Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

UCCNC vezérlő program

Indította gaben, 2024 április 09, 16:54

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

zt2c4wh9

Az csak a macro-n és persze a folyamaton múlik, hogy mennyi idő kicserélni. Biztos van valami oka, hogy ennyi idő ezen a gépen.
Itt valamivel gyorsabb: :)

dezsoe

Plazmavágó támogatás van az UCCNC-ben. Jelenleg az 1.2047 verzió a legfrissebb stabil verzió, ezt javaslom napi használatra. A nagyobb verziószámúak jelenleg még teszt verziók, kipróbálni lehet, és örülünk a visszajelzéseknek, de figyelembe kell venni, hogy azok teszt verziók, lehet bennük hiba.

Plazmavágót használók tapasztalatai alapján mindenképpen ethernetes vezérlőt tudok javasolni, mivel az USB-s vezérlők eléggé zavarérzékenyek plazmás környezetben. Ennek az az oka, hogy az USB-s vezérlőknél a számítógép és a mozgásvezérlő elektromosan nincs elszigetelve egymástól, míg az ethernetes az UTP kábel mindkét végén le van választva.

000000000

Nekem ugyan semmi bajom az LPT-porttal, de szívesen megismerném az ethernet alkalmazását a CNC területén.
TCP, vagy UDP protokolt használnak, vagy valami más módja is létezik az alkalmazásának? Ha igen, lehet róla tudni, hogy mi az?
Köszi.

dezsoe

A sebessége miatt UDP, teljesen zárt és titkosított adatátvitellel. (Ha nem jól írtam, akkor a Balázsok majd kijavítanak, de határozottan így emlékszem. :))

000000000

000000000

Miki2

Azt hiszem félre értettél.
Ezek a remény szavai voltak.

dezsoe

Szia!

Ezt én sem igazán értettem: "szerszámcsere és egyéb fontos funkciók nélkül", csak valamiért nem kérdeztem rá vissza. Pár szóban kifejtenéd, hogy mire gondolsz?

Köszi!

svejk

[#integet2]
Te jól ismered Antal Gábort, nem szokott ő a levegőbe beszélni.

Tessék csak szerezni egy vezérlőt és segíts tesztelni, ötleteket, segítséget adni akár az esztergához.
Hidd el megéri.

Az én sok-sok  kívánságom sem a két szép szememért teljesült anno.

Tudod, a kibickedést sehol sem díjazzák. :)

ium8w94xp

Csaba.
Mi az az új kártya(AXBB)? Lehet róla tudni valamit vagy még titkos?

dezsoe

Az egyelőre titkos. Annyit lehet róla tudni, hogy lesz. :) Viccet félretéve, megrendelésre készül és a megrendelő szeretné bejelenteni a megjelenését.

ium8w94xp

És ki a megrendelő? Azt lehet tudni? Mikor jelenik meg?

kaqkk007

Aki kíváncsi hamar megöregszik ..[#nyes]