Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Béni

Nyugalomra semmi ok, a hiba nem nálad van. Egy vezérlőprogramnak nem lehet olyan, a fölhasználó felé nyitott beállítása, ami ilyen hibát okoz. (Ha van, az is hiba.)

zt2c4wh9

Szia,

Megnéztem és úgy látom a hiba az UCCNC 1.2108 teszt verzióban van. Egyelőre nem tudom, hogy mi lehet, de valószínű a most fejlesztett G93 ronthatott el valamit.
Hamarosan megnézzük, de addig is ha gyártani szeretnél, akkor ahogy eddig is továbbra is a legfrissebb hivatalos kiadás használatát javasoljuk (weboldalunkról letölthető). Az 1.2108 egyelőre még teszt kiadás, lehetnek benne hibák, ahogy általában elő is fordulnak a teszt kiadásokban, mivel a szoftver meglehetősen bonyolult és sok újítást rakunk bele időről időre, amik elronthatnak más dolgokat, illetve nem biztos, hogy elsőre tökéletesre sikerülnek az új funkciók sem. Emiatt adjuk ki teszt verzióban a programot először, hogy az ilyesmik kiderüljenek.
Szóval a hiba úgy tűnik az 1.2108 teszt verzióban van.

wv07scd6x

Köszönöm a megerősítést, hogy nem én szúrok el valamit. :)

2am4nwzib

G93/G94 na az érdekes lesz [#kacsint] sokaknak még a 3tengelyes megmunkálás is nehezen megy , nem hogy 4!

2am4nwzib

zt2c4wh9

Igen, erre való a G93, ami a videón van és szerintem akkor sikerült valamit elrontanunk amikor ezt kifejlesztettük a legutolsó teszt kiadásban, mert elég sok mindent át kellett alakítani miatta. Na de hamarosan megvizsgáljuk közelebbről és a következő teszt kiadásban javítva lesz.

2am4nwzib

A probléma akkor fog jelentkezni ; Pl
4 tengelyes megmunkálás index3X  + simitás4X.
szimultán 4tengely(x,y,z,A) feleslegessé válik a G93

zt2c4wh9

Nem nagyon értem, hogy mit jelent, hogy index3x és simítás4x, de értelemszerűen bármikor át lehet g-kódból kapcsolni G94-be, ha éppen arra van szükség.
A G93, G94 és G95 egy g-kód modulusban van ugyanis, lehet köztük váltogatni bármikor.

2am4nwzib

Index 4tengelyre ill 4tengely finishing(simítás).

ium8w94xp

Csak kérdezném. A 2106 teszt verzióban, akkor ez nincs benne hibaként? Mert akkor azzal tolnám :)

frob

Azért egy rpi 10-12e ből kijön, oké hogy ennyiért is van pc, de azon semmilyen cad , főleg a mostaniak nem fog elfutni, na meg ha az ember rá van kényszerítve akkor nem netezik a szerszámgépen :)
vannak ügyes projectek amelyek igen jól gazdálkodnak rpi lehetőségeivel linux alatt és rögtön képfájlt adnak annak telepítésére, bár nem cnc de pl a kodi ilyen.

persze 1 fecske nem csinál nyarat, és ha pár emberen kívül nem érdekli ez a lehetőség másokat, akkor egyértelmű hogy nem fogtok vele foglalkozni, mi csak felvetettük, hogy jó lenne.

dtb

Feltettem a legutolsó "teszt verziót", és ezen azt vettem észre, hogy amikor indítom a marót a frekiváltóval, elmegy az egér. Fizikailag úgy érzékeli a windows, mintha kihúztam volna, (hangjelzés) majd mikor már teljesen felpörgött a motor, akkor visszakapcsolódik az egér, pár mp késleltetéssel (megint rendszer hanglejzés). A frekiváltó kínai, a plugin a HYPLUGIN.dll. Ez normális?

dezsoe

Nem, de nem is verziófüggő. Gondolom, hogy simán összeszed valami zajt, pl. az RS485-ön keresztül. Zajszűrés, árnyékolás, leválasztás vagy ezek kombinációja segíthet. Ajánlok figyelmedbe esetleg egy USB leválasztót, Antal Gábornak megoldotta egy csomó problémáját.

wv07scd6x

Időközben sikerült e már feltárni a probléma forrását?

ium8w94xp

Majd megjelenik új teszt verzió, amiben javítják. De használd az 1.2049 végleges verziót, ahogy már javasolták. Abban elvileg nincs ilyen hiba.