Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

guliver83

Lehet én is rosszul értettem!

ium8w94xp

Végül tudok úgy g kód formát létrehozni, amit megjelenít az uc, de ha nem is mar oda, de azért átmegy rajta. De amúgy teljesen egyszerű a dolog. Hisz, ha behívsz egy gkódot, akkor csak formákat látsz. De azt hogy azt esetleg miből kéne kiszednie, azt nem. Pedig nem biztos, hogy lényegtelen. Ha valaki elötte egy bizonyos formából szeretne kivágni valamit, akkor a gkód behívásánál nem tudja miként helyezze az asztalra az anyagot.

nagysam

ilyen esetre szoktam egy komment sorba beírni, hogy a beállás kezdőpontja X, Y pozíciója hol van. Több évre visszamenőleg sikerül azonosítanom

dezsoe

Akkor jól értettem. A g-kód nem erre való. Ha kevés a megjegyzés, akkor csinálj egy képet a CAD programból és mentsd el ráutaló névvel.

happisusu

SZia
 a G-kód nem tudja a szerszám átmérőjét ????
 de akkor hogyan írtam meg azt a szerszám pályát illetve a program hogyan adja ki a mozgást, he nem tudja milyen szerszámmal dolgozik, illetve akkor hogyan korrekciózik, pl. sugárirányba??
 A T01 vagy T 101 ... pont a szerszám meghívása.
G41; G42; = szerszám sugárirányú korrekciók, ha nem tudja a az átmérőt akkor hogyan korrekciózna ??

dezsoe

Nem muszáj G41/G42-t használni. Ha nem használod, hanem csak te tudod és a CAD programod, hogy milyen átmérője van a szerszámnak, attól még tökéletes lesz a munka, csak a vezérlő program nem fogja tudni, hogy mekkora a szerszám. Nincs ebben semmi rossz, a fél világ megvan szerszámsugarak nélkül. :)

zt2c4wh9

Ha ismered a G41/G42 kódokat, akkor tudod, hogy az sem definiálja a szerszám átmérőt. A G41/G42 kód paramétere ugyanis a szerszámtárban a szerszám száma és nem pedig a szerszám átmérője. Az pedig értelemszerűen átírható, bármikor megváltoztatható, megváltozhat...

ANTAL GÁBOR

Pont tegnap beszéltem erről Dezsoe vel .. Igencsak használtam volna a korrekciót  ( amiről megtudtam hogy már kész is van ), de az a verzió amibe beletettétek ( Dezsoe szerint ) még néhány apró hibát tartalmaz , nem a végleges .. HAJRÁ !!!

ium8w94xp

Remélem a fa alá kerül az új teszt verzió :D

zt2c4wh9

Mi is reméljük. :)
Na de viccet félretéve, azon vagyunk, hogy meglegyen karácsony előtt.

gaben

Nekem ma már karácsony volt, mert az összes alkatrész megérkezett, amit Tőletek rendeltem.
Még egyszer köszi, így remélhetőleg tudok majd érdemben haladni, még ebben az évben is. [#eljen]

svejk

Bocs

[#eljen][#eljen][#eljen]
[#taps][#taps][#taps]
Biztos megkeresem a karácsonyfa alatt.

zt2c4wh9

Örülök, hogy minden rendben megérkezett és jó legozást kívánok. :)

wv07scd6x

Sziasztok!
Végül úgy döntöttem, hogy megpróbálok Kínából rendelni lézert. Majd kiderül mit kapok.
De most egy másik dologgal kapcsolatban volna szükségem segítségre. Méretre vágott megmunkálandó alapanyagokat szeretnék beszerezni. Plexi, és alumínium lemez az amire jelenleg szükségem lenne. A helyzet az, hogy olyan cégeket találok, ahol egy négyzetméter alatt nem nagyon lehet anyagot vásárolni. Az pedig elég jelentős kiadás, ha csak egy kisebb méretű alapanyagra van csak szükségem.
Van e olyan cég, ahol ezt meg lehetne oldani?