Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Amúgy ez a program minden Op rendzseren fut ? Vagy csak Windows ?

dezsoe

s7manbs8

Virtual machine-ban is ? Akkor mindegy végül is.

dezsoe

Virtual-ban akár futhatna is, de ott videó problémák szoktak lenni. A virtuális videókártya nem szokta kezelni az elvárt OpenGL szintet. (Legalábbis VirtualBox-ban. Mással nem próbáltam, úgyhogy akár jó is lehet.)

s7manbs8

UCNC-be is tehetnétek LPT portos kimenetet. :)

dezsoe

Mindenképpen. Sőt, még további 100 módon is tönkre lehetne tenni. [#eplus2]

frob

windowson de pc platformon!
mert ahogy írtam win10 van raspberyre is! :) csak hogy pontosítsunk és azon ügye nem fut sajnos...

dezsoe

Jó, hát azt felejtsük el, annak csak a neve Win10. :) Tehát x86 vagy x64, Windows, .Net korábban 2, az újabbaknál 4. Arm-ra is van Win10, de az sem rendes rendszer, tehát az is felejtős.

frob

természetesen, végül is rpi is arm, és látván hogy milyen jól megvan írva a prg, alig eszik valamit, biztos ellene rpi-n is, szerintem lendítene a piacon...

persze lehet csak én látom így a fejlesztők nem

j3cx5jtk6

Sziasztok!
Az uccnc lekezeli a WHILE és társait?!

Mert lenne egy mini progi és azt szeretném ismételgetni de nem igazan megy m98 m99 és társaival sem hátha valaki segit nekem ebbe azt megkoszonném

dezsoe

Szia!

Csak standard g-kódot kezel. Kicsit részletezhetnéd, hogy mi a feladat, hátha megoldható. (Szinte biztos, hogy megoldható, csak nem úgy, ahogy while és társaival. :))

j3cx5jtk6

Megoldódott! De már tudjuk ezt is!

j3cx5jtk6

Nagynagy kérdés és bánat lenne!!

Újabb hiba leledzik, de produkálni nem tudtam!
A kódot max. holnap tudom csak feltölteni, de a képet nézve, jól látszik a problémám.
Csak körbe megy 2x egy kulső kontúron, ennyi lenne a feladat, elinditottam a progit, felmentem inni, és ezt látom mikor lejövök-- 12DB ilyen alaktrész kellett volna kivágnom, de az első darabot ő másképp értelmezte, és az is érdekes, hogy csak az egyik magasságba csinálta ezt, aztán tovább ment és a többit jól csinálta meg, ill. 2 ilyen táblát martam a másik táblán jól csinálta!!
Látott már valaki hasonlót?! Mert ez most eléggé zavar.
Win10x64 i3@2,4ghz-8GBmem  és szinte mindig szól a youtube, ha ez számít hogy más progik is futnak uccnc mellett?!

Ennyi lenne a mondókám[#wilting][#conf][#rolleyes][#nemtudom]

zt2c4wh9

Nekem úgy tűnik, hogy ez a 1.2104 teszt verzió ismert hibája.
Ha gyártásra használod a programot, akkor mindig a legfrissebb hivatalos kiadást használd, ami az 1.2047:

http://cncdrive.hu/UCCNC.html

A teszt verziók tesztelésre valók és csak a fórumon adjuk ki tesztelési célra, ezért ezek a verziók hibákat tartalmazhatnak és a szoftver bonyolultsága, valamint a teszt verziónkénti sok-sok újítás miatt általában tartalmaznak is egészen addig amíg azokat fel nem fedezik a tesztelők és ki nem javítjuk.

j3cx5jtk6

Szia!

Értem és, már kb. egy hete Dezsoe is írta, vagyis töltöttem egy videót más hibáról!

Szóval vissza kéne váltanom.[#eljen]

Na de ha nem használjuk az újabbat, hogy jövünk rá mi a hibája?!:D

[#wilting]