Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Szia!

Szerintem itt kérdezd meg: [#t20#].

Bocs

Sziasztok! Szia Dezsoe!

Szeretnék segítséget kérni szöveg gravírozás ügyben. Gondoltam megpróbálom az UCCNC-vel, de nem találok leírást. Próbálgatással nem sikerült eredményt elérnem, és sem az UCCNC leírásában, sem a fórumon nem találtam olyan infot, ami segítene.
A szöveget Corellel írtam, DXF-ként mentettem mindenféle beállítással. A képen látszik, hogy az UCCNC érti, az viszont nem látszik, hogy én nem[#nemtudom].
Próbáltam többféle betűtípussal, nem változott semmi.
Jó lenne egy ilyesmit elérni:
[#t218p2043#]
amiben az ó betű is tetszik az enyémhez képest.

dezsoe

Szia!

Írtam privátban, de majd itt válaszolok, ha megvan a hiba oka.

dtb

Esetleg nem lehetséges, hogy a Corelben nem állítottad be, hogy a szöveget konvertálja görbének? ("Convert to curves")
Azt is megpróbálhatod, hogy még az exportálás ELŐTT kijelölöd a szöveget, és konvertálod görbévé.

Bocs

Nagyon köszönöm!
Úgy emlékszem, hogy ezzel is próbálkoztam, de a sok próba után már nem emlékszem biztosan. Megpróbálom tudatosan. Újabban az UCCNC-ben való beállítási bénázásra gondolok.

Bocs

Ez közérdekű lehet.
Az UCCNC licenszelve van azon a gépen is, amit tervezésre használok, nincs a marógépre kötve. A lakásban van a kényelmes, tiszta körülmények miatt. Viszont kapcsolat nélkül ugye csak demo módban indul el. Így viszont a Cam-ja által generált G kód limitje 250 mondat (sor). Ezen talán érdemes lenne módosítani, azaz jó lenne, ha a licenszelt verzió demo módja nem hivatkozna arra, hogy nincs licenszelve, és akár a rákötött "munkagépet" sem kellene túráztatni feleslegesen a tervezéskor, offline próbálgatáskor.

Bocs

Most kimegyek a műhelybe, és telepítek egy Corelt, hogy ne kelljen ingáznom a próbákhoz. Vagy leviszem ezt a gépet, és átállítom a reset kapcsolót stb... Ezek hasznos dolgok amúgy is, de tervezni mégsem a műhely a legalkalmasabb.

sufnituning

Érdekes nálam nincs limit demó módban.[#nemtudom]
Tegnap 418.000 sort futtattam. (Az hány "mondat"?)
Amúgy meg: egy licencet bármennyi gépre feltehetsz.

dezsoe

Nem erről van szó. Demó módban a CAM fülön levő DXF importáló cucc le van korlátozva.

sufnituning

Ja értem ! Akkor bocsánat![#integet2]

dezsoe

Azért ír ilyet, mert a "Próba" szövegben az ékezet más kódlap alatt készül a Corel-ben, mint ahogy az UCCNC beolvassa. Beolvastam PSPad-dal és átállítottam ANSI közép-európaira, úgy már jó az UCCNC-nek is. Nem tudom, hogy a Corel-ben be lehet-e állítani, hogy hogyan mentsen, nem értek hozzá. :)

svejk

No már rég írtam ide hibát vagy annak tűnőt.
Tegnap este vettem észre.

Tudom nem túl életszerű a kód, de ugye mégis.

G90 G61

M98 P1234 L900
M30

O1234
G01 X10    F3000
G04 P3000
G01 X0
G04 P3000
M99

ver: 2.048 / UC400ETH
Csinálja rendesen a dolgát de ha megváltoztatom az előtolás sebességét valamelyik FRO override gombbal akkor 4 mm/min-re visszaveszi a tengely sebességét.

ver: 2.048 / UC400ETH

Bocs

Értem. Ez sok későbbi problémát megelőz. Erre van valami szöveg, aminek egy szava a tükörfúrógép, a többire nem emlékszem. Ezzel lehet tesztelni, hogy minden karakter rendben van-e az adott programban, billentyűzeten stb.

A demo problémát felvetném Balázséknak is. A fizetett verzió darabszámát nem befolyásolja, hiszen mozgásvezérlő nélkül úgysem megy. De én szívesen megvennék egy próba verziót is, ami a konkrét mozgatáson kívül minden mást tud, mint tervezői plusz szolgáltatást, csak ne legyen ilyen korlátozás. Talán érdemes rajta elmélázni. Tudom az ellenérveket is, de szabadon választható kényelmi funkcióról beszélek.

dezsoe

Árvíztűrő tükörfúrógép. :)

Bocs

Lehet, hogy az én felvetésem sem életszerű? A Te véleményed is fontos számomra.