Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

kaqkk007

Lehet hogy régi a programverzió és ő még nem tudta kezelni a THC-t ? Ma feltette a legújabb verziót hátha avval már jó lesz .

dezsoe

Ha nem megy, akkor szólj, utána kell nézzek, mert sosem volt még dolgom plazmával. :)

zt2c4wh9

M3 be kell kapcsolva legyen ahhoz, hogy működjön a THC szabályzás.

3ebj3bk8b

Köszönöm, a választ!

Thowra

Üdv!
A vészkapcsoló lenyomása után ha a gépkezelő megnyom egy gombot (io trigger), értesítés jelenik meg (jelenne meg ha lenne monitora). A vészkapcsoló visszaállítása és nyugtázása után (nem a monitoron történik) az üzenet ablak továbbra is ott marad, a gép működik rendesen ettől függetlenül.
Az ottmaradó üzenetablak okoz bármi problémát?

dezsoe

Szia!

Az üzenetet azért kapod, mert (gondolom) egy makró van a triggerhez kötve, amit nem hajthat végre reset állapotban. Nem tudom, hogy gátolja-e a működést az üzenet (nincs nálam hardver, hogy kipróbáljam), de jobb lenne, ha nem lenne ott. A probléma megkerülhető, csak kicsit több információ kéne, hogy mikor mi történik.

Thowra

Üdv!
Reset állapotban ha megnyomják pl a cycle start gombot vagy bármi más gombot, megjelenik az üzenet. A vészkapcsoló (hardware) visszaállítása után egy makroloop nyugtázza a Reset állapotot. A gép el is indul, működik utána. Monitor nélkül nem látják, hogy valamire kattintani kellene és az üzenet ott marad. Hibát nem okozott tesztelésnél de nem tudom az UC t nem zavarja e a működésben.

dezsoe

Értem. Ez így működik, ha reset-ben olyat nyomsz, ami nem csak állapotot vált. :) Nem rossz ötlet a kioszk-mód, esetleg érdemes elgondolkodni rajta.

kaqkk007

Köszönöm mindkettőtöknek ,továbbítottam az infót és meglátjuk van e más probléma is .

zt2c4wh9

Talán még annyi magyarázat, hogy az M3-nak azért kell bekapcsolva lennie a THC szabályzáshoz, mert különben a vezérlő nem tudná, hogy mikor kell várakoznia az ArcOK jelre. Úgy értem, hogy akkor ha az M3 kikapcsol, fej mondjuk felemel és átállás van másik pozícióra, olyankor is várakozna az ArcOK jelre, pedig az értelemszerűen nem fog megérkezni, hiszen ki van kapcsolva a gyújtás, mert az M3 kapcsolja a gyújtást. Szóval a vezérlő onnan tudja, hogy mikor kell várnia az ArcOK jelre, hogy az M3 gyújtás mikor van bekapcsolva. Remélem sikerült valamennyire érthetően leírni, már kicsit késő este van és bevettem a fogalmazásgátlómat. :)

kaqkk007

Köszönjük a kimerítő választ , most már ha fene fenét eszik is el kell indulni a THC nek [#eljen]

zt2c4wh9

Igazán nincs mit.
Elég sok embernél működik a THC szóval nálatok is kell, hogy működjön. :)

3ebj3bk8b

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, mert nem értem miért működik úgy jól ahogy.

Szóval a 4-ik tengely fokokban van osztva. A szervon 1024-es encoder van és 50-es áttételű harmonic drive-ot hajt.
Így egy fordulatra 51200 lépés kell, ha osztom 360-nal kijön egy szám ezt írtam be a step/unit ablakba.
Viszont így nem működik jól. mert ha 360 fokot elküldöm akkor kevesebbet fordul .

Ha viszont 51-el számolok 50 helyett, akkor jó.

A kérdésem az, hogy ez miért van. Amúgy elfogadtam, tehát így használom.

svejk

Gondolom a servodban az elektronikus áttétel nem 1:1-en áll.

3ebj3bk8b

Ez úgy van, hogy 4096 az enkoder felbontás ,de az 4-es osztásra van állítva. Ezért írtam 1024-es enkoder felbontást.Bár fizikailag 4096-os.
Ha erre gondolsz.