Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

frob

köszi!
közben mondbuson a pluginnel összejött
ettől függetlenül meg fogom nézni ez 1-es lábat mert ha nem erre másra jó lesz :)

R.

ium8w94xp

Most volt ideje Cahit kollégának átnéznie az autoleveler plugint. Ha lesz ideje rá, akkor javítja. Harmadik ablak nyitáskor a nyilakra mozog a készülék. Korábban itt lett jelezve. Köszönet az észrevételért.

dezsoe

Pöpec! Ha esetleg elakad, akkor használja az UC.Disablejog(true) függvényt, csak ne felejtse el visszaengedni. :)

ium8w94xp

Átadtam, de most kórházban van pár napig, aztán megy a szülőhazájába aug 8-ig. De azt mondja a kórházba van uc100 meg pc-je és neki fekszik. :D

frob

UC400-al kapcsolatban kérdeznék..
szép nagy fémszekrénybe bekerült minden, frekiváltó, szervóhajtások, pc, és persze az UC400 is

eddig minden rendben történt, viszont a szerszám bemérésnél némi gubanc van, nem tudom eldönteni hogy ez milyen jellegű hiba...

Az UC400 onilyen panel lóg
a 10-es protlábon pedig a bemérő csoda, ami jelenleg egy nyáklap, fel húztam 5V ra egy 10k-s ellenállással, biztos ami fix, nem tudom mi van a panelen erre a célra...

Amit művel, bemérem egyszer, talán 2x egymás után, és utána közli hogy a bemenet aktív és ennyi, csak program újraindítás után hajlandó megint mérni...
néztem a diagnosztikai lapon, nem jelez aktivitást, külső tekerenyűről tudom indítani a bemérést, és ez indulna is, ( amikor a diagnosztikai lapon vagyok) de sajna ugyan csak ezt írja ki, annak ellenére hogy látszik a bemenet nem mozdul.

Arra gondoltam, hogy nem e a rengeteg nagyfrekis rossz bekavar neki, kellene egy fémdoboz, meg marék ferrit a ki be menetekre, de ellent mondó a dolog, mert minden más meg frankón megy, bár ez hosszú madzagon van, de pont ezen van egy ferrit ami a nagyfrekis jeleket hivatott lekapni...

szóval mi lehet?  a 1.2047 es verzió amit használok...
előre is kösz

ium8w94xp

Éjjel elkészült a javítása az autolevelnek.

AutoLevelerCA v2.0049_64bit

frob

Szóval senki sem tapasztalt ilyet?
Egyébként milyen kifejtő panelekkel használjátok pl az uc400-at?
R.

ium8w94xp

Én nem találkoztam ilyennel. Mondjuk nekem uc100 van. Illesztőnek a Sir-nyeteg féle lpt illesztőt használok, de uc400-nál is azt használnék.

frob

Értem, köszi, akkor még kotrok mi lehet a baj, mert a jel rendesen jön megy, legalább is a diagnosztikán látszik...

Neked is minden egy dobozban van,vagy külön vannak rakva?

frob

no újra próbálkoztam, rövidebb szalagkábel a cuccig, majd egy 15nf és 100nF a gnd és a jel vezeték közé, csak tuti ami tuti, 2x mért, azóta megint nem
a lentebbi képet kapom amikor indítani szeretném a bemérést...

Csabától kaptam egy jó kis M31 es makrót, azt használnám, egy másik gépen hibátlanul megy is, és ha fixen összenyomom a gnd-vel jelzi is hogy érintés megvan így nem indul el, szóval valami más a gubanc, de mi a túró?
hja igen és más az üzenet a kontakt esetén, meg más amikor csak a lentebbi képen lévő jelenik meg

egyik esetben a makró közli, a másik esetben mintha az uccnc közölné

000000000

Most raktam fel egy új videót. Nem tudom ez kit érdekel, de remélem valakinek segíthet. A szövegek angolul vannak írva és nem beszélek a videóban, úgyhogy nyugodtan, csöndbe lehet nézni.

wv07scd6x

Üdv frob!
Én is egy UC400ETH felhasználó vagyok, és az "auto leveler" plugin használata közben én is hasonló jelenséggel találkoztam, aminek eredményeként rendesen fel is húztam magam. :) Azóta nem is próbálkoztam a használatával. Majd talán valamikor kipróbálom úgy, hogy megemelem a probe kezdetei magasságát beméréskor. Azt még nem próbáltam meg, hogy segít e. Nálam 1mmm alá esett a bemérési távolság egyes pontokon, és lehet hogy azt sem szívleli a rendszer. De fizikai kontakt nálam sem volt, és mégis jött az üzenet.

frob

No ez jó hogy nem csak én futottam ilyenbe bele

Van egy feltételezésem, esetlegesen valami változhatott, a programban amit a módosított makrók nem teljesen úgy várnak vagy kezdenek el.
Miért is gondolom ezt, mert próbálgattam az eredeti M31 makróval és nem jött elő az üzenet...
Most az jön hogy kénytelen keletlen bele kell ásnom magam a uccnc makro világába
Eddig sajna csak angol nyelvezetű leírást találtam erről valahol, létezik esetleg magyar?

R.

frob

Csak ezt a makró programozásról szóló doksit találtam

létezik ennél frissebb verzió, netán magyar?
R.

000000000

A legújabb az a 1.2105 verzió. Csak angolul van mert a Rob nem tud magyarul, na meg a lefordításra kinek lenne ideje...? mert az sok munka.

De szerintem más a problémád mert a G31 egyedül is működik mint minden más G-kód.