Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dtb

Lehet, hogy nem verzió függő, elhiszem, de eddig nem csinálta. Az egér USB-s, az RS485 konverter pedig egy minőségi ADAM4520, közvetlenül a soros porton. Nem igazán értem.

zt2c4wh9

Sajnos a zaj az ilyen, valami kicsit elfárad mondjuk a frekiváltóban egy kondinak megnő a belső ellenállása, nagyobb lesz a zaj és kész a probléma.
Az UCCNC nem veszi el az egeret a Windows-tól az biztos. De próbáld ki, tedd vissza a régi verziót amivel nem csinálta és látni fogod, hogy azzal is csinálni fogja...

dtb

Alaposan átnéztem mindent, megvan a hiba: Az RS485 betáp 5V vezetéke kilazult. Érdekes módon a plugin ennek ellenére működött, de gondolom túlterhelte a pc soros portját. Visszakötve normálisan, most már jó.

zt2c4wh9

Szia,

Na, akkor ráhibáztam ezek szerint.
Mármint, hogy valami elfáradt/kilazult. :)
Örülök, hogy meg lett a hiba.

mazso1988

Sziasztok.
Most kezdtük használatba venni az UCCNC szoftvert UC300ETH-5LPT mozgásvezérlővel. És érdeklődnék, hogy van-e a programban lehetőség előre definiált pozíciók felvételére (Alaphelyzet, Szerszámcsere) pozíciókra gondolok?
Vagy ezeket esetleg makróként kellene megírni?

dezsoe

Szia!

Van, a megfelelő makrók szerkesztésével. Van a P1 és P2 gomb, ami az M200 és M201 makrókat hívja, ez eddig két pozíció. Ezen kívül az M6 a szerszámcsere makrója, abba is írhatsz pozícióra állást, de ott azt is meg kell várnod, míg lezajlik a szerszámcsere.

mazso1988

Köszi szépen.
És ezek a pozíciók előre definiáltak vagy nekünk kell megírni? Illetve a programban hol találni ezeket? Még nagyon az elején vagyunk elnézést ha alapvető dolgot kérdezek esetlegesen.

mazso1988

Közben megtaláltam a program telepítési mappájában.

3ebj3bk8b

Sziasztok!

Eljutottam oda, hogy be van installálva a 4-ik tengely.
Az X-el párhuzamos és forog. JOG és MPG-módban egyaránt.

A HOME szenzor még nincs installálva, végállás kapcsolót nem terveztem rá.

Kérdésem az, hogy kell e a HOME szenzor?
Ha igen, akkor mi történik, abban az esetben, ha homolás után. Több mint egy egész fordulattal körbefordítom a tengelyt? Figyelembe veszi a home kapcsolót ismét vagy figyelmen kívül hagyja?

dezsoe

Szia!

Home érzékelőt mindenképpen javaslom. Például valami miatt megáll a munka, akkor csak egy rendesen megcsinált home érzékelővel tudsz pontosan visszaállni. (Gondolok arra, hogy elmegy az áram, vagy valami miatt reset-re fut.) Ha az érzékelő csak home-nak van kijelölve, akkor csak home-oláskor fogja figyelni, tehát semmi nem történik, ha később újra aktív lesz.

kaqkk007

Az egyik barátom már kb1 éve használja az uccnc-t plazmavágóhoz és most THC -t szeretne hozzá csatlakoztatni. Az I/O setup nál beállította a portlábakat és a pipával engedélyezte a THC-t (relés) de a thc hiába kapcsolgatta a kimeneteit a program nem vette figyelembe , mit kell még csinálni hogy meglegyen az "együttműködés" ?

2am4nwzib

4-ik tengelyre --- HOME szenzor [#kacsint]
Pl egy 4tengely spirális megmunkálásnál vajon mit vesz majd referenciának ?

dezsoe

A referencia pontot. Gondold át mégegyszer. :) Attól, hogy spirál, még a 4. tengely 0-360° lesz, csak egy másik tengely mozgása csinál belőle spirált.

dezsoe

Így hirtelen M205/M206 a THC vezérlés be-/kikapcsolása. A diagnosztika ablakban a pilácsok mennek, ahogy kapcsolgat?

kaqkk007

A 205 belekerült a programba de a pilácsok nem villogtak , valamennyit le ment a Z tengely program induláskor és ott maradt végig a próbavágás során .