Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

ium8w94xp

Azért csak mellékesen jegyzem meg, hogy nekem még sose állt le a frekiváltóm csak uccnc vezérelt leállással. Tehát hibával soha. Nem is jut ilyen helyzet az eszembe jó konfigurációnál.

dezsoe

No, itt a megoldás. (Ha tudtam volna, hogy a Dunakeszi-Újpest-Debrecen útvonalat 15 perc híján 6 óra alatt teszem meg, akkor inkább gyorsan leírtam volna...)

exec.AddStatusmessage("Frekiváltó hibajel!");
exec.Callbutton(512);

Elmented pl. M21000.txt néven, majd a hibajelhez hozzárendeled. (Input trigger: port, pin, funkció 21000.)

dezsoe

Persze, én is megbízom a frekiváltóban, de azért kezelem a hibákat. Az ördög nem alszik... [#csodalk]

gaben

Szia Csaba,

na ez tökjó, szerintem én is alkalmazni fogom. [#eljen]

Köszi minden felhasználó nevében. [#wave]

adamant

Nagyon szépen köszönöm!

lehet ma be is iktatom a gépbe :)
Még egy kérdésem lenne. Ha ezt szeretném ,hogy szervó vezérlőknek is legyen felirata azt hogy tudnám elérni?
Az 512 jelzésen kívűl van más?

adamant

Szia!

Én terveztem a gépet és építettem de nem és vagyok a felhasználó igy ha baj van akkor sokkal könyebben tudok telefonon segíteni ,hogy merre keressük a hibát. Az ipari gépek is kiírják mi a nyügjük :)

dezsoe

Ezt egy kicsit részletesebben is leírnád? "Ha ezt szeretném ,hogy szervó vezérlőknek is legyen felirata azt hogy tudnám elérni?"

Az 512-es kód egy nyomógomb kód, az összes benne van a Buttons_by_number.htm doksiban.

adamant

Más hibákat is szeretnék kijeleztetni vele legyen az hogy nincs levegő vagy valami motor leállt. Persze ugy hogy kiirja hogy mivel van a baj

Mindent ugy csináltam ahogy irtál de nem teszi igy tiltásba a gépet de ha futtatom a makrot akkor igen csak a bemenetre nem reagál semmit

adamant

már müködik csak rossz helyre pötyögtem [#zavart2]

dezsoe

Akkor ezek szerint sikerült megoldani a többi üzenetet is?

ium8w94xp

Csaba, kinek tegyek fel UCR201 kérdést? :) Megjött a cucc...ment kb 10 percet, amíg kipróbáltam. Pc kikapcs. 30perc múlva újra bekapcs, azóta nem kommunikál a stick a joggal. Plugin azt írja connected az usb. A cucc meg No connected-et ír ki...full aksi szintnél 2cm-re az usb-től. Azonos csatornán és régión. wtf? :)

dezsoe

Írj az info kukac cncdrive pont com-ra.

ium8w94xp

adamant

Nem. Csak azt sikerült amit te irtál nekem nagyon szépen köszönöm!
Jól gondolom hogy ezt ha elmentem pl M21001 az üzenetet átírom valami másra akkor igy kijelezhető más hiba is?

ium8w94xp

Nincs valakinek ucr201 délbudán vagy környékén? Átvinném az enyémet, hogy kommunikál-e a jog az ő stickjével és fordítva. Jó lenne rájönnöm mivel van a gond. Köszönöm.