Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Sziasztok!
Slave axis üzemmódban használnám a gépem.
X tengelynél bejelőltem, hogy az A vezérlőt használnám, a beállítások ugyanazok tehát X-nek és A-nak együtt kéne menni, de  csak az A motor megy. X-nél csak tartás van, két ugyanolyan motorral és vezérlővel.
Ha viszont none-ra állítom az X tengely beállításánál a Slave axist akkor, semelyik sem működik, se az X, se az A.

A többi Y-Z mennek rendesen.
Mi lehet a gond??[#nemtudom]

dezsoe

Szia!

Elmondásod alapján az X beállításai nem jók. Biztos, hogy jó lábra adod ki a jeleket? A leválasztó (ha van) továbbítja a step jeleket? Az X elektronika működik?

sufnituning

Szia!
Holnap megnézem, lehet, hogy valamit elkötöttem??[#csodalk]
Mert eddig ment az X ezekkel a beállításokkal, de tegnap kapott még egy vezérlőt az egység, és átkötözgéltem az egészet. majd megírom, hol bénáztam.

sufnituning

Megnéztem.
A motorvezérlőbe nem volt jól bedugva a csoki, csak félig-meddig. Most már jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó![#eljen]

dezsoe

sufnituning

Akkor lenne még egy kérdésem:
UC400-as módban beállítottam a végállásokat a stopkapcsolót, minden működött rendben.
Átállok demó üzemmódra, reset gomb után tábla kiabál, nem jó valami, ki kellett szednem az összes végállás és a stop beállítást, csak akkor enged tovább gépészkedni.[#nemtudom][#nemtudom]

dezsoe

Igen, ez előfordul. Demó módban az összes bemenet magas állapotban van, mintha nem dugnál semmit a mozgásvezérlőre. A mozgásvezérlőn a bemenetek fel vannak húzva 5V-ra.

dezsoe

Gondolom, ha bemész a diagnosztika fülre, akkor a végállások és egyéb bemenetek, akár az e-stop is pilácsol.

sufnituning

Akkor ezek szerint ezeket a beállításokat mindig írhatom újra, amikor csatlakozom az UC400-hoz?

sufnituning

igen 5V-ra vannak húzva.

sufnituning

sufnituning

Ezeket a pilácsokat nem lehet kivenni egy mozdulattal, hogy ne kelljen beírogatni az értékeket?

dezsoe

Nem az értékeket kell kiszedni/berakni, hanem elég az active low pipát átállítani. Egyébként nem nagyon van más megoldás, hacsak az elektronikát nem igazítod hozzá. Én direkt úgy terveztem az összes bemenetet, hogy demóban is tudjam használni. :)

sufnituning

Na ez már segítség, ha csak pipálnom kell, az megy![#nyes]

sufnituning

Tudnám én is nullára és kapcsolásra állítani mindet, de azért húzom 5V-ra mert ha elszakad a vezeték, vagy bármi miatt megszakad az áramkör, úgy leáll a gép.Nekem így biztonságosabb. Jó most már műxik, bepipáltam az active low-ot mindenhol.[#eljen][#kacsint]