Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

frob

Ez valami asztal mozgatás vagy ilyesmi és egy tengelyt erre szeretnél használni?

Mert ha igen, gondolom egy makró meg tudja oldani az ilyen jellegű problémát.

sztem a probléma az volt hogy a gondolatod azon részét írtad le hogy mivel gondoltad megoldani, de a feladat nem került leírásra, így mindenki elvérzett plc mozaikszón :)

j3cx5jtk6

Csavart akarnak behajtani egy alkatrészbe, de még nem is láttam, hogy néz ki az alkatrész vagy a késztermék.

Csak annyi, hogy hatlap fejű, és a megálmodó egy rugós kupplungal akarja megoldani.

Körasztal beforog és megközelítjük a dugókulcsal a csavart,
3-5mm t megnyomjuk a rugót és forgatjuk lassan, amíg pont nem ugrik be a dugókulcs a helyére mármint a hatlapra.Ekkor jelezne egy optika és a csavart max sebességgel betekernénk, majd alsó végálásnál megáll, folmegy, korasztal beforog.

Nekem is csak ennyit mondtak, de simán megoldanám ezt, de ha benyögöm, hogy kell 2 hajtás, mondjuk seidel, beckhoff vagy promicon meg 2 szervó plusz ehez egy s7 vagy inkább PC twincat-el akkor kigúvadna a szeme a kuncsaftnak szerintem:D[#rolleyes]

Még ezen gondolkodtam:

https://variometrum.hu/mozgasvezerlo-kategoria/Programozhato_egy_tengelyes_mozgasvezerlo

De amúgy nem akarom szét spammolni az uc-s forumot csak tudom, hogy itt vannak olyan olyan emberek,akik nagyon vágják.

frob

Nos akkor még ha az uccnc-t is használnád ezt csak makrókkal tudod elérni...
egyébként pl az arduino pont röhögve ellátná a feladatot, de mondjuk egy omron kis plc, kb mindegyiknek van már nagy sebességű kimenete nem is egy, bár kijelző csak a legkisebbeken van
áttételen keresztül egy léptető is viheti a pozícióba állást, főleg ha érzékelőre állás a cél.
Gondolom  a csavarozó szerkó az megvan, azt csak vezérelni kell...
stb, de tényleg nem ez a topic amiben ezt ki kell tárgyalni

ium8w94xp

Megjött az uc300eth magom és tesztelem mindjárt az uc300eth 5441m panellal. Remélem a license is megjön még ma [#vigyor]
Eddig simán ment minden.

ium8w94xp

Mire leírtam, meg is jött. :)

frob

Sziasztok
kérdés
hogy lehet megoldani, hogy mondjuk 2 X tengely egyszerre szinkronban hajtsa és amikor végállásra járatom akkor is egyszerre indítsa meg, de a végállások miatt külön kezelje
Plazmás topicba linkeltem egy videót, abban tök jó ötlet van hogy úgy állít derékszöget, az elektromos tengelyen, hogy az egy tengely amely mindkét oldalon motorizálva van és van végállás.
Így ha elmászik valamiért is a tengely akkor, egyszerűen csak végállásra járatva minden helyen van...

svejk

Erre való a "Slave axis" üzem.

frob

tök jó hogy nem igazán tudok kitalálni olyat ami nincs benne :)
köszi

dezsoe

Ha a szolga tengelynek külön home érzékelője van, akkor a program a referencia felvételekor kiegyenlíti a hidat.

ium8w94xp

Nekem a 2017screenset-el nem indul el az uc300eth 4551m. Gondolom nem volt még a fejlesztéskor. A default screent használom. Dezsoe kolléga ez halvány jelzés arra, hogy nagyon várom a találkozón látott új fejlesztést az UCCNC-hez[#nyes]

dezsoe

Volt már akkor is, csak külföldön nem nagyon ismerik, így nem foglalkozott vele a képernyő készítője. Pedig lenne rá igény, épp a napokban olvastam.

muller93

Sziasztok,
egy olyan kérdésem lenne, hogy SheetCAM és UCCNC szoftvereket használnék plazmavágáshoz, mi lenne a legalkalmasabb post processor?

dezsoe

Szia!

Van nálam valamilyen Mach3-ról módosított, de utána kell kérdeznem, hogy az jó-e neked.

frob

Az is lehet hogy már valaki kérdezte, de meg lehet oldani hogy pl soroson ofszet értéket írjak be?

plasma topicban gondolkodtam és mivel inkább ide való... szóval lézeres magasságmérővel bemérem az anyagot és a korrekció értékét jó lenne beírni, hogy lehet ezt megtenni uccnc ben?
gondolom virítani kell egy makrót, amit minden ívgyújtás előtt le kellene futtatni...

dezsoe

Ugye, hogy tudod a megoldást? :)

Ha megvan a magasságmérő protokollja, akkor nincs technikai akadálya.