Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Igen. Ha nem kell gombot nyomni, akkor azt a sort töröld. Vagy ha elég a stop, akkor annak a kódját írd a Callbutton-hoz.

ium8w94xp

Már nem aktuális. Balázsék küldenek másikat. Csak a kérdés marad. Találkozott már valaki ucr201 kommunikációs hibával?

guliver83

UCCNC-vel kapcsolatban érdeklődnék, hogy egyszer lehetséges, hogy lesz valami hasonló lézer felülete, mint a
LightBurn programnak, hogy egy helyen minden elérhető lenne?

Hogy a LightBurn kompatibilis legyen az UCCNC valamelyik kártyájával az lehetetten?

designr

Az UCCNC lézeres pluginját használod?

000000000

Az, azért nagyon vérszegény, igényesebb munkához.

guliver83

Lehet használni, nincs vele gond, csak sok más program kell hozzá, mire valami lesz belőle !

dezsoe

Jó közelítéssel 0% az esélye mindkettőnek.

Ahogy elnézem, a LightBurn csupa olyan gépet tud vezérelni, ami eleve nyílt rendszer, tehát tudható, hogy hogyan kell velük kommunikálni.

Az, hogy az UCCNC-ben tudj rajzolni, meg ilyesmi, az megint nem működőképes ötlet. Egy CNC vezérlő programnak az a dolga, hogy CNC-t vezéreljen, míg egy rajzoló és kód generáló programnak pedig az, képeket lehessen vele bütykölni és előállítani a g-kódot. A kettőnek igazából semmi köze egymáshoz.

(No meg, ha már lenne benne lézeres rajzoló, akkor miért ne lehetne benne egy komplett CAD/CAM rendszer, hogy olyan kódot is tudjon önállóan, meg esetleg 3D nyomtatós szeletelő, plazmás kód generáló, meg minden, ami csak lehet. :))

ium8w94xp

Szinte mindennel így van. Az oprendszeren ezért van ezer program, mert mindegyik jó valamire. Nyilván jó lenne egy progi mindenre, de hát mindenkinek más az igénye. Gondolom azzal se lehet marni. Vagy videót editálni :) Engem nem zavar, ha több programot használok. A lényeg, hogy amit tud, azt jól tudja. És engem az a kevéske lézer égetős plugin győzött meg uccnc-re. A cnc usb controller(Planet CNC) se tudta annó ezeket(szerintem ma se). Ráadásul a makrók a szerkeszthetőség és a support.

frob

Gondolom majd egyszer az uccnc elér egy olyan fejlettségi szintet, amire a készítők azt mondják, hogy na most jó darabig csak hibajavítás lesz, újabb funkció nem.
no akkor talán elkezdenek egy egyszerűbb igényeket kielégítő cad/cam valamit, ahogy a piacot látom, biztos lenne rá igény...

guliver83

LightBurn csak lézerhez van,de már nagyon sok más programmal kártyával kompatibilis.

guliver83

"""(No meg, ha már lenne benne lézeres rajzoló, akkor miért ne lehetne benne egy komplett CAD/CAM rendszer, hogy olyan kódot is tudjon önállóan, meg esetleg 3D nyomtatós szeletelő, plazmás kód generáló, meg minden, ami csak lehet. )"""

Miért ne?[#taps]

ium8w94xp

Ma abban a megtiszteltetésben részesülhettem, hogy Polgárdi Balázzsal találkoztam és személyesen cserélte az UCR201-et, ami jól működik. Gondolom a lightburn supportja nem ilyen

dezsoe

zt2c4wh9

Aztán megtanítjuk az UCCNC-t, hogy kávét is főzzön reggel. [#nyes]

dezsoe

Az mondjuk most sem lenne nagy kihívás neki: a vezérléshez kifejezetten ért. :)