz ide, hanem másokat kritizálni. A programmal együtt. Ettől nem vesz több ember tőled szoftvert...sőt. Ha van uc hardvered és programod, akkor nyugodtan felvetheted a problémáid. Biztos reagálnak rá.

dezsoe

Mi lenne, ha nem itt vitatkoznátok?! Exup kicsit pongyolán fogalmazott, de mindenki pontosan értette. Te meg megint kötekszel, hogy mi az a unit/s2. Ha akarod, akkor érted. Ha mm az egység, akkor mm/s2, ha hüvelyk, akkor hüvelyk/s2, ha nádszál, akkor nádszál/s2, hogy más példát ne írjak. Ha nem tetszik, ahogy működik, akkor nem kell használni, elemezni. Ennyi.