Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ium8w94xp

Szerintem is a lézertáp a gyenge láncszem. Mivel azok 1khz körüli sebességűek.

guliver83

Akinek van komolyabb lézer vezérlője csinálhatna egy tesztet és kiderül tudja a táp vagy sem.

ium8w94xp

Egy ismerősnek van kínai 50w-os. Szombaton megcsinálja, de te is tudsz közben az uc-vel egy fekete keretet csinálni 30000 sebességgel. De totál fekete legyen. És kipróbálhatod mindhárom módban.

kr97pwss2

Megnéztem, az ethernetes vezérlőkben van még némi tartalék, azaz Grayscale üzemmódban egy kis továbbfejlesztéssel lehetne még növelni a felbontást. Hosszútávú tervek közt szerepel is ennek a továbbfejlesztése. De továbbra sem értem, hogy a Halftone (valóban tévesen van annak nevezve) üzemmód miért nem jó neked, hiszen ott nagyságrendekkel gyorsabban kapcsolgatja a lézert, és a pixelesedési probléma nagy sebességnél ott nem jelentkezne. A nagy sebességű gravírozáshoz megfelelő lézer tápegységre is szükség van, mert a kommersz kínai tápok adatlapjaiban 1ms-ot adnak meg Response speed-nek, ami annyit jelent, hogy a bekapcsoló jel megérkezésétől ennyi idő telik el, amíg a lézer teljesítmény eléri a beállított érték 90%-át. Mindenesetre amit te szeretnél sebességet (~30m/perc-el vagy fölötte képet gravírozni pontonkénti árnyalatokkal), ahhoz szerintem kimondottan lézerhez készített vezérlő kellene egy gyors analóg kimenettel. Emiatt, ha nem vagy megelégedve a termékünkkel, akkor visszavásároljuk. Részletekért keress magánban.

guliver83

Már a tegnap este írtam e-mailt.
A kártyát mindenképp megtartom!

ium8w94xp

Szerintem is a táp a leggyengébb láncszem ebben a dologban és nem az uc400eth. De, ha valaki megtud kérni másik lézerest, akkor én is kíváncsi a tesztre.

svejk

Hopsz, ez meg mi a szösz?
Telepítés után rögtön.

dezsoe

Ha a 2048-as verziót telepítetted, akkor jó eséllyel valamelyik okos vírusirtó fogta meg. Pár napja több irtó is fals pozitív riasztást ad. Balázs már elküldte több cégnek is elemzésre.

Elkerülő megoldás: vírusirtót kikapcsolod a telepítés idejére, majd a kivételekhez hozzáadod az UCCNC mappáját. (Ezt amúgy is érdemes, mert sokkal gyorsabban tölt be.) Utána visszakapcsolod, természetesen.

ium8w94xp

Melyik verziónál írta ezt ki?

svejk

Ja.., 2048-as, szinte szűz Win7 64 bit.

Külső vírnyúsirtót nem telepítettem rá, tehát akkor az Essential lehet.

svejk

Oké, megyen má', az Essential volt a kötekedő.
Köszi!

dezsoe

svejk

Az MPG beállításoknál van egy pipa lehetőség a következőhöz: "Attach JRO to MPG"

Ez a gyakorlatban mikor is hasznos?
Hogy kell használni?

A manuálban nincs megemlítve.

svejk

Ki szeretném rakni a RUN főképernyőre állandóra a JRODRO mezőt (913 field) és a +/- állító gombját.

A két gomb okés, de az érték csak akkor jelenek meg a RUN képernyőn ha valamelyik állító gombjára kattintok.

Így állítottam be a mezőt:

svejk