Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

svejk

Nem elegáns de a legegyszerűbb átírni valamelyik nem használt gomb számát, tuti van olyan a főképernyőn amit még sosem használtál :)

dezsoe

A készítő így gondolta. :) Úgy lehet megkerülni, hogy csinálsz egy hotkey-t, ami a 6333-as funkciót hívja. Így billentyűzetről tudod indítani, anélkül, hogy a képernyőn módosítanál.

lari

svejk

MDI-ba beírva nem lehetne valahogy?

svejk

Persze ahhoz is kell billentyű, akkor már inkább hotkey.

dezsoe

Dan911, a szerző, így szereti megoldani. Egyébként van benne logika, mert makrót vagy makrós gombot csak kioldott reset-nél tudsz futtatni, így meg bármikor tudsz a programmal kódot generálni.

svejk

Egyébként jó, letisztult forma a képernyő is.

A mach3 varázslóknál ehhez képest csak fel vannak dobálva a kitöltendő rublikák volt is belőle baleset ez miatt.

A délelőtt próbáltam az nem tetszett, hogy talán ha G83-at választottam ki akkor valami nem tetszett neki de konkrétan nem közölte melyik rublika.

dezsoe

Ha tetszik és használod, akkor szedd össze, hogy mi van vele (példákkal), én meg megírom a készítőnek. (Hacsak nincs kedved angolul írogatni, mert akkor nekem nem kell... :))

ecp4rs0md

Köszönöm,a hétvégén nekifutok.

ibudwmwah

Sziasztok!

Még nagyon új vagyok az UCCNC-ben és most kezdtem tanulmányozni a beállításokat és azt szeretném kérdezni, hogy mitől lehet az, hogy bizonyos értékeket átírok, de mikor el akarom menteni, akkor vissza ugrik az eredeti értékre. (Pl: Gyorsulás érték, Backlash érték, stb.)
 Már átfutottam nagyjából az útmutatóját, de hirtelen nem találtam semmi választ erre a rejtélyes dologra. Valaki el tudná nekem árulni ennek a titkát, mert akkor nem keresgélnék utána órákig.

Előre is köszönöm

gaben

Szia,

az értékek beírása után nyomnod kell egy Enter-t. ;)

ibudwmwah

Hoppá, erre nem gondoltam. De így már sikerült, úgyhogy nagyon, nagyon szépen köszönöm a segítséget[#integet2][#worship]

ecp4rs0md

Megpróbáltam, a .dll fájl a helyén. Létrehozok egy buttont,elhelyeztem,be írom a 6333-at,megjelenik a kapcsolón egy célkereszt szerű ikon ami még utal is a középpontra,mentem,kilépek az edit-ből, képernyő alján ismét mentés,majd kilépés a run-ra kattintással,már el is tűnt csak a helye látszik. UCCNC újra indítás után a helye sem látszik a gombok újra eredeti méretűek mintha nem csináltam volna semmit. Valamit csak nem csináltam jól.

svejk

A második sorban megadhatod, hogy melyik layer-en látszon a gomb, célszerűen oda a 2-est írd.
a célkeresztet pedig a 0-ás picture number miatt látod, azt is átírhatod ha találsz más testzőt a képek közt

svejk

De egyszerűbb ha mindjárt azon a layer-en hozod létra a buttont amelyiken látni szeretnéd, akkor nem kell a számával foglalkozni.

A layer-ek közt a SHIFT plusz bal egérgombbal tudsz lépegetni