Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

Bocs

dezsoe

Szia!

Küldj egy profilt, légy szíves, mert az enyémmel nem csinálja, valami huncutság van benne. :)

svejk

Ha nem tudsz valamit megcsinálni a géppel az életszerű, punktum.

A problémádhoz nem tudok hozzászólni mert én még a Corelt sem ismerem :(

svejk

Hopsz akkor itt van a hiba?  
Először átnézem én hátha ráakadok valamire, köszönöm a próbát!

Bocs

Viszont nem a Corellen van a hangsúly, hanem a licensz/250 sornyi cam-elt G kódon. De nem akarlak túráztatni, tetszik a hozzászólásod.

dezsoe

Lehet, hogy függ a beállításoktól. Én most demóban próbáltam, a tengelyenkénti max sebesség 800, tehát még bőven lehet valami gond, csak egyszerűbb, ha látom a beállításokat.

dtb

Két külön telepítésű gépről van szó, amin előfordulhat, hogy nem azonos betűtípusok vannak telepítve. A "tervező" gépen megcsinálta Corel-ban, majd a műhelyes gépen már lehet, hogy nem volt ugyan olyan betűtípus. A programok nagy része ilyenkor megpróbálja betűcsalád szerint pótolni a hiányzót, vagyis ha tegyük fel "Arial xxx" volt eredetileg, de az nincs, akkor megpróbálja "Arial yyy"-nal pótolni.
Ezek kikerülésére lehet alkalmazni a lentebb is írt konvertálást, mert akkor már nem betűtípus kerül eltárolásra, hanem a konkrét görbe.

dezsoe

Ez is egy lehetőség, de nem erről van szó. Kipróbáltam, mielőtt leírtam. Elkértem a problémás DXF file-t és megnéztem, nem csak úgy hasra írtam valamit. :)

dosalaszlo

Tiszteletem
Egy CNC plazmavágóval vágtam volna ma 2mm-es alu lemezt.
A minimális sebesség 6000 mm/perc és ezen a sebességen már "egyszerűsít" az UCCNC program.
A mellékelt képen a külső téglalap lenne az. A bekezdést a lyukasztással teljsen kihagyta sőt még az egyenesből is lemaradt kb 16 mm.
A programban a gyári beállítások voltak. Módosítottam az UCCNC-ben az exact stop mode-t és tökéletesen kivágta a darabokat (második kép), egy észrevétellel. Az interpolált kört nagyon "akadozva" vagy "szakaszosan" csinálta meg.
Van erre esetleg valami köztes megoldás(az exact stop mode" alatti 8-9 sorban levő adatok változtatásával esetleg?), hogy a sarkokat ne vágja le de a kört kicsit folyamatosabbra vegye?
Üdvözlettel
Dósa László

svejk

Meg is van a bibi, de valószínű nem nálam.

A hiba végül is ugyan az amit már a találkozó előtt és ott is meséltem Nektek, csak akkor talán bonyibb volt a G-kód.

Az axis setupban csak az X tengely legyen engedélyezve, és az Y tengely sebesség értékét vedd le 4-re, vagy bármennyire.
 A lényeg az, hogy Override-oláskor a nem is engédelyezett Y tengely sebességére áll be az X tengely is.

dezsoe

Ott a pont és reprodukálható. Vígasztaló, hogy a legfrissebb tesztverzió már nem csinálja. :)

ium8w94xp

Amelyik még nincs kiadva? Vagy a meglévő?

fvmbs7r7e

Üdv mindenkinek!

UCCNC-ben nem tudom 1180mm/ perc felé vinni a sebességet az egyik tengelyen (egy 3 tengelyes nagyobb méretű marró) ami elég lassú a mach3-ban nincs ilyen problémám.
Hogy tudnám orvosolni,nem akarok mechanikus változtatást.
Honnan lehet letölteni a legújabb verziót?

Köszi.

dezsoe

Szia!

Egy tengely maximális sebességét a tengelyhez beállított Velocity érték adja. Nem hiszem, hogy akár a Mach3-ban, akár más programban a maximum fölé lehetne növelni a sebességet.

A téma fejlécében rákattintasz az "UCCNC vezérlő program új verziói" linkre és már válogathatsz is. :)

zt2c4wh9

Állítsd be a max.sebességet (velocity paraméter) az Axis konfigurációban 1180mm/perc fölé és akkor gyorsabban fog menni, annyival max. amennyire állítottad.