Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

3ebj3bk8b

Szia.
Érdekesen alakul a dolog. Ma megpróbáltam a szkóppal ráakaszkodni a jelre. Bekapcsolás után homoláskor a jelenség usmét fellépett.  

Nyomtam jogot akkor is. Akkor eltelt kb 2-3 perc míg a szkóppal megtaláltam a megfelelő lábat. Ám ekkor menyomva a jogot már jól működött. Na most tényleg nem tudom hol a hiba. Kontakthiba?[#nemtudom]

ab

Megallas alol kivetel menetvagas/menetfuras ciklus. Masnal nem vettem meg eszre. Tehat ha elotolas szabalyozas funkcioval bir, letekered a szazalekos erteket nullara, megall a mozgas. Illetve "probalkozaskor", akar 1.000 (ezer) szazalekkal is tudod novelni a programozott elotolast. Gyorsan, kezikerek fordulatszamatol fuggoen.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

frob

igen megy tökéletesen!
uccnc és ez nagyon szuper páros!!

3ebj3bk8b

Sziasztok!

A softlimits file precheck. Azt csinálja, hogy ha be van állítva a softlimit, akkor nem hajtja végre a műveletet, ha a g kódban elérné valahol a softlimit értéket?

dezsoe

Szia!

Igen, de megvannak a korlátai: nem tudja, hogy pl. makróban merre mozogsz, csak ami a kódból egyértelmű, azt tudja ellenőrizni.

3ebj3bk8b

Na tényleg tanácstalan vagyok.

Ma bekapcsoltam a gépet a jelenség fennállt. Csak JOG-ba mozgattam meg, de nem volt ok.
10 perc múlva visszamentem akkor meg már jó volt. A kettő közt nem csináltam vele semmit.

Nem hiszem, hogy programhiba. A műhelyben most elég hűvös van 10-12 fok.  Okozhat e ilyet bármelyik elektronikában a hideg?
Mozgásvezérlő, léptetőmeghajtó. Miután egy ideje be volt kapcsolva és bemelegszik, akkor meg jól működik?

dezsoe

Szia!

Csinálj már egy jó képet, légy szíves, amin az egész vezérlés rajta van, hogy mi hogyan van kötve. Hátha támad valami jó ötletem... :) Tápra gyanakszom, egyébként, de jó lenne látni az egészet.

s7manbs8

Ja, ha kicsit melegszik vagy tágul, hozzáér vagy sem vagy valami kondi olyankor nagyobb kapacitást mutat vagy ki tudja.

3ebj3bk8b

Szia!

Ide feltöltöttem a képeket. CNC

dezsoe

Ha jól látom, akkor a motorvezérlőket két sorbakötött táp látja el. Az UC300 tápja nem látszik a dzsungelben. :)

Két dolgot néznék meg. Az egyik, hogy bekapcsoláskor mennyi feszültség érkezik a motorvezérlőre, és ez időben hogyan változik, mert x idő elteltével jó lesz a rendszer.

A másik, hogy a rendszert úgy indítod el, hogy az UC300 ne kapjon tápot, kivárod a "magáhoztérési" időt és csak utána adsz tápot az UC300-nak. Ha így rögtön jó, akkor a motorvezérlőkkel lesz valami.

Még valami. Van-e valamilyen oka, hogy a step/dir párosok így szét vannak szórva? Nem mintha baj lenne, de ha a 2-es vagy 3-as porton összegyűjtenéd őket, akkor a többi csatit le lehetne húzni a teszt idejére. Gondolok itt arra, hogy ha UC300 táp nélkül indítod el a gépet, akkor nehogy valamelyik bemenetről parazita tápot kapjon, mert úgy bizonytalan az indulása.

A 4-es kártyáról elviszed az UC300 5V kimenetét (26-os láb). Azt mire használod? Ugye, nem terheli nagyon az UC300 belső tápját?

dezsoe

Még két dolog. Köszi a képeket, így egyszerűbb. A másik, hogy nem kritikának szánom, de nem ártana a kábelezést rendbetenni, mert egyrészt nem átlátható (neked is macerás megkeresni valamit), másrészt sok zavart össze tud szedni egy ilyen gombolyag.

3ebj3bk8b

UC 300 tápja annak a képnek a jobb szélén van amin a sorba kötött tápok vannak.

Végiggondolom amit írtál. Igazából lehet, hogy túl van terhelve a 4-es kártyán a táp, bár nem tudom mekkora terhelést bír el.
Azóta csinálja a hibát amióta ráraktam az osztó áramkört ami az encoder jelet osztja.
A 4-es kártyáról az encoder kap tápot kb. 150mA, egy darab DS26C32 vonalvevő/meghajtó, és most még ráraktam két darab CD4040BE számlálót.

Lehet hogy ez már sok a belső tápnak?

dezsoe

Nem tudom megmondani, hogy pontosan mennyit bír, viszont akkor nem létkérdés, hogy be legyen dugva. Próbáld ki nélküle. De én inkább a motorvezérlőkre gyanakszom.

j3cx5jtk6

Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, hogy lehetséges-e megoldani azt az uccnc vel, hogy a jelenleg tökéletesen működő 3 tengelyes gépem-re egy lézet is szeretnék rátenni.

1. mi és hogy vezérli majd a lézert?!

https://www.ebay.com/itm/15W-Laser-Head-Engraving-Module-w-TTL-For-Metal-Marking-Wood-Cutting-Engraver/132465672237?hash=item1ed791c02d:g:~j4AAOSw3WxZwmDF:rk:7:pf:0  

/ilyesmire gondoltam csak/

2. Z tengellyel nem lesz gubanc?

3. Főorsó is menni fog, vagy majd másképp kell postolnom a kódot gondolom?!

Élhető e szerintetek ez így?!

Hasonló lenne amire gondolok.

https://www.youtube.com/watch?v=3laSYjA2H3Y

Köszi előre is a segítségetek!
Lézerrel nagyon nem vagyok tisztában[#zavart2]

ium8w94xp

Én is használok lézert. A maró motorra van rászögelve. Egy másik kimenet van használva. Valóban máshogy kell postprocess rá. Mivel az M10 és M11-et használ. Ha külön nem tudod a főorsót kiiktatni, akkor sajnos elvileg elindul, mivel az M3 kód mindenképp kell hozzá, hogy a lézer M10-re induljon.(Ami nem értem, hogy miért?) A linkelt lézer mellesleg úgy 15W, ahogyan én is :)